Benvolguts aprenents de vinataires, podeu ara aprendre una mica més sobre aquest saborós vi que tant apreciem a les nostres terres. El vi no és només una beguda. Hi ha tot un món al seu voltant i, per aprendre-ho, podeu utilitzar aquesta webquest.

Podreu saber com funciona el procés de fermentació, quins són els tipus de raïms, les mesures i els tipus de recipient que es fan servir, les comarques i les comunitats autònomes que més vi produeixen i... moltes coses més!

El conreu de la vinya i el vi és un element de desenvolupament i creixement econòmic de les nostres comarques, tant a través de les empreses elaboradores del vi i el cava com de tot el sector industrial que gira al seu entorn.

La creació de societats socioeconòmiques com les cooperatives, la generació de llocs de treball, les activitats comercials i de formació i el desenvolupament de l'anomenada "cultura del vi" són fets lligats a aquesta activitat agrícola que, a més a més d'aportar a les nostres comarques recursos importants, n'ha configurat fins i tot el paisatge i la cultura.

A totes les pàgines trobareu doncs, a la part inferior, un menú seqüencial que us anirà duent a cadascú dels apartats d'aquesta activitat. Heu de seguir-los en el mateix ordre en el qual apareixen, tot i que en qualsevol moment podeu anar als altres apartats d'aquesta WebQuest.

En primer lloc en l'apartat "Tasca" s'explica què és el que heu de fer concretament. En "Procés" teniu orientacions, pas a pas, de com us heu d'organitzar dins de la classe i quins són els temes que haureu d'investigar. En aquest apartat, a més a més, comptareu amb una sèrie de referències concretes a recursos que us ajudaran en el vostre treball: llibres, vídeos, cdroms i pàgines web. En l'apartat "Avaluació" s'explica quins són els aspectes que seran avaluats i finalment en "Conclusions" teniu una reflexió final sobre aquesta WebQuest.

Endavant!

Índex Introducció Procés Tasca Guia didàctica Avaluació Recursos Conclusió Crèdits