Presentacio

Alcohol

Cannabis

Heroina

Tabac

Cocaina

Disseny

Lsd

Antidepresives

Doping

Legislació

Bibliografia

Glosari

Recursos

bustia de correu

 

lsd

Són les sigles de la dietilamida de l'àcid d-lisèrgic. Té un aspecte de pols blanca. Es desfà en aigua i alcohol. Es pren dissolt amb begudes, dins de galetes, en terrosos de sucre, en càpsules, injeccions, etc.

És un producte sintètic que s'extreu del clavíceps del sègol (Clavíceps purpúrea). Per produir-ne es necessiten uns bons coneixements tècnics i és de fabricació clandestina.

A l'any 1943 fou sintetitzada per Stoll i Hofmann i es van començar a fer els primers experiments que consistien en un intent de facilitar la teràpia a diferents pacients amb dosis molt petites. Fins que es va comprovar que els efectes produïts eren imprevisibles i no es podien controlar.

L'ús il·legal d'aquesta droga es va generalitzar a partir dels anys 60-70 associat a l'anomenada "contracultura". Els seguidors d'aquest moviment el van difondre entre els universitaris nord-americans, grups de música pop, ambients literaris, etc.

Hi ha pastilles de colors que s'empassen oralment, el líquid transparent i els quadradets prims de gelatina es posen als ulls, la pols blanca es pren diluint-la en aigua o alcohol, càpsules, injeccions. També es distribueix impregnant la droga en paper secant, on s'imprimeixen motius molt diversos i decoratius que permeten que passi desapercebuda i es pren llepant aquest paper. La dosi habitual es d'1 microgram per quilo del consumidor.

efectes

Una dosi mitjana de LSD comença a fer efecte al cap de mitja hora; la seva acció dura de 8 a 9 hores i sovint acompanyada de 15 hores de insomni. Com més gran és la dosi més ràpid és l'efecte i dura més temps. Té greus efectes a nivell esportiu ja que és impossible realitzar qualsevol activitat esportiva de manera lògica sota els efectes de LSD.

Els efectes de la substància no es poden predir doncs, poden ser molt gratificants i divertits o tenir unes sensacions molt desagradables.

Alguns del efectes produïts per LSD són:

L'actuació sobre el sistema nerviós autònom: estimula el sistema nerviós simpàtic, causant un augment del ritme cardíac, la pressió sanguínia, suors i fins i tot nàusees i vòmits.

Sobre el centres sensorials: altera la percepció de la llum i l'espai. Els colors es perceben amb una enorme intensitat; l'espai es fa més extens, perdent-se els límits de la habitació i deformant-se els contorns dels objectes; amb els ulls tancats es perceben formes abstractes i lluminoses que giren vertiginosament, apareixen escenes fantàstiques, cares de personatges religiosos, etc.

Sensacions corporals: són notables els formigueigs, els calfreds, la tensió musculars, el desplaçament de les relacions anatòmiques, sentint com estranya i allunyada alguna regió del cos.

Efectes sobre la emotivitat: Alteracions sobre l'estat d'ànim, eufòria, sensacions de felicitat o depressions i, en alguns individus, fins i tot, tendència de suïcidi.

El pensament: poden perdre la seva orientació accelerar-se o, per el contrari, fixació sobre algun objecte.

La consciència: Només s'altera amb dosis molt elevades.

No produeix dependència física ni psíquica tot i la gran perillositat dels seus efectes durant llargues hores, però, els seu us pot afavorir l'aparició de trastorns psicòtics.

Algunes sectes religioses el fan servir en els seus rituals.

Els principals consumidors sobre els anys 70-90 van ser estudiants universitaris.

DEPENDÈNCIA FÍSICA

DEPENDÈNCIA PSÍQUICA

TOLERÀNCIA

SÍNDROME D'ABSTINÈNCIA

DISPONIBILITAT

ALTRES NOMS

No

No. Poques persones passan a un consum crònic

Sí., a llarg termini

No

Droga il·legal

Trip, estrelles, bichos

TREBALL MONOGRÀFIC

Anàlisi sobre els anys 60/70 i el moviment hippy (amor lliure, vida en comuna, utilització de drogues,etc)