Hola ! Ja torno a ser amb vosaltres. He fet els deures, he endreçat les joguines, he mirat els dibuixos... , me'n vaig a  muntar el robot !
Vull donar les gràcies als nens i nenes que  m’han fet arribar les seves idees: l’Ariadna, els Monstres , Cavall Fort... Entre tots m’han donat moltes pistes per començar la feina... i espero que si algú més vol participar, s’animi a enviar-m’ho. El meu robot es pot anar construint, inventant, muntant i desmuntant, cargolant i descargolant ...  a mida que se’ns acudeixin més idees. 

 

Començarem pels peus. Li posaré rodes, i així el robot podrà anar d’un lloc a un altre. M'agradaria que fossin giratòries, com les dels carretons dels súpers o la cadira del despatx de la mare, així podrà voltar per tot. 
I  la panxa la farem amb una capsa. Aquesta mateixa em servirà. 

 

I el cap ha de ser l’ordinador antic  de la mare.
Ella sempre diu ” què faria jo sense ordinador !”Quasi plorava quan el va canviar. Deia que li anava molt bé, però no en devia anar prou perquè el  va canviar per un altre més gros i el va abandonar a les golfes. És que la mare... 
Ni se n’adonarà que l’agafo i a  mi m’anirà molt bé. Amb la pantalla ens podrem dir coses !

 

I pels braços faré servir aquestes escombres velles.  És clar que... per què vol dues escombres ? Millor si un braç serveix per escombrar i l’altre hi poso un estri nou.  Sí, un tub enrollat. Serà molt pràctic tenir un braç que es pugui estirar. I li posaré un guant, així semblarà que tingui ma !
Bufa !, no té cames. Bé, no té cames, però es pot moure molt bé, amb aquestes rodes que he trobat. Devien ser de l’avi, perquè jo no les havia vist mai abans !

I en aquesta caixa tan buida hi puc posar... 

 

Que guai !!  Ha quedat magnífic!
Ara li fa falta un nom ben bonic. 
Ot,  el robot ? No, el confondrien amb el bruixot, i qui sap si tindrà algun poder !  Xip ? No , ja se’n diu el gos de la Laura ! A veure, a veure, ... Ah, li preguntaré en ell .
- Hola ! .
No em contesta.
- Hola ROBOOT !

No em contesta ! Doncs jo vull que funcioni. A veure, deixa’m pensar... Què li pot faltar ! El cotxe teledirigit del  Pau funciona amb la bateria, l’assecador dels cabells s’ha d’endollar.... Serà que al robot li falta alguna cosa. És clar que jo em moc i no m’endollen enlloc.... Ara que .... quan estic molt cansada el
s grans em diuen si se m’han acabat les piles !.
                 

Oh, oh !, torno a necessitar ajuda. Ara mateix vaig a escriure un missatge a tots els amics que m’han ajudat, a veure si tenen idees per un nom ben bonic i per aconseguir que el robot comenci a funcionar. Ràpid, ràpid, que jo vull començar a jugar amb el meu robot !!

 Il.lustracions: Rosa Rincón

 

Si voleu ajudar l'Ona  envieu les vostres idees, dibuixos, ... a mpedreir@pie.xtec.es

 

L'ONA I EL ROBOT

Capítols Idees dels nens i nenes
1.  L'Ona està sola Idees 1
2.  Això no va !

Idees 2

3. La gran explosió

Idees 3

4.  Jugant amb l'aigua

  

 

Ei, mestres ! 

L'opinió dels pares i mares 

Tornar a Fem ciència

Versió anglesa