La web de l'Ester

  receptaripostres links

 

Inici

receptari
primers plats
segons plats
postres
cuina d'altres països
enllaços

cançoner

personatges
david xirgu
miquel xirgu
pintor
dimoniaire
margarida xirgu

mercè arànega

carme canela
escola
 
novetats
 
allotjaments i viatges
 

 

postres

b

 
 

c

coca de llardons
     
     

d

         
 
 

g

gintonic

m

 
 

p

pastís formatgets
pastís de formatge

r

 
 

t

u

 
 

x

 
 

Pa de pessic

Ingredients:

- un iogurt natural
- tres mesures de iogurt de farina
- dues mesures de iogurt de sucre
- 3/4 mesura de iogurt d'oli
- 3 ous
- una llimona
- un sobre de llevat

Procediment:

Posar els ous i el sucre en un bol.
Afegir el iogurt al bol i remenar bé.
Afegir la farina molt a poc a poc, a polsets petits fins, i remenar fins que quedi una massa compacta.
Afegir la mesura d'oli i remenar-ho fins que no es noti.
Tirar-hi la ratlladura de la llimona.
Afegir el sobre de llevat i remenar un minut.
Folrar el motlle amb paper de plata.
Enfornar 40 minuts a 180 graus. Es deixa refredar i es pot espolvorejar amb sucre de forner.

Ester Xirgu

 

pastís de poma

Ingredients:

- un iogurt natural i 2 pomes
- tres mesures de iogurt de farina
- dues mesures de iogurt de sucre
- 3/4 mesura de iogurt d'oli
- 3 ous
- una llimona
- un sobre de llevat

Procediment:

Posar els ous i el sucre en un bol.
Afegir el iogurt al bol i remenar bé.
Afegir la farina molt a poc a poc, a polsets petits fins, i remenar fins que quedi una massa compacta.
Afegir la mesura d'oli i remenar-ho fins que no es noti.
Tirar-hi la ratlladura de la llimona.
Afegir el sobre de llevat i remenar un minut.
S'hi posa trossets de 2 pomes. Folrar el motlle amb paper de plata.
Enfornar 40 minuts a 180 graus. Es deixa refredar i es pot espolvorejar amb sucre de forner.


Ester Xirgu

 

Pastís de formatge

Ingredients:


- 1.130Kg de formatge Filadelfia o San Millán
- 400ml de sucre
- 3 cullerades de farina
- 2 culleretes de pell de llimona trinxada
- 1.5 culleretes pell de taronja
- ¼ cullereta extracte de vainilla
- 5 ous + 2 rovells d'ou
- 50ml. crema de llet
- 15 galetes o cookies
- 50 ml. de mantega

Elaboració:


Pre-escalfar el forn a 225 graus
Barrejar formatge,sucre,farina,pells de llimona i taronja, vainilla.
Batre ous i rovells d'un en un. Batre crema.
Posar en motlle.
Coure 10 m. En forn calent i 1h més a 125 graus. Comprovar amb un escuradents que està cuit si surt net.
Treure i deixar refredar 2h.


Lluís Bassas

pastís de formatge

Ingredients:

Per la base de galeta:
- 1 tub de galetes Maria
- 200g de mantega

Pel farcit de formatge:
- 3 terrines de formatge Philadèlphia (en total: 600g).
- 3 o 4 ous
- 200ml de nata
- 250g de sucre (jo a vegades redueixo el sucre)

Preparació:

Jo faig servir un motlle rodó d'aquells que es desmunten, el meu és dels de silicona, però suposo que un de metàl·lic no té cap problema. Tamany entre 20 i 24cm. de base. Pensa que la base porta mantega i quan el coguis, pot ser que s'escoli entre el motlle i et pringui una mica el forn, pots posar un paper d'alumini i després el llences.

1: Primer de tot preparar la base: esmicolar les galetes, i afegir la mantega fosa i remenar. Aquesta barreja la poses al fons del motlle i l’escampes ben uniforme aixafant amb els dits.
2: Coure la base de galeta durant 5 minuts a uns 180ºC. Quan la treguis del forn, la deixes refredar completament.
3: Mentrestant prepares el farcit de formatge: posar tots els ingredients en un bol (formatge, ous, sucre i nata) i hi passar el túrmix, ha de quedar una barreja homogènia i sense grumolls. Tampoc ha d’agafar aire, s’ha de triturar només l’estona justa perquè quedin els ingredients barrejats.
5: Quan la base de galeta sigui ben freda (abans no, molt important!) hi aboques el farcit de formatge.
5: Tornes a posar el motlle al forn i el deixes coure durant 1 hora i 15 minuts a 160ºC Jo el tapo amb paper d'alumini a mode de tapa, crec que es cou més, i evites recremar... això a gustos. Si veus que està enfonsat del mig, ho deixes coure més estona.
6: Quan el treguis del forn, si sacseges una mica el motlle veureu que es mou una mica. No passa res, quan es refredi ja quallarà.

Si vols, hi pots posar melmelada per sobre
Abans de servir-lo l’hem de tenir mínim 4 hores a la nevera. Potser fins i tot mitja horeta de congelador quedaria molt de Manhattan... ;-)

Salut i bon profit!

Enric Vidal Famadas i Guillem Carbonell Vidal

Pastís de formatge i iogurts

Ingredients:

. 3 ous
. 3 cullerades de Maizena
. 8 cullerades de sucre
. 4 iogurts naturals
. 1 capsa de formatgets ( Caserío, Vaca que ríe,etc )
La pell de ½ llimona ratllada

Elaboració:
Tots els ingredients passats pel túrmix. Posar-ho en un motlle i 1 h. al forn ( 125º.)
Quan s'hagi refredat es pot posar o no a la nevera.

Ester Xirgu

 

 

pastís de formatge

Ingredients:

3 ous,

200ml. de crema de llet,

1 iogurt de llimona,

250 gr. de formatge fresc (San Millán o Filadèlfia),

80 gr. de sucre

80 gr. de farina Maizena.

 

Elaboració :

Batre el rovells dels 3 ous amb el sucre. Afegir la crema de llet, el formatge i la Maizena. Al final incorporar les clares dels 3 ous batudes a punt de neu. Posar-ho en un motllo de pastis, que sigui rectangular i allargat.

Introduir el motllo amb la mescla al forn en el prestatge més inferior a 200ºC el primers 10 min. i desprès continuar a 180ºC durant 35 min. o quelcom més, fins que es vegi torradet el sobre.

Una vegada fred guardar a la nevera, abans de servir a taula.

 

Teresa Rodrigo

Xocolata desfeta

Ingredients:
" Un paquet de xocolata en pols "Les Comes"
" ·3/4 de l. de llet


" El.laboració:
" Es desfà la xocolata en pols en una mica de llet , es posa en una olla i s'hi afegeix la resta. A foc lent es va remenant fins que es vagi espessint i quan comença a arrencar el bull ,ja està a punt!!!!!!!!!!!!!
" Es pot acompanyar amb xurros, pa de pessic, melindros , trossos de pa……………………

Ester Xirgu

Crèps

Ingredients:

- 250 ml. de llet
- 2 ous
- 90 grams de farina
- 50 grams de sucre
- unes gotes d'oli i de conyac

Elaboració:
Es fa una massa amb tots els ingredients, i es deixa reposar unes 2h.Se'n tira en una paella, quan agafa consistència es gira i al cap de res es treu.

S'hi pot posar nocilla, melmelada, llimona amb sucre etc...........................

Déborah Roca

 

Refresc de cava amb gelat de llimona

Ingredients:

.- 1Kg. gelat de llimona

- 1 ampolla de cava

Elaboració:

Es passa pel túrmix i es serveix ben fresc.És molt important servir-ho amb copa de cava.

Albert González

 

Crema de Sant Josep

Rosa Valls

Ingredients:
. 1l. de llet
. 8 ous
. 1 canyella
. 2 talls de pell de llimona
. 40 gr. de midó
. 200 gr. de sucre


Elaboració
S'agafa la llet i es fa bullir. Quan comença a agafar el bull s'apaga i es deixa refredar.Amb una mica de llet en un got es desfà el midó.
En un plat es baten els 8 rovells d'ou amb una cullerada de sucre.
Es posa tot en el pot on hi havia la llet.Es cola i s'hi posa la canyella i la llimona.A gas baix i remenant en la mateixa direcció a poc apoc. Quan està molt espessa es treu del foc abans de bullir.Es posa amb platets i es deixa refredar fora de la nevera.

Palmira Cortacans

 

tiramisú

Ingredients:
500 gr formatge Mascarpone
4 cullarades de sucre
4 ous
melindros
Cafè
Amareto (es pot fer amb un altre licor: conyac…)
Cacau en pols (colacao)

Elaboració:
Bateu els rovells amb el sucre i tot seguit barregeu-ho amb el Mascarpone. Afegiu les clares a punt de neu.
Poseu en una font els melindros banyats amb el licor i el cafè. Cobriu-los amb la meitat de la crema a sobre, cubrir la crema amb una altra capa de melindres banyats. Estendre la resta de la crema per sobre i cobrir-lo amb el cacao en pols

Deixeu-lo a la nevera fins el dia següent.

Laura De la Fuente

 


mousse de llimona

Ingredients:
5 iogurts naturals desnatats
el suc de 3 llimones
1 pot de llet condensada petit ( 225 )

Elaboració:
Es passa tot pel túrmix i es deixa a la nevera 2h. Si es vol prendre gelat es posa al congelador.

Magdalena Fusalba

 

brunyols de l'empordà - recepta de la ieia carmeta

Ingredients:

-4 Kg de farina

-1 Kg de sucre per la massa, a part el d’ensucrar.

-Un polset de sal.

-3/4 de l. de llet

-2 dotzenes d’ous.

-matafaluga, a gust de cadascú, orientatiu:80 gr. Cal posar-la amb aigua
perquè si hi ha una mica de terra es quedi al fons, els grans de matafaluga suren.

-8 o 10 llimones, tan sols s’hi ha de posar la pela.

- Un raig d’anís, mig petit (mig ¼ de l.)

- Un raig d’oli d’oliva, com per una llesca de pa, ben generós.

-100 gr. de mantega.

-1 pot petit de llet condensada.

-2 branques de vainilla.

-150 gr. de llevat de força.

Elaboració:

S’agafa un “atuell” on hi puguin cabre tots els ingredients; s’hi posa
un llit de farina, aixecant-la una mica per les vores, com si fos el
cràter d’un volcà i mica en mica s’hi van afegint tots els ingredients:
el sucre, la sal, la matafaluga, la pela ratllada de les llimones. Va bé
dissoldre la mantega, la vainilla i el llevat de força amb la llet,
lleugerament tèbia, i afegir-ho tot plegat; tot seguit s’hi acaba de
posar el raig d’anís, el raig d’oli, la llet condensada, les prunes d’ou
ben batudes i per últim totes les clares a punt de neu.

Amb les mans, mica en mica, es van barrejant els elements. Va bé
reservar una mica de farina i que quan la massa es va fent més espessa,
algú la vagi tirant per sobre en forma de pluja, allà on calgui, fins
que arriba el punt que ja es veu que s’ha acabat.

Per tal de que llevi bé, s’ha de posar la massa en un atuell prèviament
untat d’oli i prou gros perquè hi càpiga la massa un cop hagi llevat i
s’ha de guardar, tapat amb un drap, en un lloc càlid, sense corrents d’aire.

Que surtin molt bé!!!!!!!!!!!!!!!

 

Dolors Clotas

panellets de pinyons

INGREDIENTS

½ Kg Ametlla ratllada
½ Kg Sucre lustre
¼ Kg patata o moniato
1 Ou
1 Tub de vainilla
¼ Kg pinyons
Ametlla granulada

PREPARACIÓ

Es bullen les patates amb la pell, en calent les aixafes amb una forquilla, afegeixes el sucre juntament amb el rovell d'ou fins que es fongui bé. A continuació incorpores la vainilla i l'ametlla ratllada, mesclant-lo bé.

Ho amasses bé i ho deixes reposar tota la nit. Al dia següent fas les formes rodones i les raspalles amb la clara d'ou, a continuació incrustes els pinyons, pintes els panellets amb una mica de rovell d'ou i els poses 5 minuts al forn fins que estiguin daurats.

Teresa Rodrigo

 

pastís de poma



Per a 8 talls +-.

Ingredients:

-- 4 ous
-- 125g de sucre
-- 125g de farina
-- 50g mantega
-- 7 cullerades d' oli
-- 5 pomes
-- 1/2 sobre de llevat
-- un pessic de sal

Elaboració:

- Barrejar bé rovells i sucre.
- Afegir mantega i oli.
- Afegir farina i llevat. Tot fins pasta fina.
- Batre clares amb la sal ,a punt de neu. Afegir a la pasta.
- Pelar les pomes, fer-ne 4 parts, treure el cor, i fer talls ben prims dels trossos. Reservar els d'una poma per ornament.
- Posar els talls dintre la pasta i barrejar.
- Posar tota la barreja en el motlle .
- Posar els trossos de la poma reservada a sobre de tota la massa. Fent el dibuix clàssic de ventall com en les pastisseries.
-Posar al forn calent.
- Coure a 180º durat 50 minuts. Ha de quedar rosset de fora i com un puding de dintre.

Apa, bon profit!


Montserrat Oriol

 

Bombons de xocolata i fruits secs.


INGREDIENTS

Un pot de xocolata postres Nestlé
Fruits secs (ametlles, avellanes, panses, nous ........)

ELABORACIÓ

Desfer la xocolata al microones segons les instruccions del pot.
Poseu damunt del marbre de la cuina o en una plata ,paper vegetal pel forn.
Amb una cullera de postres, poseu cullerades de xocolata en el paper vegetal,
separades perquè no s'enganxin entre elles.
Abans que es refredin poseu damunt de la xocolata fruits secs, deixeu-lo refredar.
Quan la xocolata sigui ben freda, ja es poden treure els bombons. Són molt bons i fàcils de fer.

Una abraçada.

Rosa Mª Creus

 

ulleres

 


Teresa Fonollà

 

DÀTILS de Tuníssia

Ingredients:

Dàtils
Mantega
Ametlles torrades

Elaboració:

Talleu els dàtils per treure el pinyols.
Poseu una mica de mantega i una ametlla a dins.
Servi-ho amb una plata de ceràmica de Tuníssia.

Per variar també es poden fer amb formatge de Roquefort en lloc de la mantega i l'ametlla.



Rosa Mª Creus

 

pastís de xocolata amb nous

Iñaki Funes

ponche venezolano

INGREDIENTES (para 3 o 4 litros de ponche)

-2 potes pequeños de leche condensada.
-4 huevos.
-2 litros de leche.
-10 cucharadas leche en polvo al ras.
-3 flanes pequeños (los que dicen para 4 personas)
-1 litro de Ron .

-IMPORTANTE Disponer de 3 0 4 botellas limpias y secas sin agua por dentro para colocar el ponche.

PREPARACIÓN:

a) Se agrega en la batidora la mitad de los ingredientes , luego se mezcla la otra mitad y finalmente se une toda la mezcla para que quede bien homogénea.
b) Se agrega toda la mezcla en un olla que este bien seca y se coloca al fuego lento revolviendo constantemente para evitar que se pegue en la olla o se queme.
c)Al empezar a hervir ,o sea cuando salgan las primeras burbujas grandes se apaga inmediatamente y se deja enfriar .( yo lo preparo en la noche, lo tapo con un pañito hasta la mañana siguiente.)
d) Una vez fría la mezcla queda como un flan.
e) Esa mezcla o flan se revuelve toda y se va colocando por parte en la licuadora y se va agregando el ron y va probando hasta que el ponche tenga el sabor a Ron a su gusto. Luego con un embudo pequeño se vacía en la botella. Esta operación se repite hasta que se termine todo la mezcla o lo que llame Flan.


Carmen Quintero ( Caracas )

 

Brownie

el motlle ha de fer uns 10cm . d´alt x uns 15 d´ample aprox. millor rodó

Ingredients:

150gr.xocolata fondant(per ex.nestle postre)
150grs.mantega
150gr. sucre
3 ous
3 cullerades soperes llet
1 culleradeta llevat pols(per ex. Royal)
50gr.nous(o no,com vulgueu)

El.laboració:

En un bol col.locar la xocolata i la mantega i fondre al microones.
En un altre bol,batre els ous junt amb el sucre,després afegir-hi les tres cullerades de llet.
Barrejar-ho tot amb la xocolata i la mantega fosa
Finalment a aquesta barreja hi afegim la farina barrejada amb el llevat.Ho acabe, de remenar tot junt.
Ho posem en un motlle apte per el microones, previament untat amb mantega pera que no s´enganxi.
Ho coem al microones a màxima potència/700-800w)durant 5 minuts
Després ho deixem reposar durant 5 minuts mès dins del microonesi ja està llest!!.

bon profit!!

 

mercè vidal famadas

mojito

Ingredients:

menta
rom
gelat de llimona

Elaboració:

Es passa pel pimer el gelat de llimona, s'hi afegeix un raig de rom i s'hi tiren els trossets de menta. Es conserva a la nevera

 

 

Mercè Vidal

coca de llardons

Ingredients:

Pasta de full precuinada
Llardons
Sucre
Pinyons

Elaboració:

Estirar la pasta de full, i posar els llardons prèviament esmicolats, per sobre. Plegar la pasta amb els llardons, i donar-li la forma que vulguis. Ensucrar i afegir els pinyons, tot seguit posar a el forn calent uns 15 m. Aprox fins que estigui al punt que us agradi.

 

Mercè Vidal

Coca de maduixes i nata

Ingredients:

Pasta de full precuinada
Nata mountada
Maduixes netes
Sucre

Elaboració:


Estirar i tallar la pasta amb la forma que desitgis
Punxar i mullar amb una mica d' aigua, o si t' agrada amb algun Licor o anís.
Ensucrar considerablement (millor sucre glas)
Enfornar en un forn calent.
Un cop cuites les plaques de pasta de full, deixar refredar.
Fer capes de pasta+nata+maduixes tallades en làmines .

Mercè Vidal

 

galetes, cookies

Ingredients:

130 g de azúcar
100 g de mantequilla
1 cucharadita de vainilla azucarada
... 150 g de harina
2 huevos
150 g de pepitas de chocolate

Elaboració:

Mezclar bien todos los ingredientes. (menos las pepitas de chocolate)
cuando este bien unido todo se les unen las pepitas de chocolate ,en su defecto (rayar una tableta) una vez todo mezclado y unido y
con la ayuda de una cucharilla poner pequeñas bolas de esta mezcla, a 2 centímetros de distancia unas de otras, sobre una bandeja recubierta de papel de horno
Meter en el horno durante 10 minutos. precalentado a 180º
bon profit!

 

Mercè Vázquez

Gelat de gin tonic


Ingredients:

300 gr. de sucre; 240 ml. d'aigua calenta; 50 ml de bona ginebra; 480 ml. de tònica; el suc i la ralladura de 2 llimones o llimes i 1 clara d'ou.

Elaboració:

Es dissol el sucre en l'aigua i es deixa refredar. Es barreja la ginebra, la tònica, així com el suc i la ralladura. Tot el contingut s'aboca en un recipient amb tapa i es duu al congelador. Quan està gairebé sòlid, es trenca amb la batedora i s'afegix la clara d'ou batuda. Es congela de nou i se serveix adornat amb unes fulles de menta o una rodanxa de cogombre.

 

Xavier Rius Xirgu

QUESADA: ( Cantàbria)

 

Ingredients:

  • Mig litre de cuajada (són 4 tarrinetes de cuajada ja feta, Danone, o es pot fer a casa amb uns “polvitos” Royal)
  • 100 g farina
  • 200 g sucre
  • 3 ous
  • 100 g mantega
  • pel llimona ratllada
  • canyella en pols

 

Elaboració:

    1. batre els ous amb el sucre, si pot ser amb les varetes del minipímer, millor
    2. afegir la mantega desfeta , la pell de llimona ratllada, la farina i la cuajada. Batre.
    3. Posar en un motllo (va bé una cassola de fang de les rodones) untat en mantega. Posar canyella en pols per sobre
    4. Posar al forn calent 180º , entre 20 i 30 minuts. Pujarà molt i, en treure’l baixarà.

 

Marta Utrillas

Confitures diverses.


Tenir pots de vidre nets i estèrils.

Rentar la fruita a consciència, posar-les en un cassó al foc amb gairebé el mateix pes de sucre, jo en poso una mica menys, perquè no quedi tan embafador, i unes gotes de llimona, deixar reduir a foc baix i remenant perquè no s´enganxi.
Tant es pot fer, amb la fruita a daus (queda com una fruita almivarada), com més fi passant -ho per el xino. Depèn de la textura de la fruita.
En calent, posar la confitura a els pots i girar del revés. Deixeu-ho refredar i quedaran tancats al buit.
Es pot fer amb tota mena de fruita maduixa, figa, mora, taronja,....

De carbassa queda boníssim, per acompanyar un recuit, iogurt o formatge fresc.

 

Mercè Vidal

Pastís de pastanaga

Ingredients:


3 ous
200 gr de sucre moreno
100 ml de llet
100 ml d'oli
180 gr de pastanaga ratllada
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de sucre de vainilla(opcional)
30 gr de nous trossejades
100 de farina integral
100 gr de farina de blat ( o salvado de trigo integral)
5 gr d'impulsor químic

Crema de formatge (opcional per posar com a cobertura)
200 gr de formatge per untar
100 gr de sucre glas
2 cullerades de crema de llet.

Procediment:


Separem les clares dels rovells. Amb la batedora barregem els rovells amb el sucre.

A continuació, hi incorporem la llet, l'oli, la pastanaga, les nous, la canyella i la vainilla.

Tamisem la farina i l'impulsor i ho incorporem a la barreja mentre anem remenant la massa.

Finalment, muntem les clares a punt de neu i les afegim a la massa sense remenar massa, procurant que no baixi gaire el volum. (Opcional, es pot fer sense les clares perque sigui més light)

Ho coíem al forn, prèviament escalfat, a 180º durant uns 40 o 50 minuts.

Per fer la crema de formatge, muntem el formatge amb la batedora, hi incorporem la crema de llet i el sucre.
La crema es pot posar per sobre o enntremig!

Bon profiiit!!!! :)

 

Laura Bassas Xirgu: extret del bloc "Sucre, ous i farina, Receptari de la Maria"

 

english muffins

Ingredientes (para unos 9 muffins)


450 g de harina de trigo
1.5 cucharaditas de sal
350 ml de leche tibia
1/2 cucharadita de azúcar blanco
15 g de levadura fresca (como la que venden en cubitos en el súper)
1 cucharada de mantequilla derretida
semolina para espolvorear por encima


Preparación


1. Mezclar la harina y la sal en un cuenco grande y hacer un hoyo en el centro.
2. Mezclar bien 150 ml de la leche tibia, el azúcar y la levadura. Echar el resto de la leche y la mantequilla.
3. Añadir la mezcla de levadura a la harina y mezclar durante 4 o 5 minutos hasta que se vuelva suave y elástica. La masa estará blanda pero mantendrá la forma. Cubrir con plástico untado ligeramente de aceite y dejar que suba en un lugar cálido, de 45 a 60 minutos, o hasta que duplique su tamaño.
4. Echar la masa sobre una superficie enharinada y golpear para quitarle el aire. Estirar hasta que tenga aproximadamente 1 cm de grosor. Con un cortador enharinado (o un vaso, lata o similar) de unos 7.5 cm de diámetro, cortar los muffins.
4. Echar semolina por encima y ponerlos sobre una bandeja de hornear enharinada. Dejarlos reposar en un lugar cálido de 20 a 30 minutos.
5. Calentar la sartén a fuego medio. Cuando esté caliente, meter con cuidado los muffins. Cocer a fuego suave unos 7 minutos por cada lado, o hasta que estén dorados (esto es bastante exacto, no hace falta darles la vuelta varias veces). Poner en una rejilla a enfriar, ¡y ya están listos!

Carme Canela

pastís de poma

 

Ingredients:

  • 3 ous
  • 12 cullerades de llet
  • 7 cullerades de sucre
  • 7 de farina
  • 7 d’oli
  • 1 sobre de llevat
  • 4-5 pomes
  • melmelada préssec o albercoc

 

Preparació:

Escalfar el forn a (sota) 180º

Barrejar els ous, la llet, el sucre, la farina, l’oli i 3 pomes

Es posa en un motlle i es cobreix amb 1 poma feta a rodanxes

Coure de 30 a 35m

Es treu del forn, es cobreix amb una mica de melmelada per sobre i es deixa refredar.

 

Judith Xirgu

pastís 3 xocolates

La Thermomix resulta d'allò més pràctica per a aquesta recepta, ens assegurem que no sortiran grumolls. Però si no la tenim, la fem en una olla remenant amb una cullera de fusta.

  • 150 gr. xocolata per a postres
  • 150 gr. xocolata amb llet
  • 150 gr. xocolata blanca
  • 3 sobres de quallada
  • 125 gr. de sucre
  • 1 litre i mig de llet (val tant sencera com semi) o 750 ml de llet i 750 ml de nata (crema) (preferiblement lleugera)
  • 1 paquet de galetes maria
  • Una cullerada de mantega o margarina
  • Un rajolí de llet

1. Aboquem la mantega a la TMX i programem un minut a temperatura 70. Aboquem el paquet de galetes i un rajolí de llet, tres cops Turbo. Folrem la base del motlle amb paper film o fins i tot paper d'alumini (és molt necessari folrar-, perquè sinó es quedarà enganxat al motlle), i amb la massa de galetes formem la base uniforme. Reservem a la nevera.

2. Afegim a la TMX la xocolata per a postres trossejat, 500 ml. de llet (o 250 ml de llet i 250 ml. de nata), 75 gr. sucre, 1 sobre de quallada. Programem 5 minuts, temperatura 90º, velocitat 3.

Aboquem sobre la base de galetes. Han de passar almenys 10 minuts fins que aboquem la següent capa (hi haurà quallat prou per no barrejar-se). Passat aquest temps podem esgarrapar la superfície amb una forquilla per facilitar que agafada la següent capa.

3. Afegim a la TMX la xocolata amb llet trossejada, 500 ml. de llet (o 250 ml de llet i 250 ml. de nata), 50 gr. sucre, 1 sobre de quallada. Programem 5 minuts, temperatura 90º, velocitat 3.

Aboquem aquesta capa en les mateixes condicions que l'anterior.

4. Afegim a la TMX la xocolata blanca trossejada, 500 ml. de llet (o 250 ml de llet i 250 ml. de nata), 1 sobre de quallada. Programem 5 minuts, temperatura 90º, velocitat 3.

Aboquem aquesta capa, però no l'anem a esgarrapar, perquè és la superfície del pastís.

Deixem refredar a la nevera un mínim de 4 hores, i si és d'un dia per l'altre millor.

 

SENSE TMX. Les tres capes les fem per separat i es fan igual. En un pot o olla afegim la xocolata trossejada, 250 ml de llet i (75 gr. Sucre per la xocolata per a postres, 50 gr. Sucre per la xocolata amb llet, i la xocolata blanca no porta sucre).

Quan estigui fos la xocolata i arrenqui el bull, afegim un sobre de quallada prèviament dissolt en 250 ml de llet o nata. No deixem de moure fins que estigui ben barrejat (o fins que bulli una mica), aboquem en el motlle.

Deixem refredar a la nevera un mínim de 4 hores, i si és d'un dia per l'altre millor.

 

Judith Xirgu

 

Valentina

Ingredients:

meló cantalup, Martini blanc, anxova, valentina (barreja d'espècies mexicana)

Elaboració:

Una bola de meló cantalup banyat amb martini blanc a tope i l'hi envoltes l'anxova i la valentina, pots fer un xupito de Martini fred per tirar avall.

Oriol Sala del Gravat (Vic)

És la tapa que ofereix Octopuss Tapas & Music Club (L'Escala)

 

 

 

Enllaços

Receptari infantil

http://lamalla.net/espais/infantil/receptes.asp