PRIMERS PLATS 

Subapartats:

Entrants

Segons Plats

Postres

Receptes bàsiques

Altres

Inici

     Amanida de formatge de cabra

Ingredients:

Enciam, escarola...

Bacó o carn salada (opcional)

Formatge de cabra

Mel

Nous

Tomàquets (millor de Cherry)

Sal

Oli

Preparació:

- Es tallen els diferents enciams i l’escarola en trossos mitjans. S’escampen per un plat pla i gros o en plats separats, això va a gustos. S’agafen els tomàquets i es tallen, tot seguit, es reparteixen pel plat.

- En una paella es fregeix el bacó a foc mig durant 2 o 3 minuts. Es poden utilitzar tires fines i no massa llargues o daus. Un cop fets, s’escorren bé i es reparteixen pel plat i s’amaneix el plat.

- Per altra banda, s’agafa el formatge de cabra i s’escalfa. Hi ha dues maneres: al bany maria o al microones. S’ha d’aconseguir que el formatge estigui al punt abans de desfer-se. Un cop tret del bany maria o del microones, s’hi suca la mel pels voltants. Amb compte, es posa damunt de l’amanida. Aleshores es reparteixen les nous per damunt, que agafin una mica d’escalfor amb del formatge.

     Gaspatxo

Ingredients:

Tomàquet

Cogombre

Pebrot

Ceba

Una dent d’all.

Sal

Oli                   

Vinagre

Preparació:

- Es tallen els ingredients anteriors en trossos, es passen per la batedora i es posa a refredar a la nevera.

- Si es vol es pot acompanyar amb quadradets de pa fregits.

     Sopa d’all

Ingredients:

Aigua
Alls
Oli
Pa sec

Sal

Ou

Preparació:

- Es talla el pa en llesques molt fines i es fica en un plat fondo, on afegirem la sopa més tard.
- Es bull l’aigua amb una mica de sal i els alls.

- Quan agafi el gust d’all es fica la sopa en el plat i se li afegeix un rajolinet d’oli.

- Si es vol se li pot posar un ou abans d’afegir-hi l’oli.

 

Links externs:

                       Carlos Arguiñano

         Eva Arguiñano

Julia Moreno

IES Lluís Domènech i Montaner

Música de McFly