Index
Situació
Agermanament
Projectes
Història
Agenda
Cooperants
Premsa
Xarxa Solidaria
Terratrèmols

 
XARXA SOLIDARIA


Nueva Trinidad

Burkina Fasso
Albània

Memòria de Xarxa Solidaria 2000



 
 
 
 

Nueva Trinidad (El Salvador)

Des de fa cinc anys funciona a Sant Feliu de Guíxols l'agermanament amb Nueva Trinidad, una comunitat d'uns 2500 habitants entre el casc urbà i els "cantones" (veïnats). Tota aquesta gent va anar arribant des dels camps de refugiats d'Hondures on hi van estar uns deu anys mentre durava la guerra al seu país.
L'agermanament col.labora en diversos projectes de desenvolupament com el Centre Cultural, un molí elèctric per moldre el blat de moro... També s'hi fan estades solidàries per veure el funcionament dels projectes i col.laborar-hi.
 
 
 



 
 
 
 

Burkina Fasso
L'Àfrica subshahariana: Els països subsaharians estan entre els més pobres del món, amb una esperança de vida de vint anys menys que la nostra, la seva població creix cada dia, en vint anys serà el segon continent més poblat del món. La manca de recursos i la misèria provoquen un dels problemes de la nostra societat actual: la migració.

Burkina-Fasso és un dels països més desfavorits, el 90% de la seva població viu en zones rurals, depenent de l'agricultura, però aquest és un sector estancat i sense recursos que repercuteix en la pobresa de les famílies africanes.

El projecte de desenvolupament: La nostra acció al poble d'Hamélé forma part d'un projecte de desenvolupament rural integral de la regió d'Ovessa: un treball de cooperació amb l'agrupació femenina d'agricultura d'Hamélé per a l'abastiment d'aigua i la millora de les condicions de regadiu.


Albània

Història: Petit país situat al sud-est europeu, dins la península Balcànica i banyat pel mar Adriàtic. Políticament ha quedat sempre al marge de la història europea. Envaït per uns i altres amb l'excusa que els albanesos pertanyien a una raça inferior, finalment puja al poder un règim comunista que aïllarà durant 50 anys al poble albanès de la resta del món. Fa només 8 o 9 anys que Albània ha obert les fronteres i és quan s'ha descobert i conegut la situació de misèria que viu aquest país. Tots els invasors han deixat un país en runes, sense universitats ni ferrocarril.

Situació actual: Ara la realitat quotidiana del país més pobre d'Europa és la d'un país que es veu afectat per altres invasions més modernes, on el 80% de la població viu sota mínims i el 98% està armat. La realitat d'un país on el bestiar viu en llibertat enmig de les persones, d'un país on la majoria de vivendes no tenen aigua corrent ni llum elèctric, i en alguns casos, ni tan sols cuina. Un país on els infants deixen d'anar a l'escola perquè són obligats a treballar. Però també forma part de la reailitat quotidiana d'aquest país el desig de sortir de la misèria i poder viure en pau i llibertat.
 
Estada: Amb el nostre temps compartit amb la comunitat Vedruna, hem col.laborat en activitats lúdiques per infants