F I L O È T I C A
Web de materials i recursos de FILOsofia i ÈTICA per a la reflexió

CINEMA I PSICOLOGIA
"MORIR POR LA DANZA" 2001

 

 

Fitxa tècnica i sinopsi

Títol original: Dying to dance (2001) USA
Direcció: Mark Haber. Intèrprets principals: Kimberly McCullough ....Alyssa Lennox; Mary-Margaret Humes....Helene Lennox; Rick Springfield....Dave Lennox; Natalia Nogulich ...Verchenko. Guió : Toni Perling
Sinopsi argumental: Una jove adolescent aspirant a ballarina pateix per la seva carrera professional i vol formar part d'un estricte grup de ballet clàssic. Un cop entra en el grup, l’exigència que s’autoimposa és tan gran que no s’adona que deixa de banda la seva salut, amb el perill d’acabar amb la seva vida.

Preguntes

1. Per quins motius la jove ballarina adolescent decideix aprimar-se?
2. Com és la seva conducta abans de patir el trastorn o malaltia? I després? Quines són les diferències entre abans i després?
3. De quin tipus de trastorn es tracta? Com es caracteritza?
4. Quina és l'actitud dels pares abans i després, quan s'adonen del problema de la seva filla?
5. Quin tipus de tractament rep? Mèdic, psicològic? En el cas que rebi tractament psicològic, quina teràpia s'utilitza? Funciona?
6. Com aconsegueix superar el seu trastorn?
7. En general i deixant de banda la pel·lícula, quines són les raons, segons el teu parer, que poden provocar aquest tipus de trastorns? Com afecta a la persona que els pateix? Per què tenen més incidència a l'adolescència?
8. Quina pot ser la teràpia psicològica més adient per tractar aquest tipus de problemes?


Webs que pots consultar sobre el tema:

http://www.acab.org: informació àmplia i completa sobre l'anorèxia i la bulímia, amb tests per saber la tendència a patir aquests trastorns.
http://www.itacat.com/ Institut de Trastorns Alimentaris.
Generalitat Catalunya