POSTRES 

Subapartats:

Entrants

Primers plats

Segons Plats

Receptes bàsiques

Altres

Inici

     Arròs amb llet

Ingredients:

Arròs

Llet

Aigua

Sal

Sucre

Canyella (en pols i en rama)

Pell de llimona

Preparació:

- Es posa l’arròs en una cassola, es cobreix d’aigua i s’hi afegeix la pell de llimona, la canyella en rama i un pessic de sal.

- Quan quasi tota l’aigua s’hagi evaporat s’hi fica bastant sucre i la llet (aquesta última ha de passar tres o quatre dits per sobre de l’arròs) i es remena tot.

- Quan l’arròs estigui bullit (tou) es retira del foc, es fica en el recipient final i s’hi afegeix la canyella en pols per sobre.

- Ara només cal deixar que es refredi una estona a la nevera. 

     Compota de poma

Ingredients:

Pomes (una per persona)

Aigua

Vainilla en rama

Agar-agar (opcional, és un espassant)

Canyella en rama

Preparació:

- Es pelen les pomes i es tallen en trossos. També es comença a dissoldre l’ agar-agar en mig got d’aigua.

- Es fica la poma en una cassola amb aigua (que passi un o dos dits per sobre de la poma) i s’hi afegeix la vainilla i la canyella tallades a trossos d’uns dos centímetres.

- Un cop la poma comenci a bullir es baixa el foc a intensitat mitja i es deixa uns 10 min. perquè s’estovi la poma.

- Abans d’apagar el foc s’hi afegeix l’agar-agar dissolt en aigua, es barreja bé i es deixa reposar.

 + Aquest plat també es pot prendre amb cereals bullits(civada, arròs integral, quinoa...) i fruits secs.

     Pudding

Ingredients:

Galetes, magdalenes, pa, donuts... (tot dur)

Sucre (si es fa només amb pa)

Sucre per cremar

Vainilla en pols

Llet

Canyella en pols

Preparació:

- S'afegeix a la llet tèbia les galetes, el pa... tot a bucins petits fins que la massa resultant tingui una consistència semi sòlida.

- S'afegeixen els ous, la canyella i la vainilla i es barreja tot fins que s'hi aguanti una cullera dempeus.

- Es crema el sucre directament al pot de vidre on es vulgui coure el pudding, se li incorpora la massa anterior i es fica al forn uns 30min. a 180ºC fins que al punxar-lo el pal en surti sec.

- Es deixa reposar una mitja hora fora del forn i ja en pot desemmotllar.

 

Links externs:

                       Carlos Arguiñano

         Eva Arguiñano

Julia Moreno

IES Lluís Domènech i Montaner

Música de McFly