Viatges a Itàlia, Paris i Galícia
 
 
ALGUNES SORTIDES DE L'ÚLTIM TRIMESTRE
ATENCIÓ PERILL!
PRIMER DE BATXILLERAT HAN MARXAT A ITÀLIA!
D’esquerra a dreta. Drets: Víctor Fontana, Javier Morales, David Cantador, Víctor Balsera, Laura Amaya, Ariadna Campos,
Laura Sánchez, Miriam Bosch, Judith Domingo i Nicole Estremera.
   Els alumnes de 1r de Batxillerat vam poder gaudir, l'abril passat, d'un viatge a Pisa i Florència, passant també per Livorno per prendre el Sol.
   Ens ho hem passat d'allò més bé. Hem tornat, en general, molt més units i ens hem conegut més a fons. Encara ens fem un fart de riure quan pensem en les mil i una anècdotes que vam viure: d’algun company que té el son molt profund, d'altres que quasi no dormien, que la nit que suposadament havíem d'anar a una discoteca vam acabar a "l'Hospital del Pronto Socorso", que mare meva per trobar-lo!...de "pronto" res.
   Als matins agafàvem autobusos i trens per desplaçar-nos, segons el destí al qual ens dirigíem, i sempre, sempre havíem de córrer per no perdre'ls, o per perdre'ls igualment, com ens va passar una vegada. Una companya va caure en mig del carrer mentre corríem per agafar l'autobús, sort que no passava cap cotxe en aquell moment!
    Al migdia anàvem a restaurants, amb la intenció de provar plats típics italians. Vam tastar les pizzes de formatge, que estaven boníssimes, els pennes, que són semblants als macarrons però amb salsa "al pesto", la "lasagna" i molts altres menjars.
Sergi Muñoz, Marc Albero, Alberto López, Sandra Garrit, Marina Álvarez i Aitor González.
 A les nits fèiem "karaoke". Enceníem els altaveus i cantàvem i ballàvem al ritme de la música, més o menys, fèiem que el podíem.
   Com que estàvem cansats per les festes que fèiem a nits, anàvem adormits durant el trajecte, però quan tornàvem ja ens havíem espavilat i llavors cantàvem amb els "profes" i hi havia molt bon rotllo.
    A Itàlia ningú o pràcticament ningú no paga el transport públic, i nosaltres vam seguir el model un munt de vegades! I fins i tot cobren el lavabo! I després diuen que els catalans som garrepes!
   Els primer dia a Pisa, algunes, vam conèixer un munt de nois italians molt "guapos". Els italians tenen molta classe vestint-se i tots o quasi tots van amb roba de marca, però n’hi havia alguns que eren veritablement mal educats.    Però en general, tot molt bé. Volem tornar-hi!! 
Com podeu veure a les imatges vam estar tot el viatge molt ben avinguts
Sandra Garrit, Nicole Estremera i Marina Álvarez
alumnes de 1r de Batxillerat
ELS ALUMNES QUE FAN LA OPTATIVA DE FRANCÈS A BATXILLERAT HAN ESTAT A PARIS
VAN COINCIDIR AMB LA CELEBRACIÓ DE LA FINAL DE LA CHAMPIONS LEAGUE

VIAXE A GALICIA - CURSO 2005-2006
  Un cop més els nostres alumnes de segon i tercer d’ESO han anat de viatge a Galicia, en el marc d’una activitat interdisciplinar i intercultural en què participen sis IES més de Catalunya i la Universitat de Barcelona i recolzada pels Departaments d’Ordenació Educativa de la Generalitat i la Xunta.
   Es tracta d’un curs d’introducció a la llengua i la cultura gallegues, tant en els aspectes històrics, geogràfics, artístics i literaris, com en la realitat actual.    
   Cal destacar la importància d’aquest viatge com a espai de convivència entre els joves catalans i gallecs de diferents àmbits amb els que els nostres alumnes han compartit l’alberg de Gantario en Sada (Coruña) i a altres IES de Galicia.
   Enguany hem visitat l’IES d’Irimia Nacemento do Miño a Meira (Lugo) on els mateixos alumnes ens han acompanyat en les visites culturals a la zona, en el temps lliure i en els menjars. El curs passat, aquesta relació privilegiada va ser amb l’IES Fracisco Asorey, a Cambados (Pontevedra). 
   La Consellería da Xuventude da Xunta de Galicia ens va rebre el dia 16 de maig i la TVG (Televisió Autonòmica Gallega) en va fer el seguiment. El curs vinent està previst que els alumnes gallecs que estudien llengua i cultura catalana en el marc del mateix programa intercultural ens visitin.
 

3ER D’ESO PALAMÓS         EXCURSIÓ DEL CRÈDIT DE SÍNTESI
A finals del segon trimestre vam fer una sortida a Palamós per poder fer el crèdit de síntesi. Més que una sortida va ser una activitat molt interessant que ens va agradar a la majoria dels alumnes perquè vam poder fer moltes coses. Vam anar a un museu de pesca on ens van ensenyar les diferents tècniques per pescar i altres coses.    Vàrem veure des diferents tipus de vaixells i com treballaven els pescadors quan vam anar a passejar pel port. I també vam poder veure com és una subhasta de peix i marisc. Allà vam poder veure competir els peixaters per aconseguir el peix més barat.
   En aquesta excursió els professors ens van donar un vot de confiança i vam tenir dues hores lliures per dinar i per poder anar on vam voler dins de Palamós, al poble, a la platja ...
   El que més vam aprendre és que el mar no és només un lloc de diversió o per anar de vacances, sinó que és també un món on milers de pescadors fan una gran feina per tal que nosaltres puguem estar millor alimentats.
 
Javier Moyano Játiva - Tercer B