POSTRES |
||
Subapartats: |
Arròs amb llet Ingredients: Arròs Llet Aigua Sal Sucre Canyella (en pols i en rama) Pell de llimona Preparació: - Es posa l’arròs en una cassola, es cobreix d’aigua i s’hi afegeix la pell de llimona, la canyella en rama i un pessic de sal. - Quan quasi tota l’aigua s’hagi evaporat s’hi fica bastant sucre i la llet (aquesta última ha de passar tres o quatre dits per sobre de l’arròs) i es remena tot. - Quan l’arròs estigui bullit (tou) es retira del foc, es fica en el recipient final i s’hi afegeix la canyella en pols per sobre. - Ara només cal deixar que es refredi una estona a la nevera. Compota de poma Ingredients: Pomes (una per persona) Aigua Vainilla en rama Agar-agar (opcional, és un espassant) Canyella en rama Preparació: - Es pelen les pomes i es tallen en trossos. També es comença a dissoldre l’ agar-agar en mig got d’aigua. - Es fica la poma en una cassola amb aigua (que passi un o dos dits per sobre de la poma) i s’hi afegeix la vainilla i la canyella tallades a trossos d’uns dos centímetres. - Un cop la poma comenci a bullir es baixa el foc a intensitat mitja i es deixa uns 10 min. perquè s’estovi la poma. - Abans d’apagar el foc s’hi afegeix l’agar-agar dissolt en aigua, es barreja bé i es deixa reposar. + Aquest plat també es pot prendre amb cereals bullits(civada, arròs integral, quinoa...) i fruits secs. Pudding Ingredients: Galetes, magdalenes, pa, donuts... (tot dur) Sucre (si es fa només amb pa) Sucre per cremar Vainilla en pols Llet Canyella en pols Preparació: - S'afegeix a la llet tèbia les galetes, el pa... tot a bucins petits fins que la massa resultant tingui una consistència semi sòlida. - S'afegeixen els ous, la canyella i la vainilla i es barreja tot fins que s'hi aguanti una cullera dempeus. - Es crema el sucre directament al pot de vidre on es vulgui coure el pudding, se li incorpora la massa anterior i es fica al forn uns 30min. a 180ºC fins que al punxar-lo el pal en surti sec. - Es deixa reposar una mitja hora fora del forn i ja en pot desemmotllar. |
Links externs: |
Julia Moreno |
IES Lluís Domènech i Montaner |
|
Música de McFly |
||