INCIPIT: LLENGÜES CLÀSSIQUES AL POMPEU FABRA

IES POMPEU FABRA. Martorell

PROFESSORS:Andrés Martínez Reche. Professor de Grec (i Llatí)

Màrius Queralt Montserrat. Professor de Llatí (i Grec)

 

 

Benvinguts a la pàgina web de les llengües clàssiques al Pompeu Fabra de Martorell!

L'objectiu d'aquesta pàgina és donar una guia de recursos a la xarxa, útils als estudiants de llatí i grec, pensant en particular en l'alumnat de l'IES Pompeu Fabra, de Martorell. No és, per tant, un substitut de cap llibre, sinó un complement. La quantitat d'informació que corre a la xarxa és tan gegantesca, que una mínima guia de navegació pot resultar útil, i més si es vol utilitzar al servei d'uns objectius docents, com és ara el cas.

D'entrada veureu que s'ofereix molta informació externa (no elaborada al Seminari). Aprofito l’avinentesa per repetir el que moltes vegades m'heu sentit dir a classe: el que hi hagi tanta gent desinteressada que "perdi" el seu temps penjant textos grecs, llatins, textos de gramàtica, d'història, de literatura i altres matèries igual d'"inútils", és un bon motiu per seguir confiant en la humanitat. No tot està perdut!

Ocasionalment, doncs, anirem afegint material d' elaboració pròpia. Intentarem no ser redundants amb el que ja es pot trobar a la xarxa (que és molt i valuós). Intentarem també , sempre que puguem, identificar els autors de les pàgines recomanades. En tot cas, i tenint en compte la finalitat d'aquesta pàgina, vulgueu ser benèvols amb nosaltres si ocasionalment ens despistem i no anomenem els autors d'un material concret. Gràcies

Ensenyaments impartits pel Seminari de Llengües Clàssiques:

MITOLOGIA A 4rt. D'ESO

CULTURA CLÀSSICA 3r. D'ESO

INTRODUCCIÓ AL LLATÍ: A 4rt d'ESO

LLATÍ 1 (BATXILLERAT, Diürn i Nocturn; 4 hores setmanals)

LLATÍ 2 (BATXILLERAT, Diürn i Nocturn; 4 hores setmanals)

GREC 1 (BATXILLERAT, Diürn i Nocturn; 4 hores setmanals)

GREC 2 (BATXILLERAT, Diürn i Nocturn; 4 hores setmanals)

 

 

 

PER QUÉ EL NOSTRE INSTITUT ES DIU AIXÍ?: cap alumne deuria ignorar el nom del nostre filòleg epònim, i menys que ningú, un alumne de Ciències Filològiques com sou els de  Llatí i Grec: aneu a aquests arxius:

Pompeu Fabra

Pompeu Fabra. «Sobre la reforma lingüística y ortográfica», La Vanguardia (23 III 1892; any XII, núm 3183), p. 4 (Text complet)

Joan Solà. Pompeu Fabra. Semblança biogràfica. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, 2005. (Text complet