L'univers tou de Salvador Dalí

La imatge oculta[Els objectes tous]

Salvador DalíSegur que durant el procés d'observació i lectura d'imatges de les diverses formes presents en l'obra La persistència de la memòria de Salvador Dalí, t'hauràs meravellat o simplement sorprès, al descobrir que l'estranya imatge central que sosté un dels tres rellotges tous, es converteix en una mena de rostre, en el qual destaca una gran parpella closa per unes llarguíssimes i fines pestanyes.

El fet de trobar imatges sorprenents i ocultes és molt freqüent en l'obra de Dalí, que juga a seduir l'ull i confondre la ment de l'espectador, per tal que la seva obra mai el deixi indiferent i l'obligui a realitzar diverses mirades des de punts de vista i perspectives diferents.

Aquesta mateixa cara amb petites variacions, apareix en diverses obres de Salvador Dalí i per veure-la del tot, només cal fer realitzar a la imatge: un gir de 90 graus, tot seguint la direcció de les busques del rellotge.

Algunes de les obres en les quals pots trobar el rostre de llargues pestanyes són:

Retrat de Paul Eluard (1929)
Retrat de Paul Eluard (1929)
Oli sobre cartró, 33 x 25 cm
Anteriorment Col·lecció Gala und Salvador Dalí


L'enigma del desig: la meva mare, la meva mare, la meva mare (1929)
L'enigma del desig: la meva mare, la meva mare, la meva mare (1929)
Oli sobre tela, 110 x 150,37 cm
Munich, Staatsgalerie moderner Kunst


El joc lúgubre (1929)
El joc lúgubre (1929)
Oli i encolada sobre cartró, 44,4 x 30,3 cm
Propietat particular


El gran masturbador (1929)
El gran masturbador (1929)
Oli sobre tela, 110 x 150 cm
Madrid, Museu Nacional Reina Sofia


  Salvador Dalí

Tot i haver trobat aquest estrany rostre ocult, no baixis mai la guàrdia quan es tracti de l'obra de Salvador Dalí. El geni posseeix una gran capacitat per no deixar mai de sorprendre! Torna a mirar altra cop l'obra i segur que descobriràs noves imatges ocultes, enganys òptics, cares dobles o reversibles i un piló de recursos originals per transmetre la idea de la tercera dimensió...


L'univers tou de Salvador Dalí