Navegació

 

.-curs 2010-11

 

 

 

 

 

¡LA CANCIÓN DEL VERANO!!

 

Los alumnos de ciclo inicial hemos participado en un concurso.

 

¡La Canción del Verano!!

Este tercer trimestre en Castellano los alumnos de 1º y 2º hemos inventado la letra de una canción relacionada con el Verano y en Música la hemos cantado. Cuando ya lo teníamos preparado la hemos grabado en la radio. Participamos en el concurso “La canción del Verano” que se trata de promocionar los hábitos saludables a tener en cuenta en la exposición al sol. La propuesta surge de una casa comercial de crema de protección solar.

No sabemos si la canción será premiada, lo que sí sabemos es que lo hemos pasado muy bien y que tenemos una canción propia que hemos hecho entre todos. ¡Ha sido genial!

 

Fotos

 

 

 

FEM CIÈNCIA A L'ESCOLA

 

El passat 21 de maig l’alumnat de primer va participar al congrés Fem Ciència a l'escola amb l’exposició de les observacionsfetes amb la “papallona de la col”. Unes quantes alumnes van fer la presentació de l’experiència i la resta van ser oients de les 5 ponències que es van fer durant el matí. Va ser una activitat molt enriquidora.

El Congrés porta el nom de la Dra. Anna Gené Duch, catedràtica de la Universitat de Lleida, a qui vol retre homenatge després de la seva pèrdua la tardor de 2013.

Pretén donar suport als molts mestres d’educació primària que diàriament acompanyen els nens i nenes de Lleida en la construcció de la seva comprensió científica del món.

El Congrés té l’objectiu d’afavorir i difondre el treball científic dels escolars d’educació infantil i primària. Les ponències presenten treballs d’indagació científica escolar en diferents àmbits de les ciències experimentals. En el Congrés els veritables protagonistes són els nens i nenes, atès que són ells i elles els ponents encarregats de compartir les seves vivències i aprenentatges amb tot el públic assistent.

 

Per veure el vídeo de la nostra ponència seguiu aquest enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=BYE-j-8fD6w&feature=youtu.be

Podeu veure totes les ponències a la pàgina web del congrés.

 

Fotos

 

 

 

VISITA AL JACIMENT ARQUEOLÒGIC

 

Avui dilluns, al matí els de segons han anat a visitar el jaciment arqueològic del Vilot. El divendres l’arqueòloga Montse Gené ens va fer una sessió de treball conjunta a l’aula per explicar-nos què faríem avui a la part pràctica.

Els hi ha agradat Molt.

 

Fotos

 

 

 

UNA VISITA ESPECIAL A 2N B, L’ÓSCAR LALANA

 

El passat divendres vam tenir una visita especial a 2n B, l’Óscar Lalana i pare de l’alumne Àngel Lalana conegut pels seus fantàstics dibuixos.

Va estar una estona amb nosaltres per explicar-nos diferents tècniques a l’hora de dibuixar persones: com fer la cara per expresar diferents emocions…

Vam estar practicant tots i totes i vam aprendre moltes coses!

 

Gràcies Óscar!!

 

Fotos

 

 

 

 

 

 

 

FELICITATS !

 

Felicitar als que van representar obres de teatre ( que fan a extraescolars) al casal el passat dijous.

Ho van fer molt bé !!!Felicitats a tots i a totes.

Ens van fer passer una estona molt agradable i, sobretot, divertida.

 

 

 

 

 

FAVES I PÈSOLS

 

Tot i que ja fa uns dies podeu veure les faveres i els pèsols que tenim a l’hort els de Segon. Ens han donat força fruits.

 

Fotos

 

 

 

SEMBREM ESPÀRRECS

 

Els de segon hem sembrat espàrrecs a l’hort. Si surt bé ens duraran uns anys.

 

Fotos

 

 

 

ELS DE SEGON ANEM A LLEIDA

 

Els de Segon van anar a Lleida a visitar la impremta. En el complex de la Caparrella en un edifici de la Diputació vam anar a visitar i després vam anar a dinar a la Mitjana tots junts amb els de Primer i després vam fer un taller.

 

Fotos

 

 

 

TEATRE A LA LLAR D’INFANTS

 

Els de Segon van representar una obra de teatre:LES NOIES NO SÓN BLEDES a la Llar d’Infants per als més menuts.

 

 

 

 

 

ARBRES FRUITERS

 

Us ensenyem unes quantes fotos dels arbres fruiters alguns amb el fruit ben gran com l’albercoquer ( el primer a florir) i d’altres que ara están en plena floració.

 

Fotos

 

 

 

 

OBSERVACIÓ ASTRONÒMICA DES DEL TOSSAL

 

El mestre del centre, César Celma, coordinador de coneixement d’entorn, acompanyat per la mestra del centre Pilar Gascón, experta en el tema,van oferir una sessió voluntària d’observació el divendres, 23 de gener, per a l’alumnat de 6è de primària del nostre centre després de moltes classes havent explicat aquest. Hi van assistir més de 40 nens i nenes d’aquest nivell i van tenir una participació destacada.

 

El dimecres, 28 de gener, en César, acompanyat de les tutores de 2n i després d’haver preparat a les seves aules l’observació, amb sessió teòrica prèvia per als pares i mares, ho va explicar a l’alumnat que es va mostrar molt participatiu i motivat. Van venir unes 70 persones, entre alumnat i famílies.

 

El mateix dia, una mica més tard, amb preparació prèvia a les classes, l’expert en astronomia que va oferir unes xerrades al centre en el primer trimestre, Ramon Drudis, va dirigir l’observació de l’alumnat de 5è i familiars. Va estar acompanyat de la tutora del nivell, Imma. Va estar un èxit i vam poder observar a través d’un telescopi. Va aparèixer una referència de l’escola en el potent facebook del Ramon, Totastronomia. Hi participaren unes 30-40 persones.

 

Finalment, el dimarts, 10 de febrer, el mateix mestre, en Cesar, va oferir una sessió per a l’alumnat de cicle mitjà i famílies. El van acompanyar el tutor de 3r, Xavier, i la tutora de 4t, Montse. Primer va fer una sessió llarga de teoria per a tot l’alumnat, que no n’havia tingut prèviament, i pels familiars acompanyants. Van participar molt, vam poder observar molt bé amb uns prismàtics potents i un punter també molt potent. Van mostrar el seu agraïment, tant l’alumnat com els familiars. Hi van participar unes 70 persones.

 

Els objectius de les observacions van ser els tres planetes visibles, Venus, Mart i Júpiter; la constel·lació d’Orió i una estrella de cada color: Rigel, Sirius, Capella, Aldebaran i Betelgeuse.

En total, entre alumnat i famílies, hi han participat més de 200 persones. Això ens anima a continuar l’experiència que per primera vegada hem generalitzat des de 2n a 6è.

 

Fotos

 

 

 

CELEBREM LA CASTANYADA

 

 

El passat dijous 30 d’octubre, l’alumnat de cicle inicial vam anar a l’escola d’infantil per celebrar tots junts la castanyada.

 

Ens vam poder disfressar de castanyers i castanyeres i vam ballar la dansa que havíem preparat amb la senyoreta Anna i la Senyoreta Noèlia.

 

Després de ballar, vam berenar i vam poder jugar al pati una estona i vam veure les nostres senyoretes de quan anàvem a l’escola d’infantil.

 

Des de P3 fins a 2n vam ballar, cantar i ens ho vam passar d’allò més bé!!

 

Fotos

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’ALUMNAT DE PRIMER OBSERVA ELS ARBRES DEL PATI

 

El dimarts 23 de setembre l’alumnat de primer acompanyat de les tutores va fer l’observació dels arbres del pati, que prèviament havien preparat a la classe amb el power point preparat pel coordinador de coneixement d’entorn.

 

L’alumnat estava molt motivat i ho havien treballat molt a classe. El coordinador els va ensenyar a distingir entre la robínia i les acàcies, aquestes tenen els fruit en forma de mongeta llarga, ara madura.

 

També vam explicar la morera sense fruit i l’om, que són els més abundants del pati, així com els arbustos aromàtic espígol i romer.

 

Ha estat una experiència molt interessant i els nens i nenes hi ha participat molt i recordaven prou bé el que havien vist a classe.

 

Fotos

 

 

 

 

OBSERVACIÓ DELS ARBRES 2n

 

Els dimarts 30 de setembre a la tarda i el dimecres 1 d’octubre al matí van sortir els nivells 2B i 2A acompanyats pel la tutora, Laia, i per la mestra de castellà, Noèlia, respectivament.

 

Abans havien fet un treball de classe amb el material en power preparat pel coordinador de coneixement d’entorn, César. Les explicacions les va dur a terme el mateix coordinador.

 

En aquest nivell vam poder observar les diferències i semblances entre xiprer verd i blau, tuia i savina de muntanya.

També varem veure i comparar el pi blanc i el pinyer. Vam observar les característiques dels baladres, de les pruneres sense fruit i de les moreres sense fruit (repàs de primer). No vam tenir temps de visitar els arbres i arbustos de la plaça Josep Carner, que també incloïa el power point i la preparació a classe.

 

L’alumnat estava molt preparat i motivat i van participar molt sabent de què parlaven. Va estar una sortida molt profitosa.

 

Fotos