FESTA DE COMIAT DE SISÈ

 

DISCURS DEL NOSTRE DIRECTOR CÉSAR CELMA I LLIURAMENT DELS DIPLOMES.

 

 

 

L'ALUMNAT DE SISÈ EXPRESSANT ELS SEUS SENTIMENT.

 

 

 

L'AUMNAT DE SISÉ CANTANT LA CANCÓ DE COMIAT.  

 

 

EL BALL

 

 

 

 

FOTOS

 

 

ALUMNAT DE SISÈ VA VISITAR EL NOU MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME D'ALMACELLES


El dilluns, 17 de juny, al matí l'alumnat de sisè va visitar el nou Museu d'Arquitectura i Urbanisme d'Almacelles.

Així com divendres vam veure un resum de la historia d'Europa, al museu vam veure l'evolució de l'urbanisme fins la fundació d'Almacelles.

Tan els plafons com els tres audiovisuals són molt interessants i complementen la visita al Parc d'Europa i el currículum de medi. Aquesta serà una visita molt interessant.

 

 

 

 

 

PRIMARY 6TH PUPILS WENT ON AN EXCURSION TO THE PARK OF EUROPE

 

On Friday, 14th June, Primary 6th pupils went on an excursion to the Park of Europe in Almacelles.

 

The English teacher prepared some specific material to teach its three important aspects: the scale Solar System, the iron sculptures summarising European History and the types of forests and trees from around the world.

 

We prepared the excursion at school for some days and pupils were very motivated, answered most of questions and there were many volunteers to participate.

T

he weather was very nice, the pupils happy to discover that interesting park and the excursion was very successful and we're going to fix it for Primary 6th pupils.

 

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE 6è VA A L'AUDITORI PER PARTICIPAR EN EL CONCERT DE CANTÀNIA

 

El dilluns, 10 de juny, l'alumnat de sisè va realitzar una sortida a Barcelona. Al matí van visitar el Camp Nou, a migdia el Parc Güell i a la tarda van anar a l'Auditori per participar, una vegada més, en el concert de Cantània.

Com cada vegada, es va organitzar també un autobús de familiars, professorat i personal laboral  per assistir al concert, que va ser tot un èxit. En sortir, després de les felicitacions ens vam fer una foto conjunta.

Els dos autobusos vam tornar junts i Va estar una gran jornada de convivència.

 

 

 

 

L'ALUMNAT DE 5è FA UNA SORTIDA PEL NOSTRE POBLE

 

L’alumnat de cinquè ja hem descansat de colònies i avui dia 10 hem anat pel poble a acabar de fer les sortides que ens quedaven pendents.

En primer lloc hem fetla visita de primavera als arbres de la piscina que ja havíem observat a la tardor. En els de fulla caduca hem pogut veure les seves fulles i en d’altres que havíem vist els fruits ara veiem les flors.

 

 

Ens faltava també poder admirar amb més tranquil·litat les fotografies del concurs i poder intercanviar les nostres opinions.

 

 

 

Que bé ens ha anat poder repassar al Museu d’Arquitectura i Urbanisme

d ‘Almacelles tot el que havíem estudiat al segon trimestre sobre història.

Ens han agradat molt els plafons i les explicacionsque ens han fet.

 

 

 

 

SOLSONA 2103

 

 

 

L'ALUMNAT DE 5è ESTEM DE COLÒNIES A SOLSONA

 

Hem arribat perfectament, hem descarregat i hem anat a visitar el Santuari del Miracle. Allí mateix hem esmorzat.

 

 

 

En sortir del Santuari del Miracle hem fet un recorregut pel bosc per retornar a la casa de colònies i hem observat la natura, els Pirineus i les muntanyes de Montserrat, al sud.

 

 

 

En arribar a la casa de colònies han pujat a l’habitació amb l’equipatge, ho han ordenat, s’han posat el banyador i a refrescar-se a la piscina, després d’una petita suada pel bosc.

 

 

 

En pujar de la piscina, fresquets i amb molta gana, ens hem canviat i a dinar.

 

En acabar hem anat a jugar i fer cabanes al bosc fins que ens han cridat per començar la feina. Al vespre hi tornarem a acabar-les.

 

 

 

Quan ens han cridat per treballar ens han dividit en dos grups: uns hem treballat la preparació de l’escenari i l’altra meitat hem assajat les cançons.

 

 

 

En acabar la primera sessió de treball hem berenat i hem jugat una estona. Després ens hem intercanviat els grups i hem continuat treballant i hem tornat a jugar. Ara dutxa, posar-nos guapos i guapes i a sopar.

 

 

 

Hem sopar, hem baixat a jugar, hem competit en una gimcana amb proves pel bosc i casa decolònies. Després cada un dels quatre grups hem ballat a la disco el ball que ens havia tocat a la gimcana.

 

 

 

En acabar els balls de la gimcana un company nostre ha portat una disco i ell mateix ha fet de DJ. Tots han participat en una festa que han organitzat ells i elles i han ballat fins altes hores.

 

 

 

Cap a mitja nit vam anar a les habitacions, … però no a dormir!!! Hem xerrat bastant i hem fer una mica de xerinola controlada, amb les ganes que en teníem!!!

 

A una hora prudent les mestres (i el mestre) ens han fet baixar el volum per deixar dormir (però alguns no hem parar de parlar fluixet).

 

Ens hem alçat d’hora, i hem baixat als futbolins. A començat a ploure de valent. Hem esmorçat, molt bé, i hem anat a fer un assaig conjunt.

 

 

 

Després d’un assaig conjunt al matí vam tenir una estona lliure i finalment a dinar. En acabar de dinar un altre assaig conjunt, l’últim, abans de l’actuació.

 

 

 

Segons ens van dir tots els pares i mares assistents al concert i el que deduim dels seus aplaudiments i l’opinió de la senyoreta Anna i les tutores podem assegurar que el concert va ser tot un éxito, en la narració i en la cantata pròpiamente dita. Estem molt contents que en hagi surtir tant bé. Agraïm molt la feina dels mestres i la visita de tantes famílies.

 

 

 

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE SISÈ VISITA LA MOSTRA FOTOGRÀFICA

 

L’alumnat de sisè hem anat al Casal cultural a visitar la mostra fotogràfica. Us explicarem tot el procés des que es va començar la idea de dur-la a terme, fins que aquesta es va realitat.

Durant el segon trimestre va vindre una fotògrafad’Almacellesi ens va fer una xerrada sobre la fotografia. Ens va explicar diferents maneres de com es pot fer una fotografia. Va ser divertit i vam aprendre moltes coses!

Després d’uns quants dies vam començar a fer les nostres fotos per a la 8a mostra fotogràfica.

Al cap d’unes setmanes, al Casal, hi va haver lloc el lliurament de premis.

S’ha muntat una exposició on surtentotes les fotos que han fet els nens/es de 3er, 4t, 5è i 6è de Primària.

Després d’un temps, els alumnes de 6è vam anar al Casal Cultural, per veuretots junts l’exposició. Vam gaudir de les fotos i esperem molt la pròxima exposició!

 

 

 

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE 5È, JA TENIM EDITATS ELS VÍDEOS

 

Esperem que us agradin tant com nosaltres hem gaudit fent-los!!

 

 

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE 5È A I B VAN ANAR A VISITAR LA POTABILITZADORA

 

El dilluns 20 i dimarts 21 de maig, l’alumnat de 5è A i B van anar a visitar la potabilitzadora del poble. Es tracta de l’última sortida corresponent al projecte interdisciplinari de l’aigua que vam començar amb l’excursió al pantà de Barasona i recorregut del Canal d’Aragó i Catalunya i que vam continuar amb la visita a la depuradora.

La sortida va ser molt interessant i el senyor Jesús ens va atendre i explicar tot el funcionament molt bé (fins i tot ens va deixar fer proves).

 

 

 

 

VISITA A CARNS SARGAIRE I GRUP VENSO

 

El dia 16 de maig els alumnes de sisè vam anar, per acabar el nostre projecte interdisciplinari, a visitar el grup Venso i a Carn Sargaire.

La classe de 6è A primer va visitar el complex agropecuari de Carn Sargaire i 6è B, el grup Venso. A carn Sargaire vam veure la granja amb els vedells, la carnisseria, la càmera frigorífica, l’obrador, la botiga...

Al Grup Venso vam veure les diferents fàbriques (línies 1, 2, i 3), vam recollir mostres de palla, festuca, granulats d’alfals... I vam prendre a punts per fer uns PowerPoint com projecte interdisciplinari, on explicarem lo que hem vist, els apunts que hem pres, les fotografies que hem fet...

Ens vam desplaçar a peu una hora de anada i una hora de tornada, més el temps que vam estar a Carn Sargaire i al Grup Venso, I ens ho vam passar molt bé, però vam arribar a casa cansadíssims!!

 

Ens vam emportar un gran record!!

 

 

 

 

UN MATÍ A LA UNIVERSITAT

 

Avui 17 de maig, els nens i nenes de cinquè hem anat a l’Escola Tècnica Superior Agrària (ETSEA) per participar en les Jornades de la Universitat dels Nens i Nenes de Catalunya (UdN2.cat).

Hem escoltat una xerrada de la història dels aliments i hem fet dos tallers del món de les llavors. També ens han ensenyat algunes de les instal·lacions i ens han donat un suc de fruita.

Ens ha agradat molt i veient com treballen allí ens ha fet agafar ganes d’anar-hi

.

Moltes gràcies a la Universitat per donar-nos aquesta oportunitat.

 

 

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE CINQUÈ HEM ANAR A LA DEPURADORA

 

El 14 i 15 de maig l’alumnat de cinquè vam anar a la depuradora, últim lloc per on passa l’aigua abans de tornar al riu. Ens han atès molt bé i les explicacions han estat força entenedores, moltes gràcies a l’Agencia Catalana de l’Aigua.

La sortida ens ha ajudat a entendre millor el cicle que fa l’aigua que arriba a les nostres cases. També, com escola verda, destacar la importància de retornar aquesta aigua el més neta possible al riu.

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE 5è REALITZA UN TAST AL MERCAT

 

El dijous dia 9 de maig, al mercat d’Almacelles, l’alumnat de 5è va realitzar un tast de pomesa més de 100 persones. A més calia enregistrar seqüències per a poder editar un vídeo explicatiu de tot el que s’estava fent.

Aquesta activitat està emmarcada dins d’unaproposta de la Universitat de Nens i Nenes de Catalunya que tracta de documentar un fet científic.

El que nosaltres volíem comprovar era si els sentits són prou fiables, sobretot el de la vista, a l’hora d’anar a comprar.

Doncs bé,al 63.4% de les persones que van realitzar el tast no els va coincidir la poma que haguessin comprat amb la que prèviament havien triat pel gust.

Moltes gràcies a tota la gent que va voler fer el tast i contestar el qüestionari, sense vosaltres no hauríem pogut comprovarla nostra hipòtesi.

 

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE 6È VISITA L’IES CANIGÓ AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ DEL SEU 25È ANIVERSARI

 

El dia 10 de maig l'alumnat de sisè de primària de l’escola Antonia Simó i Arnó, hem anat a l’ Institut per celebrar,junt amb els alumnes de l’ Institut, el seu 25è aniversari .

Per començar, hem anat a la sala d’actes i allà els alumnes de segon d’ Eso ens han fet una obra de teatre per veure com funcionen els mediadors, i ens han acollit amb molta alegria.

Seguidament, hem sortit al pati amb els alumnes de l’ Institut, a nosaltres ens feia molta vergonya, perquè érem els petits i tots ens miraven.

Tot seguit, uns quants alumnes de primer, en grups de 10 persones, ens han fet una visita per l’ Institut i ens han explicat com han elaborat aquest treball.

Finalment, els alumnes de primer ens han fet un concert amb instruments de percussió i de vent. Ha estat una visita emocionant!!

 

Felicitats a tot l’ IES pels seus primers 25 anys!!!

 

 

 

 

 

 

 

MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES, QUE ENS HEU VOTAT!!

 

i ENHORABONA A TOT L'ALUMNAT QUE HA PARTICIPAT!!

 

Escolteu els contes que han quedat finalistes.

 

La història d'en Pau i El cocodril i el mico

 

 

 

ISAVENA VALLEY SCHOOL TRIP

 

Last Friday, 12th of April, the Primary 6 pupils and their teachers went on a school trip to IsavenaValley. River Isavena is a tributary of River Essera and both supply water to Aragon and Catalonia’s canal.

 

From the coach we saw Coll de Foix aqueduct and Castillonroy siphon. Then we visited Barasona dam, Capella medieval bridge, where we had breakfast.

Later on visited Serraduy bridge, Ovarra gorge, Ovarra bridge, Obarra Romanesque monastery, Roda d’Isavena medieval village and old cathedral. There we had lunch in the nice village square.

Afterwards, we visited Roda bridge, J Costa statue in Graus, Graus Main Square, Basilica and open cloisters, the viewing point to observe the river’s confluence and Graus Gothic bridge. Finally we saw the Roman? or Romanesque? Sierra bridge and the impressive walls of Olvena gorge.

 

The preparation of the trip, the explanations in class, the development of the trip and the evaluation will be in English as an important part of our Interdisciplinary Project.

 

 

 

 

XERRADA-TALLER DE MOTIVACIÓ A LA FOTOGRAFIA

 

Amb motiu de l'exposició fotogràfica que cada any organitza l'ajuntament juntament amb la nostra escola, L'Ajuntament ha patrocinat una xerrada fotogràfica dirigida per la Sra Tess, a tot l'alumnat del cicle mitjà i superior.

 

Programa

 

 

 

 

DAMS AND CANALS SCHOOL TRIP

 

On Friday, 22nd March, Primary 5th pupils and their teachers went on a school trip to see the most important constructions that take water to Almacelles.
We visited the canals confluence, Coll de Foix aqueduct, S Anna dam, connection canal, Castillonroy siphon, Barasona dam, Labitolosa Roman archaeological site, canal first little dam, Olvena gorge, Aragon and Catalonia's canal, Perera aqueduct, Sosa siphon and Irrigation Community Main Office in Binefar.
The explanations in the classroom, the excursion and the evaluation were mostly in English. Pupils behaved very well and were very interested. We had nice weather. It was a successful trip to end the 2nd school term.

 

 

 

 

 

THE EASTER

 

Do you know what happens in some countries at Easter Eve?? 
It's said that The Easter bunny gets into all children gardens, hides Chocolate Easter eggs and those are suposed to be found the next morning for the children  in the house. 

So...be aware, it can appear in your gardens.

 

HAPPY EASTER!


Sabieu què passa en alguns països el la nit abans de Pasqua?
Es dit que el conillet de Pasqua entra als jardins, amaga ous de xocolata per a que els nens i nenes els busquin al matí següent.

Així que...estigueu alerta per si apareix al vostre jardí.

 

Bona Pasqua!

 

 

 

 

L'ALUMNAT DE 6è VISITEN L’EXPOSICIÓ “UN MÓN DE CONTES”

 

El dia 19 de Març l’alumnat de segon nivell de cicle superior vam anar al Centre Cultural d’Almacelles per a veure la nostra pròpia exposició, a la que nosaltres vam aportar el nostre granet de sorra fent vinyetes per grups.

A les tres de la tarda, els alumnes de 6è A van sortir de l’escola per visitar l’exposició, la qual es titulava “Un món de contes”. Tot seguit, a les quatre, van visitar l’ exposició els alumnes de 6è B.

En aquesta exposició vam col·laborar des dels més nens més menuts de la llar d’infants (de 0 a 2 anys), fins als de preescolar (de 3 a 5 anys), fins als de cicle inicial (de 6 a 8 anys), fins als de cicle mitjà (de 9 a 10 anys) cicle superior (d’ 11 a 12 anys).

Cada cicle tenia un propòsit, els de cicle inicial es van basar en un protagonista d’un conte popular, els alumnes de primer van fer un conte gegantí, els alumnes de tercer i quart es van inventar quatre contes i van fer el protagonista de fusta. Els de cicle superior vam passar quatre contes de la pau en forma de còmic.

 

L’exposició va quedar molt xula!!!

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE 6È VISITA L’INSTITUT CANIGÓ D’ALMACELLES

 

El dimarts, 5 de març, per la tarda, l’alumnat de 6è de primària es va desplaçar amb els mestres a l’Institut Canigó. La coordinadora pedagògica, el cap d’estudis i l’alumnat de 1r d’ESO, majoritàriament ex-alumnesde la nostra escola, els van fer una explicació del funcionament del centre i els van acompanyar a una visita guiada per les instal·lacions. L’alumnat, com cada curs, van estar molt interessats, molt atents i van fer moltes preguntes. El fet que els nostres ex-alumnes tinguin tant de protagonisme és molt encertat i motivador.

 

 

 

 

PARTICIPACIÓ DE L’ESCOLA EN EL CONCURS D’ANGLÈS INTERESCOLAR (FONIX)

 

El passat dissabte, 2 de març, les alumnes finalistes d’aquest concurs d’anglès (comprensió i expressió escrita) dels nivells 5è, Emma Martí Casañé, i 6è de primària, Daiana Moldovan, es van presentar a aquest concurs en representació del nostre centre. Les seves famílies i un dels professors d’anglès del centre les van acompanyar. Aprofitem per desitjar-los molta sort i per felicitar-les efusivament per haver estat finalistes i representants del nostre centre.

 

 

 

 

SORTIDA D'HISTÒRIA A LLEIDA

 

El dijous 28 de febrer l’alumnat de cinquè vam fer una sortida a Lleida.

Pel matí vam anar a l’exposició de tapissos “In Memoriam Grau-Garriga” a la Fundació Vallpalou. Ens va suposar conèixer una forma d’art poc coneguda per nosaltres, però que aviat ens va agradar interpretar. Després nosaltres mateixos vam fer les nostres obres d’art.

Al migdia vam anar a dinar als Camps Elisis on, tot i el fred, ens ho vam passar molt bé jugant.

Havent dinat començava la sessió d’història amb una parada obligada a l’estàtua dels ilergets Indíbil i Mandoni. A continuació vam anar a fer una visita comentada al Museu Diocesà que comprenia des de la prehistòria als romans. Com que a classe ja ho havíem treballat va ser molt profitosa i vam saber respondre a totes les preguntes que ens feien.

 

 

 

 

ALMACELLES HISTORICAL TOUR

 

Today, Friday, 22nd February, our Primary 6th pupils have gone on historical tour around Almacelles to know the most important places of its architectural heritage. The excursion was prepared in English at school and has been explained mainly in English by their science teacher and in Catalan by the Heritage Technician of Almacelles Town Council, Montse Gené. We are very grateful ofher collaboration with our school all through every school year. In the Town Square, Mr Josep Ibarz, the Almacelles mayor has encouraged our pupils to discover Almacelles history and heritage.

We have visited the town hall silos covers, Pythagoras school, Clara`s house, the church and town hall, the lord’s grain store, the lord’s palace façade, the milestone in Culture Centre Hall, the lord’s palace balcony, goddess Athena and Enlightenment Square with its obelisk and Charles III’s avenue.

Pupils behaved very well, they were very motivated and they answered most of the teacher’s questions about the most important topics of the historical tour.

 

 

 

 

CARNAVAL AMB ELS PADRINS I PADRINES DE SISÈ

 

El dijous 20 de febrer, i continuant amb la celebració del Carnaval, els nens i nenes de primer van invitar als seus padrins i padrines de sisè per a fer, conjuntament, unes màscares. Mireu, mireu...

 

 

 

 

APADRINAMENT LECTOR

 

Els dijous a la tarda s’ha posat en marxa l’ APADRINAMENT LECTOR, activitat que reuneix alumnes de 6è i de 1r (padrins/es i fillols/es). Són dues hores a la setmana al llarg d’un trimestre.

Amb aquesta activitat s’aconsegueix establir uns vincles entre petits i grans, que dona, als més petits una seguretat afectiva i una sensació de protecció important.

És fa a la biblioteca, on trien els llibres, llegeixen, parlen, intercanvien opinions, ... . Els quinze darrers minuts fan jocs de lectura a l’ordinador.

 

 

 

 

PLANTADA DE CIRERERS

 

El divendres 1 de febrer l’alumnat de 5è “ajudats” pel conserge vam plantar dos cirerers, un per classe.

Ja és la tercera vegada que es planten cirerers a l’escola i se’ns moren. Creiem que és perquè no els agraden els sols argilosos i sobretot els perjudica molt l’excés d’humitat.

Intentarem millorar el reg i esperem que aquesta vegada tinguem més sort.

De totes maneres quan estem a l’institut haurem de pujar a veure si podem menjar alguna cirera, ja que aquests dos cursos que ens queden no podrà ser. Ens hem informat que no fan fruit fins als 6-8 anys de vida i ha de ser sobre branques de 2-3 anys.

 

 

 

 

DESCOBERTA I IDENTIFICACIÓ DE LES MUNTANYES DEL PIRINEU VISIBLES DES D’ALMACELLES

 

El divendres, 25 de gener a la tarda, aprofitant una clara atmosfera i una abundosa nevada, l’alumnat de cicle incial, de 4t i de 6è de primària de la nostra escola van sortir d’excursió a peu per veure i identificar les muntanyes més altes del Pirineu que tenim la sort de veure, amb ajut d’una foto panoràmica elaborada pel centre on són identificades.

 

L’alumnat de cicle inicial amb les tutores van arribar fins el mirador que hi ha a sobre del Parc del Vilot. La visió era molt clara i espectacular.

 

L’alumnat de 4t i 6è van fer una primera observació des d’aquest mirador, en la qual a més d’identificar les muntanyes es van fixar la muntanya més del Pirineu pròxima a Almacelles, el Turbó, no es podia veure perquè la tapava la serra de Sant Quilis. Vam completar la sortida fins un altre mirador, buscat per l’escola, al cantó de la Granja Casañé. D’allí sí que vam poder veure perfectament aquesta muntanya: demostrant que estava tapada i constatant com varia la visió segons el punt d’observació.

 

Aquesta muntanya és molt important ja que es troba entre els rius Éssera i el seu afluent Isàvena, rius que alimenten el pantà de Barasona, origen del canal d’Aragó i Catalunya. Tota l’aigua o neu que acumula fa cap al pantà a través d’un riu o de l’altre.

 

 

 

 

ENS VISITEN ELS MOSSOS D’ ESQUADRA

 

El dia 24 de gener els mossos d’esquadra ens van fer una xerrada als alumnes de sisè. L’objectiu d’aquesta xerrada era advertir-nos sobre els riscos que pot comportar el fet d’utilitzar Internet, sigui a través del correu electrònic, siguia través de les xarxes socials ( facebook, twitter ...). També ens van parlar dels riscos de jugar online amb persones desconegudes.

 

Ens ho van explicar tot d’una manera molt moderna, a través d’una adaptació del conte de la caputxeta vermella.

 

Va ser una experiència molt innovadora i interessant!

 

 

 

 

 

ELS CÒMICS

 

Elsalumnes de sisè hem treballat l’elaboració dels còmics. Finalment, el dia 21 de novembre, a la classe d’expressió escrita en vam fer uns,quevan ser inventats per nosaltres mateixos.

Els còmics van quedar xulíssims. En general els alumnes es van inspirar molt, perquè estaven molt ben fets els dibuixos.

Els mestres van triar certs còmics per ficar-los al mural, del Cicle Superior.

 

Va ser una idea fantàstica! Als alumnes ens va encantar!

 

 

 

 

La Teresa Ibáñez ens ha deixat unes maquetes

 

La Teresa Ibáñez, mare de la Irene de 5è, ens ha deixat unes maquetes que havien fet alumnat de Ciències de l’Educació. Amb elles hem pogut repassar millor el que ja sabíem dels sentits i aprendre coses noves. Molt agraïts a la Teresa per aquesta iniciativa.

 

 

 

 

Ens ha visitat la Sr. Lola Sala

 

Com a escola verda i amb la finalitat de potenciar més els hàbits saludables en l’alimentació, hem convidat la Lola Sala, infermera i mare del Jordi Allué.

 

Ens ha fet una explicació sobre les conseqüències d’una sana o una mala alimentació.

Ens ha semblat molt interessant i enriquidor.

 

GRÀCIES LOLA!

 

 

 

 

La castanyada al cicle superior

 

Aquest any, al cicle superior hem fet la festa de la castanyada.

Com la vam celebrar?

Primer vam fer una exposició de fruits de tardor, més que res per a conèixer quins són,saber com eren i com s’escriuen.

Seguidament vam fer un concurs de dibuix a nivell del cicle superior. El dibuix guanyador va ser el de l’Aritz Medina (5è A); aquest dibuix ha sigut la portada del dossier de la castanyada, que hem fet al nostre cicle i com a contraportada hem ficat els nostres propis dibuixos.

 

 

El dimecres 31 d’octubre per la tarda els alumnes de sisè vam fer una sortida al parc d’Europa. Aquesta sortida tenia la finalitat de conèixer en anglès diferents arbres que hi ha al poble. Més tard, després de la passejada, vam celebrar la castanyada com es fa normalment, menjant castanyes, panellets i compartint begudes amb els amics.

Els alumnes de cinquè es van quedar al pati i, conjuntament amb l’alumnat d’altres cicles, van menjar les castanyes que van preparar l’associació de mares i pares d’alumnes.

 

Ens ho vam passar molt bé!

 

 

 

 

EL COR

 

Com ja us vam explicar l’altre dia l’alumnat de 5è estem estudiant la nutrició i, ara dins d’aquesta la circulació. Per això hem observat i tocat dos cors, les seves cavitats i els vasos sanguinis que entraven o sortien. Els cors eren de vedell i de corder.

Els hem pesat i feien:

5è A cor vedell 1600g, cor corder 200 g

5è B cor vedell 1200g, cor corder 200g

També ens hem escoltat els batecs del nostre cor o d’algun company amb un estetoscopi o fonendoscopi.

 

Ha estat molt interessant tot plegat.

 

 

 

 

L'EXPOSICIÓ DE LA TARDOR

 

L’alumnat de cicle superior ha portat fruits de tardor i hem fet l’exposició que normalment fem al voltant de la Castanyada. Aquesta exposició es treballa a les classes, es visita i es comenta. També es treballen els noms dels fruits en les tres llengües del centre i dites populars relacionades.

 

 

 

 

APADRINAMENT LECTOR

 

Al mes de setembre vam començar a fer l’apadrinament lector. Aquest consisteix en que cada un dels alumnes de sisè apadrinen un dels alumnes de primer. L’objectiu és ajudar als més petits a millorar tant la seva lectura com a comprendre millor la importància que té llegir.

Aquest procés es fa el dijous per la tarda. A la biblioteca ens ajuntem alumnes de primer i sisè; a primera hora, la meitat d’ alumnes de 6è A i a segona hora, la meitat d’ alumnes de 6è B.

Quan acaben de llegir, els alumnes de 1r juguen una estona a jocs de llegir i escriure del’ “edu365”, en un joc que ens han preparat les monitores, les Senyoretes Maria Lluïsa i Dolors.

Els alumnes de sisè creiem que és un procés educatiu, alhora que divertit tant per als alumnes de sisè com per als de primer.

 

Què divertit !!!

 

 

 

 

EL PROCÉS DE LA RESPIRACIÓ

 

Els nens i nenes de 5è estem estudiant la nutrició i dins de la nutrició el procés de la respiració.

La respiració es fa a l’aparell respiratori i a classe hem pogut observar-ne un. Hem vist la tràquea, els bronquis, el diafragma i un tros de l’esòfag que pertany a l’aparell digestiu.

Hem pogut veure com s’inflaven els pulmons si bufavem amb un tub a la tràquea.

 

 

 

 

DISFRUITA-LA

 

El dimecres, 26 de setembre, tot l'alumnat de primària i tot el seu professorat, uns 340, hem participat en una jornada festiva orientada al consum saludable de fruita dolça, anomenada "Disfruita-la" organitzada pel sindicat Unió de Pagesos.
L'acte lúdic i musical ha tingut lloc al Pavelló Barris Nord de Lleida, ha estat molt divertit i ens ho hem passat molt bé. Ens han regalat una carmanyola en forma de poma per poder portar la fruita a l'escola.
En sortir hem anat tots al Parc de la Mitjana a dinar i acabar de passar un dia de convivència.
El desplaçament ha estat espectacular amb sis autobusos. Érem el centre amb més participants i ocupàvem tot un fons. Aquesta sortida ha estat subvencionada pel Consell Comarcal i les empreses locals relacionades amb la fruita Agroserveis i Grup Venso, a totes les quals estem profundament agraïts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navegació