PROPOSTES DE LECTURA - ASPECTES RELACIONATS AMB L'AMOR     

L'objecte de desig a la novel·la és sempre una donzella. En presentem dos exemples perquè els compareu:

  1. La bella Agnès: quines són les virtuts que posseeix? Heu de llegir el primer paràgraf. Al segon hi trobareu una expressió que ho resumeix tot, quina?

  2. Carmesina: al primer paràgraf s'explica com se n'enamora Tirant. Segur que ho podeu relacionar amb una de les característiques de l'amor que heu vist a la pàgina anterior. Quina característica física de Carmesina atrau més a Tirant? Si cliqueu aquí podreu entendre més bé per què.


Ara podeu mirar quina concepció general de l'amor domina a la novel·la clicant aquí, i aquí i, ufff, aquí. En el primer cas, parla el senyor de Vilesermes, enamorat de la bella Agnès. El segon i el tercer es refereixen a Tirant. Torneu a la pàgina anterior i relacioneu el que acabeu de llegir amb les característiques de l'amor de què parlen els tres primers paràgrafs.


Fins aquí només hem donat la paraula als cavallers. Deixem parlar a alguna donzella o dama, no? Vegeu com és que s'enamora Carmesina. D'això se'n diu amor de lluny, i ja l'havien cantat els trobadors en els seus versos.


Ha arribat el moment de mirar-nos els enamorats en conjunt i no per separat. Ens fixarem, doncs, en què fa cada una de les parelles que funcionen (més o menys: això depèn de l'habilitat de cadascú) a la novel·la.

  1. Tirant i Carmesina

  2. Estefania i Diafebus

  3. Ricomana i Felip

  4. L'Emperadriu i Hipòlit

  5. El cavaller Espèrcius i la seva dama


Quan hàgiu repassat totes les relacions amoroses, torneu aquí i segur que sabreu trobar la resposta a la següent pregunta:

Quines diríeu que han estat les més reeixides? Per què? Intenteu contestar abans de clicar aquí (ep! que hi encetarem un altre tema!).


Retorn a "Llegim el text des de l'amor" REDSPOT.GIF (326 bytes)
Retorn a "Propostes de lectura" BLUEBALL.GIF (901 bytes)
Retorn a l'inici REDSPOT.GIF (326 bytes)