LA PAELLA VALENCIANA |
Ingredients per a 4 persones:
-½ conill (o ½ pollastre)
-200 gr. de carn magra
-1 tassa de cafè d'oli, d'oliva
-fesols i pèsols a gust
-1 tomàquet desfet
-més del doble de volum d'aigua que d'arròs
-sal, (i colorant alimentari -si no disposem de safrà) |
|
|
Preparació:
Després d'escalfar l'oli en una paella poc fonda i el més plana possible, hi posem el tomàquet trossejat.
A continuació hi afegim la carn (bé de conill o bé de pollastre) i, si volem donar-li més substància, la carn magra, tot trossejat. Després hi posem l'arròs perquè 'begui' l'oli que encara ens queda a la paella.
Quan tots aquests ingredients ja estan sofregits, quan ja han agafat color i calor, podem afegir-hi la verdura directament -i la sofregim amb més oli- o bé bullir-la en l'aigua que serà el caldo que ara afegirem.
Ho tenim tot a foc màxim fins que no s'hi vegi aigua entre l'arròs, aleshores, abaixem el foc al mínim tant de temps com ho ha estat al màxim i fins que els grans parin solts. Si tastem l'arròs i para dur podem tapar la paella. I no es remena!
Deixem reposar.
Si l'aigua també és de València (meitat cava i meitat suc de taronja), podem tancar els ulls i respirar tranquils. |
|
Presentació:
Es menja en la pròpia paella i amb culleres de fusta. Si es vol acompanyar d'una amanida, al centre de la paella es descansa un got cap per avall i, a sobre del got, la safata amb l'amanida; tot comunitari.
— Llorenç Calabuig - València |
|
|
|
|
|
Ingredients per a 4 persones: |
|
- un quilo de carn de porc,
- un feix de ceba,
- un bol de farina de blat,
- una ampolla d'aigua,
- una cullereta de sal,
- una cullereta de glutamat monosòdic,
- una mica de vi. |
|
Preparació
Retallar la carn,rentar la ceba i retallar-la, barrejar l'aigua i la farina,la sal i el glutamat monosòdic i el vi dins la carn i la ceba.
Quan la farina està fermentada ja podem fer l'empanada. |
|
|
|
Presentació
Obre el forni posa l'olla amb aigua i les empanades per a coure els panets al vapor, espera 5 minuts i ja pots menjar-te-les.
Xinyi Chen - 3er B |
|
|
Ingredients per a 4 persones
- 1 ½ quilo d'arròs
-3 salsitxes tallades en quadradets
-½ pollastre picat
-1 ceba xinesa (són allargades i de color verd) talladesen quadradets
-2 ous
-sillao (és una mica de colorant propi del Perú) |
|
|
Preparació:
Primer bullim l'arròs blanc (amb una mica d'oli i una cabeça d'alls), després hem de fregir les salsitxes, la ceba xinesa tallada en quadradets i també el pollastre. Tot seguit batem els ous i els llancem a la paella, i, tot junt, es barreja amb l'arròs.
Se serveixen un plat pla.
—Lilybeth Rojas Bolívar, 4t d, Perú. |
|
|
|
|
|
POLLASTRE A LA CERVESA
(amb vi blanc surt millor) |
|
Ingredients per a 4 persones:
1 pollastre gros
1 litre de cervesa (per cada pollastre)
4 cebes
1 pastilla d'avecrem de pollastre
Colorant vegetal
Pebre |
|
Procediment:
Trossegem el pollastre i el rostim en una paella ambuna mica d'oli.S'agafa la ceba picada i es posa amb el pollastre.S'hi posa la cervesa, l'avecrem, el colorant vegetal i el pebre. Tot s'ha de cuinar a foc lent. |
|
|
Presentació:
Se serveix en una safata i es decora amb olives i verdures.
Fes servir la teva imaginació.
Que aprofiti!!
Sabrina Quevedo 3C, Argentina.. |
|
|
|
Ingredients per a 4 Persones |
|
·1 quilo de peix blanc en filets
·1 tassa de suc de llimona
·1 dent d'all picat
·½ tassa d'aji (tubercle picant, de venda als mercats) dolç picat
·1 tassa de apipicat en quadradets
·1 tassa de pebrot(vermell i verd) picat i en tires
·1 ceba grossa tallada en rodanxes
·fulles d'enciam
·julivert picat al gust
·Sal i pebre al gust i també bla de moro i la yuca ( es un tubercle blanc, de venda als mercats. |
|
Preparació:
Primer has de netejar el peix i tallar-lo en quadradets
Combina amb el suc de llimona, l'all ,l'aji , la sal i el pebre.
Després ho has de deixar reposant durant una hora.
Posar-hi la ceba, l’aji, l’api i el julivert.
Deixa una hora mes tota la preparació.
I ho hem de servir acompanyat de enciam amb el blat de moro i la yuca.
Juan José Benites Malca, 3r.C, Perú. |
|
|
|