Els amors de Zeus

Zeus va accedir a les més belles nimfes i mortals amb diversos trucs i disfresses, i així es van engendrar alguns dels herois més grans de la mitologia clàssica.

... ens ajudes a recordar aquestes unions?

 
Per seduir la princesa , famosa per la seva virtut, Zeus va adoptar la forma del seu marit Amfitrió i es va fer passar per ell en una llarga nit nupcial. D'aquesta unió en va néixer , un dels herois més benefactors de la mitologia clàssica.
L'esposa del rei d'Esparta Tindàreu, va ser seduïda per Zeus, quan se li va apropar transformat en un bell cigne. Després d'aquesta unió, va pondre dos ous, d'on sortirien dues parelles de fills: per una banda Pòl·lux i Clitemnestra, i per l'altra, Càstor i la princesa espartana .
La princesa tebana va morir fulminada, en contemplar el seu diví amant amb tota la seva glòria i poder. Hermes va recollir la criatura que la princesa ja havia engendrat en les seves unions anteriors amb Zeus (el déu ) , i el va cosir a una cuixa del déu tonant, on va acabar de produir-se la gestació.
La nimfa formava part del seguici de la dea . Zeus, per seduir la jove, va adoptar l'aspecte de la dea i així la va seduir i li va engendrar un fill. La dea es va adonar de l'embaràs de la nimfa un dia, mentre es banyaven, i la va expulsar de la seva cort. Hera, gelosa, va transformar a ella i al seu fill en óssos. Finalment, Zeus els va convertir en les constel·lacions de l'Óssa Major i Menor.
era una nimfa d'una bellesa extraordinària. Zeus, enamorat, es va transformar en , per unir-se a ella. La noia va fugir de casa del seu pare i va parir dos fills, Amfíon i Zetos.
Per mantenir la virginitat de la seva filla , el rei d'Argos la va tancar en una cambra subterrània. Tanmateix, Zeus es va transformar i així va poder penetrar en la cambra i seduir-la. D'aquesta unió va néixer .
Zeus es va enamorar de la princesa fenícia i, amb l'aparença d'un , se li va aparèixer a la platja i se la va endur mar enllà fins a Creta. D'aquesta unió en van néixer tres fills: Minos, Sarpèdon i Radamantis.
El pastor troià destacava per la seva bellesa. Zeus, seduït, es va transformar en , el va raptar, i se'l va endur a l'Olimp perquè fos el seu coper. Així, va substituir Hebe, que abans feia aquesta tasca.
Zeus estava seduït per la bellesa de la sacerdotessa . Per evitar les mirades de la gelosa Hera, el déu es va transformar en i es va unir a la noia, a qui després va transformar en vedella. Fruit d'aquesta unió va néixer Èpaf, que va ser rei d'Egipte.