Enrera
Mòdul 1
Simulacions amb l'Interactive Phisics
  Pràctica
1
2
3
4
5
   
Exercicis
Exercicis
 
 
Visualització de simulacions fetes amb l'IP
   
Pràctica

En aquesta primera pràctica obrireu tres simulacions de les que ja estan fetes i aprendreu a arrancar les simulacions, parar-les, reajustar-les i fer-les anar quadre a quadre.

   
  Arrancar, parar i reajustar la simulació
   
 

Obriu el programa Interactive Physics, en l'opció del menú Archivo|Abrir seleccioneu dins del directori C:\Archivos de Programa\IP2000\PhysicsInvestigations(Spanish)\Collisions l'arxiu Colisión elástica #1.ip;és una simulació corresponent a un xoc frontal elàstic de dues boles d'igual massa i dimensions, en la qual una està parada i l'altra té una velocitat.
Per posar en marxa el programa, cal prémer la icona del menú . Per parar la simulació, s'ha de prémer i per tornar al començament .
Poseu en marxa la simulació i practiqueu amb les tres funcions del control de la simulació.

   
  Fer anar la simulació amb el control de reproducció
 

 

 

Obriu l'arxiu Pendulo en una carriola.ip que hi ha al directori C:\Archivos de Programa\IP2000\PhysicsInvestigations(Spanish)\Momentum. Poseu en marxa la simulació, pareu-la i reajusteu-la tal com s'ha fet en l'apartat anterior.
Es pot fer anar la simulació cap endavant, cap enrere i parar-la amb els botons de l'esquerra del control de reproducció.

 


 

 •  Posa en marxa la reproducció cap endavant
 • Para la reproducció
 •  Posa en marxa la reproducció cap enrere

  Feu pràctiques amb aquests botons del control de reproducció.
 •    
    Fer anar la simulació quadre a quadre
   

   

   

  En moltes ocasions ens interesa analitzar la simulació en un quadre determinat, bé perquè volem determinar la posició d'un objecte en aquest moment o bé perquè volem conèixer el valor d'una determinada magnitud física o la longitud d'un vector en un quadre. Amb els botons de la dreta del control de reproducció es pot fer anar la simulació d'aquesta forma.
  Obriu l'arxiu Energía del péndulo que hi ha al directori C:\Archivos de Programa\IP2000\PhysicsInvestigations(Spanish)\Energy. Feu el mateix que amb els arxius anteriors (arrancar, parar, reajustar, etc.).

  En el control de reproducció feu clic repetidament a i observareu com la simulació avança quadre a quadre. Feu el mateix a i observareu com torna cap al principi.

  Podeu practicar més amb qualsevol de les simulacions que hi ha en els directoris següents:

 • C:\Archivos de Programa\IP2000\PhysicsInvestigations(Spanish)
 • C:\Archivos de Programa\IP2000\PhysicsExperiments
 •  
  Amunt