La web de l'Ester

  Miquel Xirgupintor links

 

 Inici

receptari
primers plats
segons plats
postres
cuina d'altres països

cançoner

personatges
david xirgu
miquel xirgu
pintor
dimoniaire
margarida xirgu

mercè arànega

carme canela
escola
 
novetats
 
allotjaments i viatges
 

 

"Pinto des que tenia vint anys, el meu estil és molt difícil de definir. Jo potser estic més inspirat per en Picasso sobretot en l'època blava o rosa. Més aviat sóc un investigador de la pintura, vaig fent coses cada vegada diferents.

Mai he deixat de pintar. Vaig començar fent paisatges a la muntanya però me'n vaig cansar i vaig fer això de percebre les coses i pintar-les després, sense tenir-les al davant.

En les meves obres hi predominen imatges femenines, faig molt nus, moltes dones, en elles hi trobo uns volums i unes formes que no hi trobo en els homes."

Comença a fer pintures treballant més els materials. Bàsicament es dedica a la figura. Comença a fer servir l'espàtula ja que troba que aconsegueix millors qualitats que no pas amb el pinzell.

En la primera època el preocupen les composicions,les formes i no es preocupa dels volums. Les pintures eren molt planes.

L'estil d'en Xirgu, deia l'Antoni Gual, és: " fixeu-vos com l'elesticitat geomètrica de les formes, el ritme del traç, converteixen els seus cossos en figures fràgils, gairebé aèries:en una dansa."

"Un continu embolic entre objecte i subjecte"

Els pintors que més el van influenciar van ser principalment Picasso, del qual n'era un enamorat, Van Gogh, Modigliani, Velázquez.

No pinto mai amb un model davant. Tot és imaginació i un cúmul de coses en les quals m'he anat fixant i que les tinc dins del cervell.,

Va fer unes 5 exposicions que jo recordi a Badalona

Clica aquí per veure la col.lecció pictòrica