XTEC
Escola oberta
NECESSITATS  EDUCATIVES ESPECIALS
Aquí trobareu els materials específics per alumnat amb NEE creats pels professionals en jornades de treball col·laboratiu.
JUSTIFICACIÓ
   
FUNCIONAMENT
 
CALENDARI
 
TALLERS
 
 
MATERIALS
CREATS
   

JORNADA 1999
   
JORNADA 2000
 
JORNADA 2001
 
JORNADA 2002
 
JORNADA 2003
 
JORNADA 2004
 
 
jfonoll@pie.xtec.es
 

 

Materials curriculars en LSC per l'alumnat de l'ESO

 


    Coordinació: Elisenda Campos, Daniel Castillo
  Descripció Autors Materials  11 Mb Propostes

 

La proposta es va concretar en l’elaboració d’una presentació en format Power Point sobre un tema de Ciències Naturals: La Cèl·lula.

L’elecció d’aquest programa informàtic es basava en les facilitats que proporciona per a integrar en un mateix fitxer diferents formats (text, so, imatge, vídeo) i per reelaborar i adaptar qualsevol presentació a les necessitats de l’usuari.

El grup de treball va comptar amb el professorat especialista abans esmentat i la participació del professor de Ciències Experimentals de l’ IES de Sabadell, qui va facilitar el contingut elaborat sobre el tema i va ajudar a concretar l’esquema teòric que va marcar la distribució dels conceptes en diapositives coherents.

La feina es va distribuir en grups:

  • Elaboració de l’estil de les diapositives i incorporació dels textos de cadascuna.
  • Filmació del vídeo de la traducció a LSC dels conceptes de cadascuna de les diapositives. La dificultat tècnica de consensuar nous termes a llenguatge LSC i fer la posterior filmació demanava més temps del que es va disposar, de manera que no es va arribar a poder filmar tot el contingut del tema.
  • Enregistrament en fitxers de so del contingut de cadascuna de les diapositives. Aquest mateix grup, en acabar la seva primera tasca, va buscar imatges a internet per afegir a les diapositives.

Posteriorment al dia de la jornada, tres persones es van dedicar a editar el vídeo per retallar-lo en trossos que responguessin al contingut de cada diapositiva i comprimir-lo en un format més adient pel dinamisme de la presentació.

Una feina semblant es va fer per comprimir el so en un format més lleuger.

Els programes utilitzats han estat: Power Point (presentacions), PaintShop Pro (editor gràfic), Cool Edit (editor de so), Studio 8 (editor de vídeo)

El treball finalitzat és la primera part del tema: La definició de la cèl·lula.

Restarien obertes altres possibilitats, com acabar de fer les diapositives restants del tema de la cèl·lula, la possibilitat d’elaborar altres activitats educatives amb altres programes (per exemple, el Clic) i vincular-les al mateix Power Point,...

En definitiva, en aquest taller es va iniciar un possible camí d’elaboració d’activitats educatives multimèdies adreçades a alumnat sord integrat en l’ESO.

XTEC