F I L O È T I C A
Web de materials i recursos de FILOsofia i ÈTICA per a la reflexió

ÈTICA I CINEMA
"REBELS" 1983

 

Fitxa tècnica i sinopsi

Director: Francis Ford Coppola. Títol: "The Outsiders"
Protagonistes: Dallas (Mat Dilon), Ponyboy Curtis (C.Thomas Howell), Johny Cade (Ralph Machio), Darrell Curtis (Patrick Swayze), Sodapop Curtis (Rob Lowe), Steve Randle (Tom Cruise)...

Aquesta pel·lícula està basada en la novel·la de S.E.Hinton i explica les experiències d'uns joves adolescents que, a causa dels problemes familiars i d'integració social, es veuen conduïts a un enfrontament amb uns altres joves de famílies benestants. Les conseqüències de l'enfrontament provoquen la fugida dels nois més pobres, els quals s'han d'amagar per un temps en un vell edifici abandonat. En aquest lloc tindran temps per reflexionar i per tornar a ser acceptats socialment, gràcies a la seva intervenció en l'incendi de l'edifici, durant el qual salvaran de les flames a un grup d'escolars.

Exercicis

1. Indica quina és la conducta dels diferents protagonistes en alguna situació concreta  i explica si és moral (bona), amoral (sense normes) o immoral (dolenta).
 

2. Tria algunes de les conductes assenyalades en la pregunta 1 i explica per quins principis ètics estan fonamentades. Argumenta (justifica mitjançant raonaments) la teva resposta.