SEGONS PLATS

Subapartats:

Entrants

Primers plats

Postres

Receptes bàsiques

Altres

Inici

     Costelles caramel·litzades 

Ingredients:

Costelles de xai o porc

Mel o melassa

Salsa de soja

Sal

Oli

Pebre

Preparació:

- Es salpimenten les costelles. A part es barreja una cullerada de mel amb tres de salsa de soja fins que agafi una consistència cremosa.

- Es posa una mica d'oli a les costelles i es pinten amb la salsa anterior i es posen en una safata al forn a 200ºC.

- Cada 10min. s'ha de donar la volta a les costelles i tornar a pintar-les.

- Segons el gruix de la carn es triga de 30min. a 40min.

 + Aquest plat es pot acompanyar amb puré de patates.

     “Migas”

Ingredients:

Pa sec

Pebrot, sardines, cansalada, xoriço... (se li pot ficar el que vulguis)

Raïm (és opcional i no cal passar-lo per la paella)

Alls

Sal

Oli

Aigua

Preparació:

- Es pica el pa amb una mà de morter (que no quedi tan fi com el pa ratllat)

- Es posa una paella al foc amb bastant oli i quan estigui calent s’hi fregeixen els pebrots, les sardines, etc. per torns (mai tot junt).

- En el mateix oli es fregeixen abundants alls (segons la quantitat de pa) i quan estiguin daurats se li afegeix aigua suficient per aconseguir que el pa quedi esponjós.

- Quan l’aigua estigui a punt de bullir (sense fer-ho) es retira la paella del foc i s’hi fica tot el pa (a excepció del que hagi quedat fi) i es remena. Tot seguit se li afegeix el pa fi i es segueix remenant fins que l’aigua s’evapori i quedi el pa separat.

- Es torna a ficar la paella al foc i se li va donant voltes al pa fins que estigui ben daurat.

- Se li pot afegir el pebrot, el raïm, etc. o menjar-s’ho separadament.

 + Aquest plat també es pot preparar amb xocolata (quan està fred), que no s’ha de passar per la paella.

     Quiche de ceba

Ingredients per a 4 persones:

250g de pasta de milfulles

500g de cebes petites

100g de bacó tallat en daus

2 ous

Formatge ratllat

Oli

Sal

Pebre

Preparació:

- Es sofregeixen les cebes amb dues cullerades soperes d'oli. Es sala, es tapa i es deixa uns 30min. a foc molt lent. Si és necessari se li pot afegir aigua tèbia perquè la ceba no es quedi seca.

- Es baten els ous, es salpimenta i s'afegeix la ceba.

- Es fregix el bacó amb dues cullerades d'oli i s'agrega a la preparació anterior.

- Es recobreix un motlle per tartes amb la massa de milfulles punxada amb una forquilla i s'hi estén la preparació. Es sala la tarta i es posa al forn durant 25min. a 200ºC. Passat aquest temps se li afegeix el formatge ratllat i es deixa 5min. més al forn.

- Aquest plat es serveix tebi.

     Truita de patates 

Ingredients:

Ous (1 ou per persona)

Patates (1/4 de quilo per pers.)

Ceba (una petita per pers.)

Sal

Oli

Preparació:

- Es pelen la ceba i les patates i es tallen en làmines molt fines.

- S’escalfa una paella amb bastant oli i quan comenci a treure fum s’hi fica la ceba i les patates amb una mica de sal, es tapa tot i, cada poc temps, es remena perquè no es cremi.

-Un cop ben fregides, es baten  els ous i s’afegeix la patata a l’ou (no al revés!).

- Es barreja tot bé i es posa una paella al foc. Quan estigui calenta s’hi fica la barreja anterior i passada una estona se li dóna la volta amb l’ajuda d’un plat o qualsevol altre utensili i es deixa que es faci per l’altre costat.

- Per saber si està feta per dins es pot punxar amb un escuradents o algun altre instrument esmolat de fusta.

 

Links externs:

                       Carlos Arguiñano

         Eva Arguiñano

Julia Moreno

IES Lluís Domènech i Montaner

Música de McFly