Els Bivalves són mol.luscs, majorment marins, formats per un cos tancat entre dues peces o valves calcàries.

Els bivalves fòssils de l'Eocè inferior de la Vall d'Àger eren organismes d'aigües someres, que vivien soterrats sota un sediment.

La Crassotrea (Cubitostrea) multicostata era una ostra que vivia formant bancs, és a dir, els individus creixien de costat i uns damunt dels altres, i podien ocupar grans àrees marines. Perquè els bancs es desevolupin és necessari que les aigües siguin netes i relativament turbulentes, ja que d'aquesta manera s'assegura que haurà matèria orgànica en suspensió, material del que s'alimenten.

Un espectacular jaciment de fòssils ens apareix en aquesta localitat. Es tracta d'un banc d'ostres.

Pertanyen a l'espècie Crassotrea (Cubitostrea) multicostata.

Carretera de Balaguer a Tremp (C12), pel Port d'Àger, Km 206,6 . Uns 2 Km passat el Bar del Manyo, un caminet de terra a l'esquerra ens porta a l'aflorament. S'ha de recórrer uns 200 metres pel caminet, i després de deixar enrera una massia, cal encaramar-se uns metres a mà dreta.

Cap fer reflexionar els alumnes sobre aquestes qüestions:

1) Quantes espècies es troben en aquest jaciment? Només una. Es tracta de closques ventrals i dorsals d'una sola espècie. La raó és que formaven bancs de molts exemplars.

2) Com van morir? Els bivalvs són poc tolerants a l'aigua tèrbola. Potser una avinguda sobtada de material terrigen transportat per un riu va desencadenar la mort dels exemplars.