Navegació

 

.-curs 2010-11

 

 

 

 

 

 

ELS DE PRIMER, LLEGIM I ENS GRAVEM

 

 

 

BALL D’AERÒBIC A EDUCACIÓ FÍSICA

 

L'alumnat de 2n hem fet una ball d’aeròbic. Al principi ens va semblar fàcil , ja que es seguir uns passos al so de la música...

Vam començar aprenent els passos bàsics de l’aeròbic i anar-los repetint i ajuntant. Vam afegir una música ben “marxosa”.

Ens vam adonar que no era tan senzill com semblava. Has de coordinar diferents moviments al ritme, controlar la respiració i tenir ben clar on és la nostra dreta i la nostra esquerra.

 

Va resultar una experiència en gran grup molt divertida!!

 

 

 

 

 

 

CUENTOS EN CASTELLANO (2º)

 

Los alumnos de segundo de primaria han desarrollado su imaginación y creatividad mediante el uso del cuento o relato corto. A través de la redacción han podido ampliar su vocabulario, incluyendo las palabras sinónimas y antónimas. También han revisado algunas normas ortográficas, sensibilizándosecon el buen uso del vocabulario, sin descuidar la promoción de la educación en valores.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VISITA AL JACIMENT ARQUEOLÒGIC

 

Conèixer el passat ens encanta i si és el passat del nostre poble, encara més!

 

El divendres 6 de juny la classe de 2nB vam anar a visitar el jaciment arqueològic que tenim molt a prop de l’escola. Vam dur a terme dues activitats que ens van permetre conèixer molt millor l’ofici de la Montse, l’arqueòloga del poble. Vam poder excavar com ho fan els autèntics professionals! Ben preparats amb les eines i amb unes ganes increïbles de fer descobertes, vam trobar ossos, ceràmiques i fins i tot l’Àlex va trobar una moneda. Ara la Montse se l’emportarà al laboratori i li farà els tractaments adients per descobrir de quin any és. També vam mesurar una de les sales.

 

Moltes gràcies Montse per les teves explicacions! Ja vas veure que amb tots nosaltres, la feina d’arqueòleg/a està assegurada per uns quants anys.

 

Les fotos

 

 

 

L'ESTRELLA QUE VA DEIXAR DE LLUIR

 

 

 

 

VACANCES SI US PLAU

 

 

 

 

 

CANÇÓ DE PLUJA

 

 

 

 

 

RECOLLIM EL PREMI DEL vídeoMAT

 

Divendres 23 de maig els nens i nenes del SEP d’ampliació de matemàtiques de segon va anar a l’Institut d’Estudis Catalans a Barcelona a recollir el premi que van rebre del vídeoMAT.

 

Durant l’acte, es van projectar els vídeos guanyadors, els quals van ser presentats pel mateixos alumnes. La sala estava plena d’emocions i il·lusions.

Us deixem la presentació dels alumnes:

 

Bona tarda,

Som els nens i nenes de segon de primària de l’escola Antònia Simó i Arnó d’Almacelles. Almacelles és un poble d’uns 6700 habitants i està a 20 kms de la ciutat de Lleida.

 

Però si estem aquí és perquè ens encanta fer preguntes!! I perquè tenim moltes preguntes!!! Moltes preguntes matemàtiques:

 

-Quant mesura la Via Làctia?

-Quants segons té el meu padrí d’Irlanda si té 78 anys?

-Quants arbres hem de tallar per fer una paquet de 100 folis?

-Quants gols es marquen durant un pati a la nostra escola?

-En quin any es van inventar els números?

-Quants litres d’aigua hi ha al món?

-Quant mesura la tanca que envolta l’escola? Aquesta ha sigut la pregunta, la nostra pregunta; i amb ella i tres minuts hem elaborat el vídeo que tot just estem a punt de veure.

Però, per què ens agraden tant les preguntes?

-Les preguntes ens fan avançar per descobrir el que encara no sabem.

-Les preguntes ens fan tenir converses interessants.

-Les preguntes ens transformen.

-Les preguntes ens ajuden a entendre tot allò que ens envolta.

-Les preguntes fan que siguem més curiosos.

-Les preguntes ens inviten a què siguem creatius.

-En definitiva, les preguntes ens fan ser millors persones.

 

Per acabar, donar les gràcies al vídeoMAT per invitar-nos a fer preguntes, a l’escola Antònia Simó i Arnó per animar-nos a fer preguntes i a les nostres mares i pares que sempre tenen una resposta a les nostres preguntes.

Moltes gràcies. Esperem que us agradi el vídeo!”

 

Des de l’escola, volem felicitar als altres centres guanyadors.

 

Ens veiem al vídeoMAT 2015!

 

Les fotos

 

 

 

 

 

 

SORTIDA AL COSMOCAIXA

 

Dimarts 20 de maig l’alumnat de Cicle Inicial vam anar al museu Cosmocaixa a Barcelona.

 

Només arribar, ens va captivar l’edifici. Una enorme rampa descendeix fins al museu, on hi ha tot un seguit de mecanismes i instruments de tota mena que posen en funcionament les nostres habilitats i estratègies.

 

Durant el matí, vam fer un itinerari. Els nens i nenes de primer sobre sostenibilitat, a través del qual ens vam passejar per un bosc de l'Amazònia: una mirada des de diferents perspectives (sota el sòl, com si estiguéssim sota l'aigua i sobre el sòl, com si estiguéssim passejant per la selva) ens va ajudar a descobrir la varietat d'espècies que hi habita.

 

L’alumnat de segon vam dur a terme un itinerari titulat Menjar i no ser menjat a través del qual vam recórrer espais de la Sala de la Matèria, on, de manera interactiva i divertida, vam descobrir tot observant animals en viu, per què estratègies tan contraposades com estar-se quiet o moure's serveixen per aconseguir un mateix objectiu: menjar i no ser menjat.

 

Després d’haver dinat i manipulat molts dels aparells que hi ha al museu, va ser el moment de fer els tallers. Els nens i nenes de primer vam realitzar el taller Clik. En aquest espai vam poder gaudir dels descobriments científics a través del joc i l’observació: miralls, lupes, remolins d’aigua, vaixells que floten, instruments per a fer bombolles de sabó o mecanismes per fer música o notar la força del vent. Tot plegat ens va ajudar a comprendre la realitat i apropar-nos al mètode científic.

 

L’alumnat de segon ens vam dividir en dos grups. Un grup vam fer el taller Flash, el qual estava format per cinc espais interactius: la natura modela el paisatge, l'home modela el paisatge, l'arca de Linneus, les ombres i les ones. Vam tenir l’oportunitat de canviar el curs d'un riu, experimentar amb llums i ombres, construir anant del pla a l'espai, introduir-nos en el món de la classificació i moltes coses més.

L’altre grup, vam fer el taller Toca, toca. A través d’un fantàstic recorregut ens van sentir part de la natura, tocant alguns dels animals que en formen part: una serp, un ratolí, una estrella de mar...

 

Ens han quedat moltes ganes de tornar al museu!

 

 

 

 

LA SETMANA DE LES MATEMÀTIQUES

 

Aquesta setmana hem celebrat la Setmana de les Matemàtiques. Als alumnes de 1r ens han ajudat els de 6è a muntar, pintar i utilitzar un Trihexaflectàgon.

Els grans han vingut a les nostres classes i en petits grups ens han ajudat a construir aquesta figura matemàtica.

 

Ens ho vam passar molt bé!!

 

Les fotos

 

 

 

 

A 1r FEM EL NOSTRE LLAVORER I SEMBREM!

 

A 1r hem construït el nostre propi llavorer per tal de poder observar les llavors es transformen en planta i què necessiten per a fer-ho.

Primer vam retallar un brick de llet per un dels costats com si fos una caixa oberta i a dins hi vam posar tres pots de iogurt foradats per la part de sota. Després, vam posarterra dins de cada iogurt i hi vam sembrar dues llavors de carbassó i carbassa. Un cop sembrades, vam afegir més terra per sobre, la vam compactar amb els dits i ho vam regar amb una mica d’aigua.

Al cap de pocs dies, ja vam començar a observar com creixia la planta molt ràpidament. Un cop han anat creixent les plantes, ens les hem anat emportant cap a casa per a trasplantar-les i seguir-les regant i cuidant per tal d’aconseguir que hi acabin sortint carbasses i carbassons.

 

Les fotos

 

 

 

EL CAQUI DE 1r JA HA FLORIT!!

 

Ens trobem a la primavera i és en aquesta estació quan la majoria de plantes i arbres comencen a florir.

En el nostre cas, cuidem i observem el caqui, que ja ha tret les seves primeres flors.

Vam baixar al pati a veure-ho i vam observar que la flor del caqui és de color groc i blanc i té 4 pètals que en obrir-se ho fan com si es dobleguessin cap a fora. També vam poder veure molt bé els 4 sèpals.

 

Les fotos

 

 

 

 

BOMBYX MORI, EL CUC DE SEDA

 

A Cicle Inicial tenim visita!!! Els cucs de seda ja són un més en cadascuna de les classes. Menjar i només menjar és el que fan per ara. Gràcies a aquests animals estem estudiant la seva metamorfosi: ou, eruga, crisàlide i papallona. Us anirem informant dels seus canvis.

 

Les fotos

 

 

 

 

ELS I LES ALUMNES DE 1r HEM ANAT AL MUSEU D’ALMACELLES

 

Aquest dijous dia 24 d’abril, els i les alumnes de 1r hem anat al Museu d’Almacelles a veure l’exposició d’Art Contemporani que hi ha exposada.

Vam veure obres de Picasso, Dalí, Miró... i també em vam veure una d’Andy Warhol, l’artista que hem estat treballant durant tot el curs.

Ens ho vam passar molt bé i ens van agradar molt les obres que hi vam veure.

 

Les fotos

 

 

 

 

EL JORDI TOMÀS DE 1rB, ENS HA REGALAT UNA ROSA!

 

Aquesta setmana ha sigut Sant Jordi i el nostre company, el Jordi Tomàs de 1rB, ho ha volgut celebrar amb nosaltres regalant una rosa feta per ell a cada nena de la classe i a les mestres.

 

Moltes gràcies Jordi!!!

 

La foto

 

 

 

 

L'ALUMNAT DE PRIMER PREPAREM LA MONA

 

L’últim dia del trimestre vam preparar una Mona a la classe i després ens la vam menjar al pati.

La vam fer amb pa de pessic, melmelada de maduixa i Nocilla. A sobre li vam posar ous de xocolata i.... Nyam!!! Ens la vam cruspir!!

Estava molt bona i ens ho vam passar molt bé!!

 

Les fotos

 

 

 

 

UN GRUP D’ALUMNES DE 1R VAM BAIXAR A LA RÀDIO DE L’ESCOLA

 

Abans de vacances, un grup d’alumnes de 1r vam baixar a la ràdio de l’escola per enregistrar l’obra de teatre “L’Estrella Brillant” que havíem estat treballant a l’aula.

Va ser una experiència molt positiva i divertida. Esperem tornar-ho a repetir!!

 

Les fotos

 

 

 

 

A 1r B HEM SIGUT PINTORS I ARTISTESPER UN DIA!

 

Els i les alumnes de 1r B vam decidir que algun dia ens agradaria ser artistes i pintors. Així que l’últim dimarts del trimestre vam agafar un full, un llapis i la nostra imaginació i vam baixar al pati. Vam estar observant el paisatge que es veu des de tota l’escola, vam triar el que més ens va agradar i el vam dibuixar al full.

Quan els vam tenir tots fets i pintats, vam fer un concurs. Vam posar tots els dibuixos sobre les taules numerats i cadascú de nosaltres va votar els 3 que més ens havien agradat. Un cop fet el recompte, els resultats van ser els següents:

Primer premi: Binta Diallo (7 vots)

Segon premi: Dídac García, Mohamed El Mourabit i Àngel Lalana (4 vots)

Tercer premi: Genís Arnó (3 vots)

 

Ens va agradar molt el poder ser artistes per un dia i ens ho vam passar molt bé!

 

Les fotos

 

 

 

 

SORTIDA A LLEIDA

 

Aquesta vegada el temps sí que ens ha acompanyat! I de quina manera!

Fauna i flora són els principals protagonistes de la sortida que va participar l’alumnat de segon. L’Arboretum al de matí i el parc de La Mitjana a la tarda, combinació perfecta per conèixer millor el món animal i vegetal que ens envolta.

L’Arboretum és un jardí botànic de gairebé 7 hectàrees de terreny amb una completa col·lecció de plantes vives de més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenades segons el bioma de la Terra en què viuen.

Us deixem un recull de fotografies.

 

Les fotos

 

 

 

 

EL PROBLEMA DE LA SETMANA

 

Aquesta última setmana abans d’acabar el trimestre, l’alumnat de segon ha finalitzat l’activitat EL PROBLEMA DE LA SETMANA.

 

EL PROBLEMA DE LA SETMANA consisteix en què un alumne, amb l’ajuda de la seva família, ha de plantejar un problema matemàtic a la resta de classe. Té una setmana per preparar-lo a casa i el resultat, aquest curs, ha sigut molt variat i motivant: hem menjat caragols amb la família de la Clàudia, hem fet un passeig intergalàctic de la mà del Marc, hem fet un viatge amb el Biel, hem esmorzat amb les magdalenes de l’Íker, hem anat de compres amb la Marta, hem pogut estalviar gràcies a la guardiola del David, hem degustat el menú de la Laia, hem passejat pel zoo d’Almacelles amb l’Abril, hem tastat els bombons de l’arbre màgic de l’Erika, hem jugat amb les Barbies de la Júlia, hem repartit regals amb el Pare Noel de l’Eric... i moltíssimes altres històries.

 

L’últim problema, l’hem preparat els mestres, aquest ha sigut ben dolç! Mireu, mireu...

 

GRÀCIES A TOTES LES FAMÍLIES PER LA VOSTRA COMPLICITAT.

 

Les fotos

 

 

 

 

POLSERES SOLIDÀRIES : PRIMER i SISÈ

 

Els de sisè han ajudat als de Primer a fer les polseres solidàries.

 

Aquí els podeu veure.

 

 

Les fotos

 

 

 

 

MATEMÀTIQUES PER RESPONDRE PREGUNTES

 

“Matemàtiques i preguntes” aquesta és la clau del Videomat i també ho és per l’alumnat de SEP d’ampliació de matemàtiques de segon:

 

- Les preguntes ens permeten conèixer millor la realitat que ens envolta.

- Les preguntes ens fan ser més savis.

- Les preguntes ens fan avançar.

- Les preguntes ens ajuden a ser més crítics.

 

 

Aquest és el vídeo que presentem al concurs. Esperem que us agradi!

 

 

 

 

 

 

L'ALUMNAT DE PRIMER VA D'EXCURSIÓ A LLEIDA

 

Ahir dimarts dia 1 d’abril, els i les alumnes de 1r va anar d’excursió a Lleida.

Primer vam visitar la comissaria dels Mossos d’Esquadra, que ens van fer una demostració amb dos gossos policia: el Pac que estava ensinistrat per detectar explosius i el Baldo que ho estava per detectar drogues. Després ens van ensenyar també diferents tipus de bombes per tal de poder reconèixer-les i saber com actuar si algun dia ens en trobem alguna.

Després dels Mossos vam anar al Parc de la Mitjana. Allà vam jugar una estona per fer gana per l’hora de dinar i després de dinar, cada classe vam fer un recorregut amb dues guies pel parc i ens va ensenyar quins arbres són els més importants i quins animals viuen dins el parc. Vam trobar rastres d’animals i els caus on hi viuen.

Després vam fer un taller per reconèixer animals a partir del seu rastre i amb fang vam fer la petjada d’alguns d’aquests animals que viuen a la Mitjana.

 

Ens ho vam passar d’allò més bé!!!

 

Les fotos

 

 

 

 

L'ALUMNAT DE PRIMER PLANTA A L'HORT

 

Dilluns passat els de 1r vam baixar a l’hort a plantar les noves verdures de primavera amb l’ajut del José Carlos. Vam plantar 10 cebes i 4 remolatxes. Després de plantar-les les vam regar i ara haurem de baixar per fer-ne el seu seguiment i veure com van creixent.

D’aquí uns mesos, esperem poder menjar-nos-les!!

També va manar a veure els arbres fruiters, que alguns d’ells ja tenen flor i fins i tot, estan començant a sortir-ne els fruits!

 

Les fotos

 

 

 

 

ELS DE PRIMER-A PORTEN ANIMALS A CLASSE

 

En diferents sessions els de Primer A han portat animals a classe: La Joana, porquets; la Maria un peixet; en Víctor hàmsters; la Clàudia hàmsters,en Jan guatlles i l’Ivet una gossetapetitona.

 

Aquí els podeu veure.

 

Les fotos

 

 

 

 

PORQUETS A PRIMER Joana Bosch

 

El dimarts la Joana ens va portar quatre porquets a la clase: dos mascles i dos femelles. Es diferencien pel color de la xapa que porten a l’orella. Els va ensenyar a altres clases i fins i tot es van adormir.

 

Ens va agradar molt!

 

Gràcies Joana i familia!

Les fotos

 

 

 

HAMSTERS A PRIMER Víctor Ruiz

 

El dimarts en Víctor ens va portar dos hamsters a la clase. Eren un mascle i una femella.

Ens els va ensenyar i deixar tocar.

 

Grácies Víctor !

 

Les fotos

 

 

 

 

TALLER DE LECTURA A PRIMER

 

Avui l’Àngels ens ha vingut a explicar dos contesals de primer.

 

“La casa dels petons”

 

“ De quèfa gustla lluna? “

 

Tant en una classe com a l’altra s’ho han passat molt bé i s’han divertit molt.

 

Han estat força participatius i participatives!

 

Les fotos

 

 

 

 

GIMKANA COMIAT APADRINAMENT

 

Els alumnes de sisè que han fet l’apadrinament lector al primer grup de primer, els hi han preparat una ginkama d’acomiadament.

Han establert molt bona relació i han viscut una molt bona expereriència.

 

Aquí els veieu gaudint !

Les fotos

 

 

 

 

APADRINANENT LECTOR

 

El dijous 6 de febrer va tenir lloc el canvi de grup d’apadrinament lector.

Els grups que fins ara havien treballat junts, es van acomiadar fent una petita festa. Va resultar molt bonic i emotiu. I, com diu la cançó, “ja som amics per sempre”.

Desprès, van tenir lloc la presentació dels nous grups que estaran junts fins a fi de curs. Les mestres que hi treballem, estem convençudes que serà igual d’emocionant i profitós.

 

Gràcies als que hi ha acabat i molts ànims als nous!!!

 

COMIAT

 

 

BENVINGUDA

 

 

 

 

VISITA AL MUSEU DIOCESÀ

 

El passat 4 de desembre, els nens i nenes de segon vam anar al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.

 

D’entre totes les obres d’art que hi ha, aquesta vegada ens vam centrar en una recreació de le spintures rupestres del Cogul, en mosaics i en un gran mural. Tres obres ben diferents que ens van despertar l’art de preguntar:

 

- Quin és el seu origen?

 

- Qui la va fer?

 

- Com la van fer?

 

- Quina tècnica artística s’ha utilitzat?

 

- Per què s’ha utilitzat aquesta tècnica?

 

Algunes de les respostes, les vam trobar en el taller que vam poder realitzar en acabar la visita i on vam poder fer unes construccions de mosaics i dibuixar unes pintures rupestres, això sí, del segle XXI.

 

Les fotos

 

 

 

 

 

L'ALUMNAT DE PRIMER AL MUSEU DE LA PANERA

 

Els de Primer avui hem anat a Lleida a visitar el Museu de la Panera.

Després de coneixer els quatre blocs hem fet tallers.

Aquí ens veieu.

 

Les fotos

 

 

 

 

Arriba la castanyada i la festa serà celebrada!!

 

I enguany ha estat celebrada conjuntament per l’alumnat d’Educació Infantil i Cicle Inicial.

Ballem!!! Tots plegats vam dansar uns balls típics d’aquesta festa.

Mengem!!! Després de fer gana, cadascú portava les seves menges preferides: castanyes, panellets, fruits de la tardor i algun que altre entrepà.

Juguem!!! En acabar vam compartir una estona de joc; els més petits contents per la presència dels “grans” i aquests, recordant, amb certa nostàlgia, el seu antic pati.

 

Les fotos

 

 

 

PRIMER HEM COLLIT ELS CAQUIS

 

Els de Primer hem baixat a collir els caquis. Tot i el vent d’aquest cap de setmana no n’ha fet caure cap. Avui els repartirem entre les dos clases i també els en donarem als de segon.

 

Les fotos

 

 

 

 

PRIMER HEM PLANTAT

 

Ja hem començat la nova temporada de l’hort.

 

Hem posat les rajoles dels nous caminets i els de PRIMER hem plantat:

Broquilsiespinacs.

 

Les fotos

 

 

 

FELICITATS DÍDAC!!

 

Aquesta setmana ha estat l’aniversari del Dídac Arfelis, i per celebrar-ho amb els companys i companyes de 1r B ens ha portat diademes, dibuixos i pintures de Halloween.

Ho hem celebrat tots i totes junts i ens ho hem passat molt bé!

Moltes gràcies Dídac i FELICITATS!

 

Les fotos

 

 

 

 

A 1r B HEM PLANTAT UN LLORER

 

El company Oriol, pel seu aniversari ens ha portat un llorer a classe per a que el plantem al pati i el puguem cuidar i veure créixer durant aquests anys que serem a l’escola.

 

L’altre dia el vam anar a plantar amb l’ajut del conserge, el José Carlos, i aquest va ser el procés i el resultat final:

 

 

Ara l’haurem d’anar regant i vigilant que creixi ben sa i fort!!

 

 

 

BENVINGUTS COMPANYS I COMPANYES DE PRIMER!

 

Comencem curs i volem donar la benvinguda al Tossal als nens i nenes de primer. Molts de nosaltres ja ens coneixem perquè havíem coincidit a Educació Infantil però sempre ens agrada passar una estona junts, i si és jugant, molt millor. Així que el dilluns 23 de setembre, tot Cicle Inicial va anar a dinar al Parc El Vilot. Primer dia de tardor, però ningú ho diria! Calor i bona companyia, combinació perfecta per acabar de gaudir, l’endemà, de la Mercè, patrona d’Almacelles. Bon curs 13/14!

 

Les fotos

 

 

 

JA HA COMENÇAT EL APADRINAMENT LECTOR!!

 

És l’activitat que posa en contacte l’alumnat de sisè i primer (fillols/es).

I tothom l’ha començat amb moltes ganes i molta il·lusió.

L’alumnat de 6è i de 1r està connectant molt bé i això dóna els seus fruits, no solament a l’hora de classe (dijous tarda)sinó que també ho fa a les hores de patí, on es troben i comparteixen jocs i confidències.

 

Felicitats i molts ànims a tots/es!

 

 

Les fotos