L'Auca de la història de Molins de Rei:

L'any 1188 el rei Alfons el Cast va confiar a Joan dels Molins la construcció d'un casal amb dotze moles i una sèquia, en el període d'un any. Només va poder fer el casal i va haver de marxar.

El primer molinenc va ser Bernat el Ferrer que l'any 1190, el rei li va proposar que forgés els ferros per fer funcionar el casal de les dotze moles.

Dinou anys després, el Bisbe de Barcelona va donar permís per fer una església (Sant Miquel) a la part alta de la vila, que ja comptava amb més de vint cases. La població es dedicava al conreu del camp, cuidava dels animals i treballava en diferents oficis.

 

 
Per aquell temps, els cavallers hospitalaris es van instal.lar al castell Ciuró. Eren soldats i frares a la vegada, s'encarregaven de protegir i ajudar la gent.
Cap al 1366 Molins de Rei estava format pel casal de les dotze moles amb setanta o vuitanta casetes pels voltants. Totes les terres i cases eren propietat del rei i dels senyors feudals.
L'any 1430 el rei Alfons IV el Magnànim va premiar Galcerà de Requesens cedint-li la vila de Molins de Rei. Requesens va fer construir el palau on es van hostatjar reis i personatges importants com els reis Catòlics i Carles V.
       
 
A partir de l'any 1564 els successors del darrer Requesens van abandonar el Palau i van marxar de Molins de Rei. Els vilatans es van convertir en propietaris lliures i van poder dedicar-se a millorar la vila per al seu propi benefici.
L'any 1763 el rei Carles III va manar construir el magnífic pont de les quinze arcades sobre el riu Llobregat. L'obra la va portar a terme l'enginyer Pere Martín Cermeño. La vila va aconseguir ser un important centre de comunicacions.
El 21 de maig de 1819 va venir a Molins de Rei la infanta Na Lluïsa Carlota de Borbó a inaugurar el canal que portava el seu nom. Aquest canal va fer possible la transformació i millora de les activitats agràries.
 
       
 
La primera gran indústria que es va instal.lar a Molins de Rei va ser la fàbrica tèxtil Ferrer i Nola (Molí) a l'any 1858, i així va començar el procés d'industrialització de la vila.
Durant el segle XX les fàbriques i les cases van anar ocupant terrenys de conreu. Gent de fora va començar a arribar a la nostra vila que es converteix en un poble industrial.
Avui dia, Molins de Rei continua prosperant, oferint als seus vilatans tota mena de serveis que fan que la vila continuï creixent sense parar.
 
       
Imprimir