VISITA DELS MOSSOS A 5è

 

El dimecres 4 d'abril, van vindre els mossos d'esquadra a treballar amb tot l'alumnat de cicle superior i amb els de 4t el tema de la seguretat viària. Estaven interessats a fer-nos prendre consciència sobre la seguretat a l'hora de portar la bicicleta o qualsevol altre vehicle sense motor.

 

El primer que ens van ensenyar va ser que havíem de portar el casc sempre, que havíem de respectar els senyals i els semàfors i que havíem d'anar sempre per al carril dret de la nostra direcció.

 

L'últim que ens van fer va ser que completéssim una fitxa en situacions que havíem de dir si ho fèiem, mai, a vegades o sempre.

Va ser una xerrada molt útil per a nosaltres.

 

Oriol Gómez, alumne de 5è A

 

Fotos

 

 

 

XERRADA SR. PÉREZ

 

Com a culminació del projecte de l’aigua, avui ens ha visitat el Sr. Pérez, el president del Canal d’Aragó i Catalunya. Ens ha explicat el passat, el present i el futur del canal i ens ha fet adonar de la importància d’aquest en les nostres vides: Almacelles no seria Almacelles sense els camps d’alfals, els arbres fruiters, les indústries agroalimentàries, etc. Ens han sorprès molt les fotografies que ens ha ensenyat de la construcció de diferents sifons,on sortien els treballadors sense cap mesura de seguretat; com ha canviat!

 

Des d’aquestes línies, volem agrair al Sr. Pérez les seves explicacions que han estat molt interessants i entenedores.

 

Text escrit per: Hafsa Idrissi

 

 

 

FemMates

 

El Dimecres 11 d’Abril del 2018, els alumnes Èrik Pàmpols Alegre, Íker García Serrano i Biel Torruella anomenats com “Els Folmulators” van anar a la 2na fase del concurs matemàtic “Fem Mates” que constava de les següents activitats:

  • - Una prova individual
  • - Esmorzar
  • - Una prova per equips (Gimcana)
  • - Espectacle del “Mag Adriaco”
  • - Gal·la de premis

La prova individual era un examen per a classificar-se per la 3a fase, constava de 4 problemes que els nois i noies havien de resoldre. Els nois després de fer els dificultosos exàmens van descansar una mica amb una Gimcana, la qual tenia diferents problemes de raonament matemàtic, cada professor s’encarregava d’una prova. Si el grup no resolia bé el problema, però el treballava, guanyava un punt; si resolia bé el problema, guanyava dos punts, i si el feien perfecte i l’explicaven perfectament bé, guanyaven tres punts.

 

Després de la Gimcana va venir  un mag que es deia “Mag Adriaco”. L´Íker García Serrano (un dels components del grup), va avançar de fase en aquest concurs. A l´hora de fer la prova individual, va estar entre els 4 millors de 6è de primària.

 

A la gal·la, els nostres alumnes d’Almacelles van quedar en primera posició a la gimcana per grups. Van ser uns cracs a FemMates!. Després, van anunciar els nois/es que passaven a la final el 5 de maig a Lleida entre els quals estava l´Íker.

 

Èrik Pàmpols Alegre,

Biel Torruella Mayós

Íker García Serrano

 

 

Fotos

 

 

 

CONCURS INTERNACIONAL DE DIBUIX INFANTIL D'AQUALIA

 

La nostra alumna de 5è, Joana Bosc González, ha estat finalista del Concurs Internacional de dibuix infantil d'Aqualia. La representant d'Aqualia a la nostra la localitat li ha fet entrega del premi, una càmera digital aquàtica.

 

Aquest Concurs Digital Infantil té la finalitat de donar a conèixer als més petits el cicle integral de l'aigua on participa l'alumnat de 3r i 4t de Primària dels municipis en els quals Aqualia presta servei.

 

Aquest any es proposa que els nens formin part d'un viatge sideral a través del meravellós món de la depuració i reutilització de l'aigua.

 

El certamen es va convocar el 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua. Aquest any es proposava als participants que plasmessin el seu coneixement sobre cadascuna de les fases del cicle de l'aigua en un entorn de conte, amb l'objectiu de conscienciar els més joves sobre l'ús responsable de l'aigua.

 

En aquesta 15a edició han participat prop de 8.500 escolars de 3r i 4t de Primària dels municipis on Aqualia presta servei a Espanya i Portugal.

 

Foto

 

 

 

COLÒNIES MUSICALS A COMA-RUGA

 

Els dies 12 i 13 de març els alumnes de 5è, conjuntament amb els nostres professors, vam anar de colònies al Camp d’Aprenentatge de Coma-Ruga.

 

A les 08:00 h vam sortir d’ Almacelles i aproximadament una hora i mitja més tard vam arribar a la casa de colònies i vam esmorzar; un cop vam acabar, vam jugar una mica al parc.

 

Després vam anar a visitar el museu de Pau Casals, que ens va fascinar, i més tard vam anar a dinar al parc que estava davant del museu. Quan vam acabar vam anar a la platja, però no ens vam banyar tot i que ens ho vam passar molt bé. Vam estar una mica allà, a la platja i vam tornar cap a la casa de colònies.

 

Vam deixar les maletes i ja vam començar a fer les activitats que teníem programades: gravar les cançons, decorar la caràtula o els experiments del so.

 

Vam acabar i vam berenar [ un croissant amb xocolata] i després ens van deixar jugar al parc, els que volien es podien anar a dutxar. Més tard,vam anar a les habitacions a organitzar-nos una mica, i vam baixar a sopar a les 20:15; quan vam acabar de sopar, vam sortir de la casa i vam anar a fer el joc de nit que va ser molt divertit , vam tornar a la casa de colònies, vam fer una mini festa per les habitacions i... cap a dormir.

 

L’endemà ens vam llevar i a les 08:30 vam baixar a esmorzar; quan vam acabar, vam sortir fora i vam acabar les activitats que ens quedaven per fer.

 

Un cop les vam acabar,vam anar a dinar; més tard, quan ja havíem acabat de dinar, vam sortir a jugar i a les 15:30 ens va vindre a buscar l’autocar i vam agafar carretera cap a Almacelles. Quan vam arribar a Almacelles ens van donar el CD amb les cançons que havíem enregistrat.

 

Va ser genial la sortida.

Els alumnes de 5è A

 

Fotos

 

 

 

 

 

 

 

DIA INTERNACIONAL DE L'AIGUA

 

Avui dia 22 de març, se celebra el Dia Internacional de l'Aigua; coincideix que l'alumnat de sisè estem treballant amb el Projecte de l'Aigua, el qual ens fa prendre més consciència del valor d'aquesta.

Us deixem dues infografies dels grafistes (Emma Moglan i Kemo Kamara) del projecte de la classe de 6è B

 

 

 
     

 

 

 

TALLER DE RECICLATGE A 5è (cuina d'aprofitament)

 

El dia 28 de febrer ens van venir a fer una xerrada als de 5è que va tractar sobre el medi ambient i les tres R.

 

Per començar ens van parlar sobre com podem reduir quan anem a comprar aliments. També ens va dir que podíem portar una bossa de tela en lloc d'utilitzar bosses de plàstic. També ens va aconsellar que a la nevera hi ha diferents aliments (com els ous, les cebes...) que no cal que hi vagin a dins, ja que es poden conservar a temperatura ambient. Respecte a la fruita que ja està una mica avançada, ens va dir que comencéssim per ella.

 

Després de donar-nos una sèrie de consells, vam fer un taller pràctic sobre consum de fruita. Ens vam dividir en grups, ens van repartir plàtans, mandarines i pomes. Les vam pelar, les vam tallar i cadascú de nosaltres va fer una brotxeta amb diferents peces de la fruita que abans havíem preparat. Per acabar, ens les vam menjar.

 

Durant aquest dia vam aprendre coses sobre el medi ambient i la importància de reduir, reutilitzar i reciclar. Va ser una xerrada espectacular, alhora que divertida i pràctica.

 

I la fruita estava boníssima!!!

 

Els alumnes de 5è A

 

Fotos

 

 

 

ALMACELLES NEVAT

 

Almacelles s’ha despertat avui vestida de blanc; una inusual nevada ha cobertteulats, carrers, camins i tot el nostre entorn natural.

 

Feia ja uns anys que aquest fenomen no es produïa al nostre poble. La nevada va començar a caure de manera tímida ahir al migdia i de manera lenta, però progressiva no ha parat de caure fins avui al migdia, quan ha començat a ploure. Aquest matí hi havia un interessant gruix de neu i tot semblava monocromàtic entre l’element blanc acumulat i el gris del cel, semblava que no hi havia altres colors.

 

Tot i que l’escola ha estat oberta matí i tarda, han estat pocs els nens que han vingut i atès la dificultat per al desplaçament també han estat molts els mestres que no han pogut venir.

 

Esperem que l’arxiconeguda dita “año de nieves, año de bienes” es transformi en realitat.

 

Fotos

 

 

 

LA MARATÓ DE TV3

 

Avui dia 14 de desembre de 2017 han vingut a l’escola alguns alumnes voluntaris de 3r de la ESO, per fer-nos a diferents alumnes de l’escola unes activitats relatives a la marató de TV3.

 

La marató aquest any tracta sobre les malalties infeccioses.

 

Primer 4 nois ens han fet una xerrada informativa sobre tipus de malalties infeccioses, què són, com prevenir-les…

 

L’explicació que ens han fet ha sigut molt interessant, també ens han donat alguns consells per evitar-les.

 

Més tard tot l’alumnat de 5è hem anat al gimnàs on ens han mostrat un ball amb la cançó de la marató d’aquest any; ens han separat 5é-A I 5è-B. Posteriorment 5é-A hem anat a l’aula de música i 5è-B s’ha quedat al gimnàs.

 

Algunes alumnes de 3r de la ESO ens ha ensenyat a ballar el ball de la marató titulat "Una lluna a l’aigua".

Ha sigut una experiència increible, divertida, motivadora…

 

Estem enormement agraïts per la informació que ens han donat les EX alumnes de l’escola i per la visita que ens han fet.

 

Ekram El Mourabit i Àngel Lalana, alumnes de 5è

 

Fotos

 

 

 

SOM UNS CRACS! TALLER DE PRIMERS AUXILIS

 

L’alumnat de sisè hem estat participant a un taller de la Creu Roja aquest primer trimestre sobre primers auxilis i actuació d’emergències . Creu Roja va néixer el 1893 i, a data d’avui, continua fent una gran tasca.

 

El taller ha consistit en 15 sessions. Hem parlat de les cremades, dels ennuegaments, de la farmaciola, dels embenatges, etc. i, fins i tot, l’últim dia ha vingut una ambulància.

 

Ha estat una activitat molt pràctica i interessant. Des d’aquestes línies volem agrair a tot el personal de la Creu Roja que ho ha fet possible, especialment a la Marta, que ha estat l’encarregada d’impartir la major part de les sessions.

 

I sobretot! No us oblideu de trucar al 112 en cas d’emergència!

 

Escrit per la classe de 6èB.

 

Fotos

 

 

 

CONTACONTES

 

El passat 24 de novembre a la tarda, va venir a l’escola la Meritxell de la Unió de pagesos.

 

Els alumnes de 5è vam baixar a l’aula de música on la Meritxell ens va explicar diversos contes de valors.

 

Tots els contes van ser molt emotius i divertits ja que la nostra contacontes els representava amb molt entusiasme i expressivitat.

 

El que vam aprendre d’aquesta tarda tan especial va ser que, encara que som diferents i això ens enriqueix, tots som:

 

“MÉS IGUALS QUE DIFERENTS”

 

Els alumnes de 5è B

 

 

Fotos

 

 

 

COLÒNIES DE SISÉ

 

El passat 16 i 17 de novembre, l’alumnat de sisè vam fer les colònies a La Granja (a Sta. Maria de Palautordera).

 

Les colònies eren d’educació emocional i ens van agradar molt perquè moltes vegades treballem els sentiments i les emocions a classe.

 

Vam fer unes activitats molt divertides ja que a cada activitat treballàvem una emoció diferent. Per exemple, al rocòdrom vam treballar l’autoestima; amb el cavall, la tranquil·litat.

 

Una de les activitats que més ens va agradar va ser el pont xinès, que va consistir en què els nens i les nenes havien de dir coses que li agradaven de la persona amb qui li havia tocat.

 

Ens ho vam passar molt bé ja que va ser súper divertit!!!

 

Aquí us deixem un recull de fotos de les colònies.

 

Text escrit per l’Albert Rodrigo i l’Èrika Teixidó

 

Fotos

 

 

 

APADRINEM EL PARC D’EUROPA AMB L’ESCOLA DOCTOR SERÉS

 

El dilluns 13 de novembre, l’alumnat de sisè vam dur a terme l’activitat APADRINEM EL PARC D’EUROPA. L’activitat va consistir en presentar el Parc d’Europa als companys i companyes de l’escola d’Alpicat; l’explicació es va centrar en tres blocs: història, planetes i arbres. Cadascun dels temes es va presentar amb una llengua diferent: català, anglès i castellà, respectivament. A la tarda, un grup d’alumnes va apadrinar el museu MAU de la localitat, fent partícips a tots els companys i companyes de l’escola Doctor Serés, la rellevància del mateix.

 

Us deixem un recull de fotos de la jornada.

 

Fotos

 

 

 

SORTIDA A L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

 

El dia 30 d’octubre els alumnes de 5è vam anar a visitar el poble de l’Espluga de Francolí.

 

Quan vam arribar, el primer que vam fer va ser visitar la fàbrica de galetes Cobo. Ens les van deixar tastar i us podem ben assegurar que estaven “de retxupete”.

 

Més tard vam anar a veure el Museu de la Vida Rural; un cop a dins vam veure un audiovisual que tractava sobre la vida al camp, després ens van explicar com es feien l’oli, la farina i el vi. Va ser interessant tot plegat.

 

A l’hora de dinar vam anar a un parc; allí vam dinar i després vam jugar un partit de futbol contra uns alumnes d’una escola de Barcelona. Tot i que va estar molt igualat, al final vam acabar guanyant nosaltres.

 

Un cop vam acabar el temps d’esbarjo al parc, vam anar a visitar les coves. Teníem una guia que ens anava explicant tot el que anàvem veient. Va ser molt divertida i curiosa aquesta visita; realment va ser una bona experiència.

 

Per acabar vam tornar a Almacelles; havíem de celebrar la castanyada.

 

Els alumnes de 5è A

 

 

Fotos

 

 

 

ELS PERILLS D’INTERNET

 

El passat dilluns 9 d’octubre van venir els mossos d’esquadra per fer-nos una xerrada a l’alumnat de cicle superior que va tractar sobre els riscos d’internet.

 

Per començar, ens van fer una enquesta a les classes de 5è per veure si érem usuaris de diferents xarxes socials (instagram, facebook, whatsapp...).

 

A continuació ens van explicar el conte de la cibercaputxeta; una noia que tenia 10 anys i un dia va donar les dades personals a un suposat noi, que en realitat no era un noi, sinó un llop. Acaba el conte quan els mossos d’esquadra, prèviament avisats per la mare es van presentar, el van esposar i se’l van endur cap a la comissaria.

 

En aquesta xerrada vam aprendre que no hem de donar les nostres contrasenyes a ningú ni les nostres dades personals a cap persona que sigui desconeguda. També ens van donar consells per fer una internet segura.

 

Volem agrair als mossos que hagin vingut a la nostra escola per tal de sensibilitzar-nos d’aquests riscos.

 

 

Els alumnes de 5è A

 

Fotos

 

 

 

BIBLIOPATI

 

El dia 19 d’octubre va començar bibliopati, és una nova activitat de lectura per a tots els lectors de primària. Cada dijous a l’hora del pati, quatre alumnes voluntaris de 5è traslladen la bibliomòbil a la zona dels arbres fruiters. Tots els nens i nenes que vulguin poden anar a gaudir d’una estona tranquil·la de lectura en aquest racó del pati.

 

A la bibliomòbil hi ha llibres de tota mena i per a totes les edats, però també es poden portar llibres de casa.

 

Els alumnes de 5è són els encarregats devigilar que el funcionament de bibliopati sigui correcte, tenint cura dels llibres i procurant que aquest espai sigui un lloc tranquil i silenciós.

 

Descobreix una nova manera de llegir: BIBLIOPATI!!!

 

ELS ALUMNES DE 5È B.

 

 

Fotos

 

 

 

 

 

Navegació