Paisatges tecnològics al llarg del Temps. La Seu Vella de Lleida. Crèdits i Agraïments.

Crèdits i Agraïments.

El fet de que els crèdit i els agraïments siguin junts en aquest apartat és que ambdós van... intrínsicament lligats... de fet inseparables. I tot i que a l’apartat de bibliografia (l’estàndard i la web), al d’enllaços i en cada una de les pàgines creades estiguin referenciats els recursos emprats, és de llei una menció especial... Menció que hauria de fer extensible a tots i cada un d’ells... però... ja es sap... espai i temps...

Un any de cerca de materials i altre de confecció d’aquest projecte web que avui visiteu donen per a moltes coses... la primera el plaer d’aprendre... d’aprofundir en el coneixement... la segona agraïment... agraïment a totes i cada una d’aquelles persones que han compartit el seu saber a la gran xarxa... amb una generositat extrema... coneixement del qual es nodreix gairebé en la seva totalitat aquest projecte... tret d’alguns petits ingredients que l’autor s’ha permès d’incloure...

Agrair a:

  • La senyora M. Caterina Argilés i Aluja i als que li ajudaren en el seu moment per tal de confeccionar la seva meravellosa Tesí Doctoral. Font d’inspiració i de consulta obligada sense la qual no hagués pogut desenvolupar aquest projecte. Preu i salaris a la Lleida dels segles XIV i XV segons els llibres d’obra de la Seu. Tesí Doctoral de M. Caterina Argilés i Aluja. ISBN: 84-89727-64-3. Depósito Legal: S. 54-98. servei de Publicacions, Universitat de Lleida.
  • A la generositat i al saber de tot l’equip de la Secció d'Arqueologia de l'Ajuntament de Lleida. Sense la seva feina la nostra Lleida antiga es veuria envoltada d’una boira més persistent. Gràcies a: Anna Oliver i Castanos, Arqueòloga municipal i Cap de la Secció; Ana Loriente Pérez, Arqueòloga municipal i responsable del magatzem d'Arqueologia; Isabel Gil Gabernet, Xavier Payà i Mercé, Marta Morán Álvarez, arqueòlegs. I a tots els que em deixo havent col•laborat amb ells.
  • A Josep Lladonosa, per la seva meravellosa Historia de la ciutat de Lleida.
  • A Flocel Sabate i Cucurull; Emili Junyent i Arturo Pérez pels seus volums de la Història de Lleida. Pagès Editors.
  • A l'equip del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera (Generalitat de Catalunya, Departament d'Educació): Jona Arjona; Mercé Plens; Miquel Aige, i a en Josep Lluís Ribes i Foguet de la Secció de Pedagogia del Departament de Ciències de l'Educació de l’Instutut d’Estudis Ilerdencs, pel seu extraordinari CD-ROM: Traces Medievals. Ars et Scientia. Proporcions harmòniques i construcció de la Seu Vella de LLeida. (Segle XIII).
  • A Germán Arbiol Oliver de l'IES Escola del Treball de Lleida pel seu treball Geometria a la Seu Vella de Lleida.
  • A la BNF, Biblioteca Nacional de França, per les imatges i els llibres que ens permet gaudir “on-line” així com pels seu dossiers pedagògics.
  • A les biblioteques virtuals: de Catalunya, Joan Lluís Vives i Miguel de Cervantes, per tot el que ens posa a l’abast.
  • I a tots els que trobareu referenciats al llarg d’aquest treball.
  • I should specially thank Anna Aznar for her help. Without her, my work could not have been published in the beautiful language of Shakespeare.

    Gracias a Adelaida de Sárrega por su apoyo y ayuda con mi castellano, sin ella este trabajo no se hubiera publicado en la lengua de Cervantes.

    Gracias al Dc. Xavier Carrera Farran. Professor Titular Noves Tecnologies; Facultat Ciències de la Educació; Universitat de Lleida. Pel seu recolçament i tutorització.


    Sobre les imatges emprades en aquest projecte.

    La majoria de les imatges emprades en aquest projecte són propietat de l’autor i el seu ús per a finalitats didàctiques resta permès sempre i quan es citi la procedència. Per altres usos caldrà demanar-ne l’oportú permís.

    Tanmateix s’han emprat imatges publicades a Internet, dels quals i sempre que ha estat possible, s’ha fet la corresponent referència segons marca l’article 32 del Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d’abril (BOE número 97, de 22 d’abril), el text del qual diu:

    “És lícita la inclusió en una obra pròpia de fragments d’altres obres alienes de naturalesa escrita, sonora o audiovisual, així com la d’obres aïllades de caràcter plàstic, fotogràfic figuratiu o analògic, sempre que es tracti d’obres ja divulgades i la seva inclusió es faci a títol de cita o per a la seva anàlisi, comentari o judici crític. Aquesta utilització només podrà dur-se a terme amb finalitats docents o d’investigació, en la mesura justificada pel fi d’aquesta incorporació i indicant la font i el nom de l’autor de l’obra utilitzada.”

    Tot i això, l’autor té la voluntat de reduir-les al mínim imprescindible en un període curt de temps i sempre que sigui possible. Si el propietari d’alguna imatge creu que no hauria d’ésser mostrada en aquest projecte, el prego que és posi en contacte amb mi mitjançant el correu electrònic que trobarà a la fi d’aquesta pàgina.

    Vull per a finalitzar, donar les gràcies a totes les persones que comparteixen el seu saber a la gran xarxa per a que altres puguem gaudir i com no aprendre...


    Paisatges tecnològics al llarg del Temps. La Seu Vella de Lleida.


    Paisatges tecnològics al llarg del Temps. La Seu Vella de Lleida.



    En Castellano Creditos y agradecimientos.

    Pronto.

    In English Credits and thanks.

    Soon.


    Ilerda. Annus MDXXV. Enric Garsaball, Museu d'Art Jaume Morera.