L'hort

Pinyo_Gener14_Num62

11 L’hort L’hort Comença una nova etapa a l’hort, ja que com tots sabeu la Marta ha deixat l’escola per dedicar-se a un hort més gros i jo, en Ricard em faig càrrec. Suposo que tots ja em coneixeu, almenys els nens de l’escola segur, els pares potser algun no, però ja fa uns quants anys que rondo per l’escola fent altres tasques de monitoratge. Aquest any hem van proposar de portar l’hort i evidentment vaig dir que si, ja que per mi l’hort i tot el que l’envolta és un món que em fascina i del que sempre n’he estat envoltat. Hem començat el curs amb molta feina, ja que al començar a l’octubre ja anàvem una mica tard a plantar les hortalisses, per sort el fred ens ha vingut una mica més tard i de moment no ens fa malbé la collita! Amb els més petitons, els de parvulari, hem conegut l’hort, hem plantat alguns enciams, han vist petits animalons que volten per l’hort, hem conegut històries i personatges que ens acompanyaran durant tot el curs, però el més important és que ens ho hem passat molt bé! Els de cicle inicial estan coneixent els cereals i les parts de les plantes que ens mengem, crec que per fi han descobert que a part dels “chocapic” hi han altres tipus de cereals com el blat de moro, el blat o l’arròs. Amb el cicle mitjà estem descobrint diferents formes de fer hort i per a què serveix l’hivernacle, com per exemple, serveix de refugi a una rata que em vist aquests últims dies. Per acabar, amb els de cicle superior estem treballant la biodiversitat i el compostatge, fent alguns reclams per a què vinguin els ocells i trobant algun animaló peculiar com ara el vidriol. A part de tenir una plantació de calçots que tot s’ha de dir, fa molt goig! A grans trets aquests són els continguts que anem treballant a l’hort, a part de molts d’altres que segur que us expliquen els nens a casa, com el criador de cargols, un experiment que està agradant bastant a tots els cursos i que amb els més petits els donem de menjar. Ricard Mas hort vidriol


Pinyo_Gener14_Num62
To see the actual publication please follow the link above