Hi ha programes de dibuix que ens permeten passar una imatge a coordenades polars.

A la plana http://myweb.tiscali.co.uk/artofanamorphosis/software.html hi he trobat el programa anamorphme20 en zip (només ocupa 300 Kb) que a partir d'una imatge qualsevol fa anamorfismes per veure en cons, cilindres (deixa triar diferents opcions) en piràmides... Molt maco i senzillíssim de fer servir .

Anem a fer distorsions polars amb l'Adobe Photoshop: Aquestes són per veure la imatge en un mirall cilindric (el que em trebalalt a classe)

La distorsió es fa amb el Filtre -> Distorsionar -> Coordenades polars.

Si distorsionem tota la imatge ens queda un aspecte així. La línia superior (fúcsia) passa a ser el centre, el pol de la nova imatge, i les línies verticals passen a ser "radis" o meridians, i les horitzontals passen a ser els paral·lels.

Per aconseguir l'efecte que volem nosaltres ens cal deixar una part de la imatge en blanc. Es distorsiona igualment tota la imatge, però el centre encara és la part de dalt del primer requadre i al no tenir res ens deixa l'espai per posar-hi el cilindre.

 

Per aconseguir aquest efecte hem de partir d'un fons d'imatge més gran que la imatge que volem distorsionar. La mida de la imatge és en tots els casos, la del requadre de la cel.la.

 

Si a més la imatge és més estreta que la mida del fons ens queda una part en blanc, de manera que la nova imatge no es veu per la banda del darrera del cilindre.

 

 

Podem distorsionar qualsevol imatge o fotografia, però hem de recordar-nos que si la volem veure "del dret" al cilindre, abans de distorsionar-la l'hem de reflexar verticalment.

 

Si distorsionem un text ens pot quedar així:

 

 

També és pot fer al revés i "quadricular" la distorsió, passant de coordenades polars a rectangulars.

 

Es tracta de posar el centre del cercle (la "i") al centre de la imatge perquè el programa l'utilitzi com a pol. Aquest punt és el que deixa a la part de dalt de la imatge.

De fet això és el que fem quan fem un mapa pla de la bola del món. Això i canviar altres mides de la projecció de cada un dels "paral·lels" de manera que la superfície que s'engrandeix a la imatge quan del pol (un punt ) en fem una franja de la mateixa mida que la de l'equador ho puguem compensar d'alguna manera. .