Tertúlies d'abril

Benvingudes i benvinguts a les Tertúlies d’abril!

Després de gairebé dos cursos de compartir activitats literàries per als infants i joves de les nostres biblioteques, hem pensat que també calia organitzar alguna activitat per als adults: mares, pares, mestres... i que seria molt adequat fer-la als voltants de Sant Jordi.Així ha nascut la primera Tertúlia d'abril i ho fem amb una de les activitats més boniques de la nostra feina: explicar contes. Però aquest cop, amb A l'abril, contes mil, proposem que els adults en siguem els oients i de la mà de la Roser Ros, tal com fan les vostres filles i fills, ens deixem seduir per les històries que ens explicarà.

Esperem que després d’aquesta primera trobada vinguin d’altres Tertúlies d'abril i que la literatura ens serveixi per gaudir i compartir.

SANT JORDI 2008: A L'ABRIL, CONTES MIL AMB ROSER ROS

També inaugurem la biblioteca de l’IES Josep Pla amb un pica-pica.

Lloc: IES Josep Pla

Dia i hora:dilluns 21 d’abril a les 21.00

Adreça: Vall d’Ordesa 24-34 Telèfon: 93 357 03 70

 

Roser Ros

Es va doctorar en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, amb una tesi sobre el cicle de contes protagonitzats pel llop i la guilla.

Com a pedagoga, que es dedica a la formació literària de les persones en la narració oral.

Com a narradora, explica contes de la tradició oral i també contemporanis, llegendes urbanes, etc. Ho fa de viva veu i també acompanyada de música en directe.

Com escriptora, els seus textos es dirigeixen als lectors que encara necessiten de l’ajut dels grans i també a lectors adults. Ha fet el seu particular homenatge als contes tradicionals en versionar-los en el marc de col·leccions com El sac, Contes de tots colors i Cuchicheos de cuchipanda.

La seva passió per la narració oral l’ha portat a fundar i presidir durant els primers anys l’Associació de Narradores i Narradors (ANIN) amb seu al Museu Etnològic de Barcelona. Ha fundat i dirigeix la revista Tantàgora, dedicada a la narració oral, als narradors i als contes.

A l'abril cada conte val per mil

Els contes d’aquesta sessió van de protagonistes masculins. Hi fan tots els papers de l’auca a la manera dels homes, és clar. Els autors d’aquests relats, Gogol, Txèkov, Calvino, Faik també són homes. Però les seves històries us arribaran, inversemblantment, a través de la veu d’una dona. Una dona que fa uns quants anys que es dedica a explicar contes, molts anys, de fet, i que troba que aquesta activitat és una de les que més li agrada d’exercir, a més de la d’escriure i de la de fer de pedagoga.

MÉS INFORMACIÓ:

Tantàgora

Anincat

Contesicuentos