LA MARATÓ DE TV3

 

Avui dia 14 de desembre de 2017 han vingut a l’escola alguns alumnes voluntaris de 3r de la ESO, per fer-nos a diferents alumnes de l’escola unes activitats relatives a la marató de TV3.

 

La marató aquest any tracta sobre les malalties infeccioses.

 

Primer 4 nois ens han fet una xerrada informativa sobre tipus de malalties infeccioses, què són, com prevenir-les…

 

L’explicació que ens han fet ha sigut molt interessant, també ens han donat alguns consells per evitar-les.

 

Més tard tot l’alumnat de 5è hem anat al gimnàs on ens han mostrat un ball amb la cançó de la marató d’aquest any; ens han separat 5é-A I 5è-B. Posteriorment 5é-A hem anat a l’aula de música i 5è-B s’ha quedat al gimnàs.

 

Algunes alumnes de 3r de la ESO ens ha ensenyat a ballar el ball de la marató titulat "Una lluna a l’aigua".

Ha sigut una experiència increible, divertida, motivadora…

 

Estem enormement agraïts per la informació que ens han donat les EX alumnes de l’escola i per la visita que ens han fet.

 

Ekram El Mourabit i Àngel Lalana, alumnes de 5è

 

Fotos

 

 

 

SOM UNS CRACS! TALLER DE PRIMERS AUXILIS

 

L’alumnat de sisè hem estat participant a un taller de la Creu Roja aquest primer trimestre sobre primers auxilis i actuació d’emergències . Creu Roja va néixer el 1893 i, a data d’avui, continua fent una gran tasca.

 

El taller ha consistit en 15 sessions. Hem parlat de les cremades, dels ennuegaments, de la farmaciola, dels embenatges, etc. i, fins i tot, l’últim dia ha vingut una ambulància.

 

Ha estat una activitat molt pràctica i interessant. Des d’aquestes línies volem agrair a tot el personal de la Creu Roja que ho ha fet possible, especialment a la Marta, que ha estat l’encarregada d’impartir la major part de les sessions.

 

I sobretot! No us oblideu de trucar al 112 en cas d’emergència!

 

Escrit per la classe de 6èB.

 

Fotos

 

 

 

CONTACONTES

 

El passat 24 de novembre a la tarda, va venir a l’escola la Meritxell de la Unió de pagesos.

 

Els alumnes de 5è vam baixar a l’aula de música on la Meritxell ens va explicar diversos contes de valors.

 

Tots els contes van ser molt emotius i divertits ja que la nostra contacontes els representava amb molt entusiasme i expressivitat.

 

El que vam aprendre d’aquesta tarda tan especial va ser que, encara que som diferents i això ens enriqueix, tots som:

 

“MÉS IGUALS QUE DIFERENTS”

 

Els alumnes de 5è B

 

 

Fotos

 

 

 

COLÒNIES DE SISÉ

 

El passat 16 i 17 de novembre, l’alumnat de sisè vam fer les colònies a La Granja (a Sta. Maria de Palautordera).

 

Les colònies eren d’educació emocional i ens van agradar molt perquè moltes vegades treballem els sentiments i les emocions a classe.

 

Vam fer unes activitats molt divertides ja que a cada activitat treballàvem una emoció diferent. Per exemple, al rocòdrom vam treballar l’autoestima; amb el cavall, la tranquil·litat.

 

Una de les activitats que més ens va agradar va ser el pont xinès, que va consistir en què els nens i les nenes havien de dir coses que li agradaven de la persona amb qui li havia tocat.

 

Ens ho vam passar molt bé ja que va ser súper divertit!!!

 

Aquí us deixem un recull de fotos de les colònies.

 

Text escrit per l’Albert Rodrigo i l’Èrika Teixidó

 

Fotos

 

 

 

APADRINEM EL PARC D’EUROPA AMB L’ESCOLA DOCTOR SERÉS

 

El dilluns 13 de novembre, l’alumnat de sisè vam dur a terme l’activitat APADRINEM EL PARC D’EUROPA. L’activitat va consistir en presentar el Parc d’Europa als companys i companyes de l’escola d’Alpicat; l’explicació es va centrar en tres blocs: història, planetes i arbres. Cadascun dels temes es va presentar amb una llengua diferent: català, anglès i castellà, respectivament. A la tarda, un grup d’alumnes va apadrinar el museu MAU de la localitat, fent partícips a tots els companys i companyes de l’escola Doctor Serés, la rellevància del mateix.

 

Us deixem un recull de fotos de la jornada.

 

Fotos

 

 

 

SORTIDA A L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

 

El dia 30 d’octubre els alumnes de 5è vam anar a visitar el poble de l’Espluga de Francolí.

 

Quan vam arribar, el primer que vam fer va ser visitar la fàbrica de galetes Cobo. Ens les van deixar tastar i us podem ben assegurar que estaven “de retxupete”.

 

Més tard vam anar a veure el Museu de la Vida Rural; un cop a dins vam veure un audiovisual que tractava sobre la vida al camp, després ens van explicar com es feien l’oli, la farina i el vi. Va ser interessant tot plegat.

 

A l’hora de dinar vam anar a un parc; allí vam dinar i després vam jugar un partit de futbol contra uns alumnes d’una escola de Barcelona. Tot i que va estar molt igualat, al final vam acabar guanyant nosaltres.

 

Un cop vam acabar el temps d’esbarjo al parc, vam anar a visitar les coves. Teníem una guia que ens anava explicant tot el que anàvem veient. Va ser molt divertida i curiosa aquesta visita; realment va ser una bona experiència.

 

Per acabar vam tornar a Almacelles; havíem de celebrar la castanyada.

 

Els alumnes de 5è A

 

 

Fotos

 

 

 

ELS PERILLS D’INTERNET

 

El passat dilluns 9 d’octubre van venir els mossos d’esquadra per fer-nos una xerrada a l’alumnat de cicle superior que va tractar sobre els riscos d’internet.

 

Per començar, ens van fer una enquesta a les classes de 5è per veure si érem usuaris de diferents xarxes socials (instagram, facebook, whatsapp...).

 

A continuació ens van explicar el conte de la cibercaputxeta; una noia que tenia 10 anys i un dia va donar les dades personals a un suposat noi, que en realitat no era un noi, sinó un llop. Acaba el conte quan els mossos d’esquadra, prèviament avisats per la mare es van presentar, el van esposar i se’l van endur cap a la comissaria.

 

En aquesta xerrada vam aprendre que no hem de donar les nostres contrasenyes a ningú ni les nostres dades personals a cap persona que sigui desconeguda. També ens van donar consells per fer una internet segura.

 

Volem agrair als mossos que hagin vingut a la nostra escola per tal de sensibilitzar-nos d’aquests riscos.

 

 

Els alumnes de 5è A

 

Fotos

 

 

 

BIBLIOPATI

 

El dia 19 d’octubre va començar bibliopati, és una nova activitat de lectura per a tots els lectors de primària. Cada dijous a l’hora del pati, quatre alumnes voluntaris de 5è traslladen la bibliomòbil a la zona dels arbres fruiters. Tots els nens i nenes que vulguin poden anar a gaudir d’una estona tranquil·la de lectura en aquest racó del pati.

 

A la bibliomòbil hi ha llibres de tota mena i per a totes les edats, però també es poden portar llibres de casa.

 

Els alumnes de 5è són els encarregats devigilar que el funcionament de bibliopati sigui correcte, tenint cura dels llibres i procurant que aquest espai sigui un lloc tranquil i silenciós.

 

Descobreix una nova manera de llegir: BIBLIOPATI!!!

 

ELS ALUMNES DE 5È B.

 

 

Fotos

 

 

 

 

 

Navegació