Notícies, avisos, novetats, agenda

 

ENS ESTEM TRASLLADANT!

En poc temps aquesta pàgina web deixarà d'estar operativa i passarem a fer servir el nou ESPAI WEB per centralitzar les informacions, activitats i comunicacions per la xarxa.

NO HI HAURÀ TRANSPORT ESCOLAR

 

Tal i com acaba d'anunciar el Departament d'Interior, demà divendres 3 de febrer no hi haurà transport escolar a la nostra comarca. L'escola estarà oberta per acollir els alumnes que puguin arribar i marxar pels seus propis mitjans.

Recomanem, com també han fet des del departament d'interior, mantenir-se informat per si es produïssin canvis significatius que portessin a prendre noves mesures.

 

Ballada de la Castanyada

Benvolgudes famílies,

Dijous vinent, dia 10, celebrarem la ballada de la Castanyada, si el temps ens ho permet. Confiem que dijous no plogui. Si plou dimecres també l'haurem de tornar a suspendre perquè el pati i les grades estaran mullades. Alehores l'hauríem de passar a un altre dia que ja us diríem quin seria.

 

Informació sobre el transport escolar

La regidora d'educació de l'ajuntament de Cerdanyola, avui 26 de juliol, ens ha informat que el Consell Comarcal ha decidit:

  • Suprimir el transport escolar del migdia
  • El preu anual del servei serà de 265 €
  • Durant la segona quinzena d'agost, totes les famílies usuaries del servei de transport escolar rebreu una carta informativa més àmplia del Consell Comarcal sobre aquest tema.

Nota informativa

Horari del curs 2011-12

  • Matí: de 9 a 12:30
  • Tarda: de 15 a 16:30

Presentació Tu m'aprens

Mèmoria i oblit d'un aprenent de mestre

Fes clic a la imatge.

Publicacions

  • A la revista Guix del mes de març s'ha publicat un article d'Helena Forrellad, mestra de quart de l'escola, que es diu VOLEM SABER QUÈ PASSA AMB ELS NOMBRES QUAN CALCULEM.
  • Editorial Graó ha publicat l´últim llibre de Jaume Cela que es títula "Tu m'aprens. Memòria i oblit d'un aprenent de mestre".

Carta de compromís educatiu

En el consell d'escola celebrat el dia 8 de febrer de 2011 es va aprovar la carta de compromís educatiu. La podeu consultar en el següent link.

Article sobre alumnes sords

Us volem fer arribar les dades de la revista Guix on surt publicat un article sobre alumnes sords. Aquest ha estat fet per dues exmestres i per una de les logopedes de l'escola.

.

 

 

 

Guix Infantil nº 58 (NOV-DES 2010)

Títol de l'article: Treballant des d'un agrupament d'alumnes sords cap a l'escola inclusiva. Tres són massa?

Autores: Bet Garriga, Carola Garriga i Mar Pastor.

Esperem que sigui del vostre interès!

Presentació llibre Jaume Cela

Hola, ja sabeu que Cerdanyola organitza una activitat que es diu Cafè amb lletres. Aquesta activitat consisteix en presentar un llibre. Dijous vinent, a 2/4 de 8 del vespre presenten el meu llibre "Set raons per estimar els meus pares". Els que ens dediquem a escriure per a nens i nenes no acostumem a tenir aquestes oportunitats i he pensat que si ho creíeu oportú en parleu amb els nens i nenes de l'escola, per si volen assistir-hi. L'acte es celebra al Museu d'Art de Cerdanyola Can Domènech, que està al carrer Sant Martí, 88.
Perdoneu l'autopublicitat, però pot ser interessant per la canalla escoltar un autor de llibres per a ells en directe i de la localitat. Petonets i gràcies, Jaume Cela

Programa Aprendre amb tu

A l’atenció de la direcció de l’Associació de Mares i Pares del centre educatiu,

Senyora,
Senyor,
 
Us enviem la informació de les xerrades-taller de l’any 2011 del “Programa Aprendre amb tu“ que presenta la Secretaria de Família, del Departament de Benestar Social i Família, dins el programa de formació per a pares i mares amb infants de 3 a 16 anys.

Aquest any s’han afegit tres noves xerrades: seguretat a internet, prevenció de maltractament i abús sexual, i prevenció de conflictes en la família, a part de les que ja s’han vingut realitzant amb gran èxit: alimentació saludable, bones pràctiques d’educació en família, educació en l’adolescència, prevenció de conductes additives, etc.

Trobareu el formulari de sol·licitud al web del Departament de Benestar Social i Família

Us enviem també el tríptic informatiu, desitjant que sigui del vostre interès.

Cordialment,

Secretaria de Família.
Departament de Benestar Social i Família.
Avinguda  del Paral·lel, 50-52 (Edifici Santa Madrona) | 08001  Barcelona | Telèfon 934 831 669

 

Carta de compromís educatiu

Us fem arribar l'esborrany que ha preparat el claustre de la carta de compromís educatiu que s'ha d'aprovar al consell escolar.

Eleccions del consell d'escola

Us comuniquem que a l'apartat Organització-Consell Escolar podreu trobar informació relacionada amb les properes eleccions.

Carta de benvinguda al curs 2010-2011

Bellaterra, setembre de 2010

Estimades famílies,

Durant uns dies hem rodat el món per tornar al Born. Feliç retrobada, perquè vivim un ofici feliç, un ofici poc tècnic, una mica potser. Vivim un ofici de tacte i d’acollida, d’acompanyament, de capacitat d’escolta, de paraula i de silenci, de gest que acaricia i que marca els límits que mai no hem de sobrepassar. Conjuguem el verb estimar sense manies ni complexos.

Tornem al Born i recordarem amb unes gotes de nostàlgia tot el que hem construït plegats. Ho recordarem per continuar construint. Farem alguna cosa semblant a les gavines del poema de Vincenzo Cardarelli:

No sé on tenen el niu les gavines,

on troben el repòs.

Jo sóc igual que elles,

en perpetu vol.

La vida la raso

com elles l’aigua en atrapar la presa.

I com elles potser, també estimo la calma,

la gran calma marina,

però el meu fat és viure

llampegant en ple tràngol.

Només que nosaltres som la presa que les criatures faran seva per créixer més i millor.

Testimonis com som, manifestem avui i cada dia, malgrat totes les dificultats, tots els entrebancs, tots els oblits i totes les malfiances, la joia d’aquest bell ofici.

Us desitgem un bon curs,

Els mestres i les mestres de l'Escola Bellaterra

Recital de poesia dels alumnes de 6è

 

El dia 8 de juny, els nens i les nenes de sisè van organitzar el recital de poesia. Aquest any, els poemes triats eren de Joan Maragall i de Miguel Hernández. Va ser un espectacle molt emotiu, que va omplir la sala d’actes de la Facultat de Ciències de l’Educació i que va tenir com a convidats d’honor les persones següents:

.- Honorable Conseller d’Educació i nét del poeta Joan Maragall, senyor ERNEST MARAGALL

.- Director dels serveis territorials, senyor JOSEP LLUÍS DOMEYÓ.

.- Sotsdirectora dels serveis territorials, senyora PILAR GORINA.

.- Regidora d’Educació de l’ajuntament de Cerdanyola, senyora Esther González.

.- Degana de la Facultat de Ciències de l’Educació, senyora Rosa M. Pujol.

 

Hundertwasser

Volem compartir amb tots vosaltres els treballs sobre l’artista austríac HUNDERTWASSER, treballs exteriors a l’escola i altres que estan exposats al passadís de primària.

Temps per viure la diversitat: Jocs del món

El dia 30 de maig, un grup de mestres de l’escola va assistir a l’acte de lliurament dels premis Baldiri Reixac, a l’Espluga de Francolí. L’escola ha rebut aquest guardó pel projecte: TEMPS PER VIURE LA DIVERSITAT: JOCS DEL MÓN.

El zoo de Pitus

Hem celebrat les exposicions sobre El zoo de Pitus, de Sebastià Sorribas.

Premi Vaixell de Vapor

En Jaume Cela ha rebut el premi Vaixell de Vapor,

en la seva XXVI convocatòria pel llibre “Set raons

per estimar els meus pares”.

 

 

Visita de dues exalumnes

Dues exalumnes ens han visitat aquest final de curs.

La primera és IRINA SANJEVAN, actriu,

que va explicar quines tècniques utilitzava

per memoritzar textos.

 

 

 

La segona és CLARA HERVÀS, que és la primera persona que vam tenir a l’escola amb síndrome de Down i que ens va explicar la seva experiència d’anar a viure amb una altra companya en un pis tutelat per la Societat Catalana de Síndrome de Down. No cal dir que les dues visites ens van omplir de goig i vam estar molt contents de rebre-les i d’escoltar les seves explicacions.

Notícies dels nostres

i de les nostres exalumnes

A partir d'ara afegirem a la pàgina web de l'escola notícies que coneguem dels nostres i de les nostres exalumnes.

Gerard Sesé ha editat un disc que es diu "Sota la dutxa". Ja l'ha presentat a diverses localitats.

Gabriel Lemkow ha participat en un llibre col·lectiu sobre filosofia que es diu "Per què filosofia encara?". La resposta la trobareu al llibre. Fa dies va fer una conferència a l'Ateneu Barcelonès sobre aquest tema.

Adriana Nicolau ha guanyat el premi Cavall Fort de contes. Ha escrit tres contes molt interessants, plens de bellessa i sensibilitat que sortiran publicats a aquesta revista.

FELICITATS A TOTS TRES I CONTINUAREM AMB MÉS NOTÍCIES.

Document sobre la Convivència

Aquest és el document sobre la convivència que es va aprovar en el consell d’escola celebrat el dia 26 de gener de 2010.

A peu d'obra.
Reflexions i vivències a partir de l'escola.

Us convidem a la presentació del nou llibre d'en Jaume Cela i Ollé.

Fotos de la
Diada Esportiva 2009

L'AMPA està treballant en un nou disseny de la secció "AMPA" de la web. El nou espai, tot i que encara en desenvolupament, ja es pot consultar.

Allà hi trobareu fotos de la Diada Esportiva 2009.

Alumnes de l'Escoleta participen al Concert de Veus Sense Fronteres

Veus Sense Fronteres és una coral amb suport instrumental formada per professionals de la sanitat: infermeres, metges i administratius, que col·labora amb Metges Sense Fronteres a les seves campanyes de sensibilització.

Aquest diumenge, 26 d´abril 2009, a les 18:00h. a l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès s'interpretarà Cant Solidari .

Cant Solidari és un programa que realitza Veus Sense Fronteres i alumnes de les Escoles de Primària de Catalunya. Durant el present curs, els alumnes dels CEIP Carles Buïgas i CEIP Escola Bellaterra han participat en aquest programa, preparant durant tot el curs cançons en anglès del musical “Les Misérables” per tal de celebrar un concert conjunt amb Veus sense Fronteres amb un esperit musical i solidari.

Produeix i Organitza:
CEIP CARLES BUÏGAS
CEIP ESCOLA BELLATERRA
VEUS SENSE FRONTERES.

Resultats de les eleccions al Consell Escolar:

Vau venir a votar 117 pares i mares i el resultat és el següent:

 

Mercè Argemí
69 vots
Lorena Borgóñez
19 vots
Jordi Faraudo
64 vots
Glòria Jàtiva
33 vots
M Carme Pérez
35 vots
Manoli Riballo
42 vots
Carme Ruíz
27 vots

 

Així, els tres nous membres del Consell Escolar són la Mercè Argemí, el Jordi Faraudo i la Manoli Riballo.

Felicitem i agraim a tots la vostra disponibilitat, el vostre interés i la vostra participació, perquè tot té sentit si pensem que els nens i les nenes, els vostres fills i filles són els principals beneficiaris de tot el que anem construint.

Eleccions al Consell Escolar

25 de novembre

Candidats

Carme Ruiz

Manoli Riballo

Glòria Jàtiva

Mercè Argemí

Lorena Bogoñez

Jordi Faraudo

M Carme Pérez

Josep Fernández, pare representant del Consell Escolar dirigeix una carta als pares i mares de l'Escoleta

Ballada de la castanyada

Ja tenim nova data per trobar-nos i gaudir de la ballada de la castanyada, serà el proper divendres 14 de novembre.

Us esperem a tots i totes a dos quarts de quatre de la tarda!

Proposta de nova activitat extraescolar: Judo

Podeu trobar més informació sobre com inscriure's a la secció de l'AMPA


 
CEIP Escola Bellaterra.
Campus Universitari de la UAB, s/n. 08193 - Bellaterra (Barcelona) - 93 581 15 83 - 93 581 10 30 - a8039896@xtec.cat