Responsabilitat individual.

Quan parlem de responsabilitat individual ens estem referint al desenvolupament de les feines que cadascun dels integrants del grup haurà d'afrontar personalment, com a encàrrec de l'equip de treball.
En el treball cooperatiu cada alumne ha de fer-se responsable d'una part de la tasca que cal realitzar. Aquesta feina que promourà l'aprenentatge individual és indispensable per a l'èxit (aprenentatge) del grup (de la resta de components de l'equip).

No és que durant l'execució de les feines individuals, cada noi o noia no pugui consultar altres companys (del seu o d'altres grups) o al propi professor o professora, per tal de resoldre dubtes, obtenir consells o ajuda. El que volem dir és que el treball cooperatiu requereix que cadascun dels components del grup estigui compromès, tant amb el seu aprenentatge personal com amb l'aprenentatge de la resta de membres de l'equip.

Aquest compromís es plasma amb una contribució: cada membre del grup ajuda a l'aprenentatge dels companys i companyes de l'equip i a l'hora aprèn a partir de cadascun d'ells. S'entén que l'aprenentatge col·lectiu que s'assoleix és el resultat de la interacció de les feines individuals que han dut a terme els membres del grup.

La responsabilitat individual existeix quan allò que ha realitzat cadascú reverteix en el grup i en cada membre del grup. Així es col·labora a assolir una de les finalitats del treball en equip: no es tracta només de fer alguna cosa entre tots, sinó aprendre entre tots a fer una cosa, per després saber-la fer tot sol.

Afavorint la interacció / Interdependència positiva / Interacció cara a cara / Destreses socials / Consideracions / Estructures cooperatives / INICI

 

About Us | | Mapa del lloc | | Contacta| ©2006 Ramon Grau