Navegació

 

.-curs 2010-11

 

 

 

 

 

L'ALUMNAT DEL CICLE INICIAL A COSMOCAIXA

 

Fotos

 

 

 

VOLEM AGRAIR A FLOVERT JARDINERIA

 

En aquesta setmana de Sant Jordi, on el llibre és el protagonista, volem agrair a FLOVERT JARDINERIA d’Altorricó la seva donació de llibres.

Atès la importància que a l’escola donem a la lectura, FLOVERT JARDINERIA es va oferir a fer-nos arribar unes col·leccions de contes infantils, en castellà, per a Cicle Inicial. Els tenim repartits a les Biblioteques d’aula i els nostres alumnes els poden mirar i llegir quan fem lectura.

 

Moltes gràcies!!

Foto

 

 

 

L'ALUMNAT DE 2n AL JACIMENT

 

La setmana de l’11 al 15 d’abril els infants de segon van poder ser arqueòlegs per un dia.

L’arqueòloga de l’ajuntament, sra. Montse Gené, va tenir la paciència i amabilitat de mostrar-nos la seva feina al jaciment del Vilot.

Ens va ensenyar a excavar i dibuixar plànols a escala, i ho vam fer molt bé. Vam trobar restes ceràmiques, ossos i vidre. Vam marxar molt contents i entusiasmats.

 

Fotos

 

 

 

vídeoMAT 2016

 

Hola a tothom!!!

 

Un grup d’alumnes de 1r de l’escola hem participat al vídeoMAT 2016 i volem compartir el vídeo amb tots vosaltres.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wuaVOiH3kf0

 

Si us agrada, us demanem, si us plau, que feu un like a la mateixa pàgina del vídeo del youtube.

Esperem que us agradi!!

 

 

 

 

L'ALUMNAT DE 2n VA MUNTAR UN MOLÍ FARINER

 

Els nens i nenes de 2n vam muntar un molí fariner a partir d’un vell dipòsit d’aigua que vam trobar a l’escola. Ens va constar un temps fer-lo, però vam gaudir molt construint-lo!

 

Fotos

 

 

 

APADRINAMENT LECTOR A 6è

 

Ara que ja estem a mitjans de novembre i ja portem dos mesos fent Apadrinament Lector amb els nens i nenes de primer, us voldríem explicar la nostra experiència: és molt bonic ajudar als de primer a llegir, més que res, per la il·lusió que tenen ells per llegir amb els grans de l’escola. Nosaltres, al principi, teníem una mica de nervis per saber qui ens tocava però al final ens va donar igual perquè casi tots llegeixen igual de bé. Després de dos mesos, hem vist petits però importants canvis a l’hora de llegir i de relacionar-se amb nosaltres; ara, tenen més seguretat i ens tenen més confiança.

 

Esperem que vagin millorant com ho han fet fins ara i que després de compartir aquestes estones amb nosaltres, tinguin més ganes de llegir. Us anirem informant dels progressos.

 

Text: Ángela Roda i Clara Ruíz

 

Fotos

 

 

 

ELS NENS I NENES DE CICLE INICIAL VAM ANAR A LLEIDA

 

El dia 11 de novembre de 2015 l'alumnat de Cicle Inicial vam fer una sortida a Lleida.

 

Els nens i nenes de primer vam visitar la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Allà ens van ensenyar com es desactiva una bombai com els gossos ensinistratstroben explosius i drogues.

 

L'alumnat de 2n d’altra banda, vam visitar pel matí el Museu Diocesà, on vam realitzar un taller del Pinotxo. També vam aprofitar per visitarla biblioteca pública de Lleida.

 

A l’hora de dinar, ja tots junts, vam anar al parc de la Mitjana. Per la tarda, vam poder realitzar un taller de descoberta de l’entorn.

 

Tot plegat, va ser una experiència molt enriquidora.

 

Fotos

 

 

 

DESCOMPONENT EL BOLET

 

Aquest matí, quan hem mirat els bolets que vam trobar a la Mitjana, hem descobert que estaven recoberts de cucs molt minúsculs, poc visibles a ull nu. Aquests cucs estaven descomponent el bolet.

 

La senyoreta Montse, els ha agafat amb molt de compte amb una paleta de fang, per no tocar-los amb les mans i els ha col·locat a la lupa digital del kit Curiosity de l’Educaixa. Gràcies a aquest kit, hem vist els cucs projectats a la pantalla de la classe i hem pogut enregistrar el vídeo. (veure enllaç)

 

Hem observat que, mentre menjaven del bolet, es tornaven del mateix color que aquest, ja que són transparents. També ens hem adonat que tenen una mena de tub intern. A més, hem pogut veure que tenen el cap negre i uns puntets al llom també negres.

 

La nostra hipòtesi, després de buscar per internet, és que es tractaria de la larva de la mosca negra.

La Mosca Negra hauria post els ous al bolet amb la finalitat que quan eclosionessin, les larves trobessin l’aliment necessari per poder créixer i desenvolupar-se. Igual que va fer la papallona de la col amb els seus ous.

 

Fotos

 

 

 

 

 

 

SORTIDA AL VILOT

 

Tot l'alumnat de 1r i 2n vam fer una Sortida al Vilot. Una sortida amb l’objectiu de passar una estona agradableamb els nous companys i Mestres que ara tenim a l’escola i conèixer-nos’ una mica més. Aquest curs farem les excursions junts!!

 

Els Mestres van organitzar una serie de Jocs en diferents espais del Parc. Vam repartir els alumnes amb diferents grups i tots plegats anavem passant pels Jocs.

Va ser un dia de convivencia divertit i molt bonic.

 

Aquí us mostrem alguns moments d’aquest dia…

 

Fotos

 

 

 

EXPOSICIÓ FRUITS TARDOR 1r

 

L’ALUMNAT DE 1r. HEM FET UNA EXPOSICIÓ DELS FRUITS DE LA TARDOR. PRIMER HEM RECOLLIT ELS DIFERENTS FRUITS QUE ANÀVEM PORTANT DE CASA. DESPRÉS HEM FET TOT UN SEGUIT D’ACTIVITATS DE TREBALL: ESCRIURE ELS NOMS, FER LLISTATS, RESOLDRE PROBLEMES, DIBUIXAR FRUITS,…

 

I PER ACABAR DE GUARNIR LA NOSTRA EXPOSICIÓ HEM PENJAT POEMES I CANÇONS DE LA TARDOR I LA CASTANYADA QUE HEM LLEGIT A CLASSE.

 

ESPEREM QUE US AGRADI!!!

 

FOTOS

 

 

 

CELEBREM LA CASTANYADA

 

El passat dia 30 d’octubre l’alumnat d’educació infantil va pujar a l’edifici de primària a celebrar la castanyada amb els nens i nenes de cicle inicial. Va ser una tarda de companyoniaen la que els més grans es van sentir responsables dels petits, van ballar, pintar, escoltar contes i menjarunes castanyes ben torradetes que ens van fer el conserge i unes mares voluntàries.Ah! I tot això disfressats de castanyers i castanyeres!

 

Fotos

 

 

 

 

 

 

Hola a tots i totes,

 

 

 

Moltíssimes gràcies a totes les castanyeres i castanyer per la vostra ajuda i col·laboració en la celebració de la Castanyada i haver fet possible que els nens i nenes d’Educació Infantil i Cicle Inicial poguéssim menjar castanyes i haver gaudit de la festa.

 

Una abraçada i fins una altra!

 

Mestres d’Educació Infantil i Cicle Inicial.