Índex Artístic Còmic Geomètric Persp. Cònica Projec. Ortogonals Nusos MS Paint

 
  - Obtenció de la pasta de paper:  
  A partir de papers de diari vells, retalls de folis o qualsevol altre tipus de paper que es pugui reciclar, es pot obtenir una pasta la blancor de la qual dependrà de la quantitat de tinta del paper que reciclem. (si convé, sempre es pot emblanquir amb una mica de lleixiu).

Per començar, cal trossejar tot el paper en petits bocins que s'introduiran en un cubell amb aigua. Cal deixar que el paper s'estovi durant unes hores abans de triturar-lo amb una batedora vella. Es recomana preparar la trituració de la pasta en quantitats moderades (max. 5 litres) per tal de no cremar la batedora.

El resultat ha de semblar un puré tirant més a clar que a espès, amb més aigua es tritura millor i igualment cal escórrer la pasta abans d'utilitzar-la per fer màscares o altres objectes. Per fer fulls de paper cal que hi hagi força aigua i que la pasta quedi en suspensió.

Per millorar la consistència cal barrejar un sobre d'engrut per cada "X" quantitat d'aigua. (veure les indicacions del fabricant)

 
     
  - Fabricació de fulls de paper:  
  Necessitem unes reixetes (mosquiteres) fines muntades sobre uns marcs de fusta que ens serviran per "pescar" la suspensió de pasta amb un moviment de cullera. Enfonsant la reixeta en posició vertical i aixecant-la lentament en posició horitzontal, quedarà carregada amb les fibres de la suspensió. Deixem escórrer la pel·lícula de pasta sobre la reixeta fins que la podem  
     
 
  • Màscares de pasta de paper
 
     
 
  • Altres objectes