4. «Joan Amades i la Terra Alta», de Ramon Vilar Herms

FONT: Vilar Herms, Ramon. "Joan Amades i la Terra Alta", Actes de la 5a Jornada d'estudis locals "Joan Amades". Bot: l'Ajuntament, 2003, p. 47-89.

Reproduïm a continuació la ponència «Joan Amades i la Terra Alta», que amon Vilar Herms va presentar a la 5a Jornada d'estudis locals "Joan mades" celebrada a Bot el 26 d'octubre de 2002, en la qual també van ntervindre Josefina Roma Riu, "L'obra de Joan Amades"; Ramona Violant ibera, “Joan Amades i Gelats: passió per l'imaginari”; Jan Grau Martí, "Els tres óns de Joan Amades"; i Josep Mañà Oller, "El llegat de Joan Amades".

La publicació de les actes avui no és gaire accessible i, per això, vam pensar 'afegir-lo a aquest treball. Amb el vistiplau de l'autor i de l'Ajuntament de Bot, em considerat que serà una bona manera de facilitar l'accés a un treball mprescindible per conèixer l'aportació de la Terra Alta a l'obra de Joan Amades.

Ramon Vilar i Herms és llicenciat en Filosofia i professor de Música, director del Cor Blanquerna i de la Coral Preludi, i és tècnic de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.