L'EMPORDÀ: L'OLI I EL VI

Cicle superior, 1r i 2n d'ESO

L'activitat pretén donar a conèixer els conreus tradicionals mediterranis de l'olivera i la vinya, i també dels cereals. Primer de tot es visita un olivar on s'identifiquen els tipus d'oliveres, s'observa el terreny, la vegetació i es fa una lectura del paisatge. Tot seguit es visita una vinya on s'identifiquen els tipus de vinyes i novament fem una observació del terreny i de la vegetació. Per últim anem a les instal·lacions que la cooperativa Empordàlia té al poble de Pau. Aquí visitarem un trull actual i un d'antic i podrem entendre tot el procés de transformació de l'oliva en oli. També visitarem el celler on podrem visualitzar el cicle del vi.

L'objectiu és que l'alumnat realitzi una primera aproximació a les tècniques agràries de casa nostre (antigues i modernes), als processos de transformació dels productes agraris i a la nostra tradició alimentària (dieta mediterrània).

La visita té una durada d'unes 6 hores.

Aquesta activitat està directament relacionada amb:

L'Empordą a vol d'ocell / Sant Pere de Roda / Màrius d'Empúries

 

 

Llistat general d'activitats / Sortides d'1 dia / Estades de 2 dies / Estades de 3 dies / Estades de 4 dies / Estades de 5 dies