SEGONS PLATS |
||
Subapartats: |
Costelles caramel·litzades Ingredients: Costelles de xai o porc Mel o melassa Salsa de soja Sal Oli Pebre Preparació: - Es salpimenten les costelles. A part es barreja una cullerada de mel amb tres de salsa de soja fins que agafi una consistència cremosa. - Es posa una mica d'oli a les costelles i es pinten amb la salsa anterior i es posen en una safata al forn a 200ºC. - Cada 10min. s'ha de donar la volta a les costelles i tornar a pintar-les. - Segons el gruix de la carn es triga de 30min. a 40min. + Aquest plat es pot acompanyar amb puré de patates. “Migas” Ingredients: Pa sec Pebrot, sardines, cansalada, xoriço... (se li pot ficar el que vulguis) Raïm (és opcional i no cal passar-lo per la paella) Alls Sal Oli Aigua Preparació: - Es pica el pa amb una mà de morter (que no quedi tan fi com el pa ratllat) - Es posa una paella al foc amb bastant oli i quan estigui calent s’hi fregeixen els pebrots, les sardines, etc. per torns (mai tot junt). - En el mateix oli es fregeixen abundants alls (segons la quantitat de pa) i quan estiguin daurats se li afegeix aigua suficient per aconseguir que el pa quedi esponjós. - Quan l’aigua estigui a punt de bullir (sense fer-ho) es retira la paella del foc i s’hi fica tot el pa (a excepció del que hagi quedat fi) i es remena. Tot seguit se li afegeix el pa fi i es segueix remenant fins que l’aigua s’evapori i quedi el pa separat. - Es torna a ficar la paella al foc i se li va donant voltes al pa fins que estigui ben daurat. - Se li pot afegir el pebrot, el raïm, etc. o menjar-s’ho separadament. + Aquest plat també es pot preparar amb xocolata (quan està fred), que no s’ha de passar per la paella. Quiche de ceba Ingredients per a 4 persones: 250g de pasta de milfulles 500g de cebes petites 100g de bacó tallat en daus 2 ous Formatge ratllat Oli Sal Pebre Preparació: - Es sofregeixen les cebes amb dues cullerades soperes d'oli. Es sala, es tapa i es deixa uns 30min. a foc molt lent. Si és necessari se li pot afegir aigua tèbia perquè la ceba no es quedi seca. - Es baten els ous, es salpimenta i s'afegeix la ceba. - Es fregix el bacó amb dues cullerades d'oli i s'agrega a la preparació anterior. - Es recobreix un motlle per tartes amb la massa de milfulles punxada amb una forquilla i s'hi estén la preparació. Es sala la tarta i es posa al forn durant 25min. a 200ºC. Passat aquest temps se li afegeix el formatge ratllat i es deixa 5min. més al forn. - Aquest plat es serveix tebi. Truita de patates Ingredients: Ous (1 ou per persona) Patates (1/4 de quilo per pers.) Ceba (una petita per pers.) Sal Oli Preparació: - Es pelen la ceba i les patates i es tallen en làmines molt fines. - S’escalfa una paella amb bastant oli i quan comenci a treure fum s’hi fica la ceba i les patates amb una mica de sal, es tapa tot i, cada poc temps, es remena perquè no es cremi. -Un cop ben fregides, es baten els ous i s’afegeix la patata a l’ou (no al revés!). - Es barreja tot bé i es posa una paella al foc. Quan estigui calenta s’hi fica la barreja anterior i passada una estona se li dóna la volta amb l’ajuda d’un plat o qualsevol altre utensili i es deixa que es faci per l’altre costat. - Per saber si està feta per dins es pot punxar amb un escuradents o algun altre instrument esmolat de fusta. |
Links externs: |
Julia Moreno |
IES Lluís Domènech i Montaner |
|
Música de McFly |
||