Index
Situació
Agermanament
Projectes
Història
Agenda
Cooperants
Premsa
Xarxa Solidaria
Terratrèmols

 
Nueva Trinidad
Àrea: 46,33 km2

Perímetre: 31 km

El municipi de Nueva Trinidad es troba a 26 quilomètres al nord de la capital del departament, Chalatenango. Aquest municipi està format per una capçalera municial, arràn del camí prinicipal i on s'hi pot arribar en cotxe, set "cantones" (Huizúcar, Manaquil, El Sitio, Jaguataya, Carasque, Zacamil i Hacienda Vieja), on només s'hi pot accedir a peu per camins de muntanya i 18 "caserios" i la població total és d'uns 2000 habitants (unes 380 famílies). 
 
 
 
 

CANTON
FAMILIAS
HABITANTES
Casc Urbà
50
250
Huizucar
38
190
Carasque
130
650
El Sitio
17
85
Zacamil
25
125
Jaguataya
91
455
Manaquil
29
145

La Comunidad de Nueva Trinidad fa la funció de capçalera del municipi.

Les Comunitats que integren el municipi s'organitzen democràticament, en forma assembleària. Aquesta assemblea escull una Directiva formada per un president i representants dels diferents sectors socials (dones, terres, educació, salut, lisiats, ramaderia, agermanaments...). La coordinació, per part de Sant Feliu de Guíxols, es concreta a través de la Comissió d'Agermanament; per part de Nueva Trinidad, a través de la Directiva Comunal de la Comunitat capçalera.

L'activitat econòmica principal és la producció del gra bàsic: blat de moro, frijol, arròs, 'maicillo' i 'ajonjoli' i la ramaderia de tipus extensiva. La producció agrícola es desenvolupa a petita escala i s'utilitza pel consum local. Aquesta activitat que realitzen els habitants del municipi es considera una activitat econòmica de subsistència.
 
 
 
 
 
Carta d'una nena de 10 anys de Nueva Trinidad describint la seva comunitat

MI COMUNIDAD
Es una comunidad con muchos árboles a su alrededor y tiene un serro donde viene el agua que teniamos en la plaza y que ahora la tenemos en las casas y tambien hay muchos proyectos como el de la guarderia, la tienda, la clínica, bueno tambien en este tiempo hay milpa.
Bueno me despido de usted.
Lydia