ALTRES 

Subapartats:

Entrants

Primers plats

Segons Plats

Postres

Receptes bàsiques

Inici

     Pa

Ingredients:

1/2kg de farina blanca de blat

15g de llavat fresc de París

10g de sal marina fina

Uns 300ml d'aigua mineral

Preparació:

- En un gran recipient es barregen la farina i la sal. Dissoldre el llevat en una mica de l'aigua i afegir a la farina. Afegir-hi també 2/3 de l'aigua restant i començar a barrejar els ingredients amb les mans, fins que la farina hagi absorbit tota l'aigua. Si la massa és molt dura s'ha d'anar afegint aigua a poc a poc i seguir barrejant.

- Quan la massa ja estigui feta, es posa sobre la superfície de treball lleugerament empolvorada de farina i es comença a amassar plegant la massa sobre si mateixa i aixafant-la. Cal amassar durant uns 10min. amb força fins que la massa quedi elàstica, suau i na s'enganxi als dits.

- Es deixa fermentar la massa en un llos càlid i humit, sense corrents d'aire i embolicat en un drap de cuina durant uns 90min.

- Poc abans que la massa estigui a punt, s'escalfa el forn per dalt i per baix a 200ºC. Quan ja estigui calent, se li dóna forma al pa i se li fan uns talls a la superfície amb un ganivet afilat, es posa al forn, i s'hi afegeix una cassoleta amb aigua bullint que crearà el vapor necessari per a una bona cocció.

- El pa ha de coure de 30 min. a 45min. Es pot comprobar si està cuit picant amb els dits per la base del pa, ha de fer un so buit i sec. Si ja està a punt es treu del fos i es deixa refredar en una reixeta ben ventilada.

 + A aquesta recepta se li poden afegir dues cullerades d'oli d'oliva verge per obtenir un pa molt més melós i suculent.

 

Links externs:

                       Carlos Arguiñano

         Eva Arguiñano

Julia Moreno

IES Lluís Domènech i Montaner

Música de McFly