LA PROCESSÓ DE VERGES, text de l'obra La Processó de Verges, text de l'obra és l'edició del text referencial de la Processó de Verges. Després de 60 anys de la reforma de Carles i Maria Perpinyà, encara no s'havia publicat el text d'una obra cabdal dintre del repertori de teatre tradicional català. Aquest llibre ve a resoldre aquesta mancança pocs mesos després que la Processó hagi estat declarada <<Festa patrimonial d'interès nacional>> per la Generalitat de Catalunya.
     
VERGES,
LA PROCESSÓ:
Arrels cap al futur
Verges, La Processó: Arrels cap al futur és el segon llibre que Jordi Roca i Rovira escriu sobre la Processó de Verges. Si bé el primer llibre és pràcticament monogràfic sobre la Dansa de la Mort, aquest s'endinsa en el passat, present i futur de la nostra tradició.
Les imatges són de Tino Soriano i Rafael López Monner, preses en directe durant la Processó de 1976. Les fotografies fan justícia a uns professionals tan premiats i acreditats dins del món de la fotografia professional.
Lluís Llach ha volgut fer-hi un pròleg no gens convencional, en un any tan significatiu com el del seu sentit comiat a Verges.
L'editorial tarragonina Arola Editors, dins la seva col·lecció Postfestum, ha editat el llibre amb una qualitat extraordinaria (tapa dura, més de 150 pàgines de fotografies de qualitat i color excepcional) i amb un preu molt ajustat (350pàg. 20€)
     

LLIBRE SOBRE LA PROCESSÓ DE VERGES

LA DALLA
ELS PLATS DE CENDRA


Si us interessa adquirir-ne un exemplar, cliqueu sobre la imatge del costat esquerre i entrareu a la web oficial de l'Associació per a la Processó de Verges, on ho podreu fer. Podeu llegir-ne uns capítols si els seleccioneu a la columna de l'esquerra.

Existeix també la versió anglesa del llibre, feta amb gran cura per Simon Furey.

   
DOS DOCUMENTS
SISCENTISTES
AMPLIA LA IMATGE
Transcripció i estudi dels dos documents més antics que esmenten la Processó de Verges
   
L'ACTOR EN LA TRADICIÓ TEATRAL
Comunicació a la taula rodona sobre:
L'actor en la tradició teatral

ELX, 2- XI -1996

   
LA TRANSMISSIÓ EN LA PROCESSÓ DE VERGES
Col·laboració per a la revista Gra de Fajol en homenatge al Dr. Josep Romeu i Figueras. Aquest article és l'embrió del que ve a continuació.
   
LA TRANSMISSIÓ ORAL EN LA PROCESSÓ
Comunicació al VII col·loqui de la SOCIÉTÉ INTERNATIONALE POUR L'ÉTUDE DU THÉÂTRE MÉDIÉVAL, Girona, juliol del 1992
   
LES MANAGES DE VERGES
Aportació a la commemoració del cinquantè aniversari dels manaies de Girona.
   
LA PROCESSÓ DE VERGES
Article periodístic publicat al Diari de Barcelona, El Dijous Sant de l'any 1987
   
SUITE DE VERGES

Article que va ser publicat als catàlegs de l'exposició SUITE DE VERGES i que intenta fer una aproximació a la visió de la Processó que Rodríguez-Amat expressa en la seva obra.

Podeu encara veure part d'aquesta exposició si visiteu la web de Rodríguez-Amat. Teniu un vincle actiu si cliqueu sobre la foto del cartell.

   
LA MORT A GIRONA
Petit estudi del drama litúrgic del Dimecres de Cendra, que es representava antigament a Verges i que en aquesta ocasió es va representar a la catedral de la diòcesi juntament amb altres drames litúrgics medievals.
   
LA INTEGRACIÓ DE LES DANSES DE LA MORT EN LES PROCESSONS DE DIJOUS I DIVENDRES SANTS

Comunicació sobre la integració de les danses de la Mort en les processons del Dijous i Divendres Sants, a la Taula rodona sobre La dansa de la Mort en el cicle passionístic.

 

   
COMENTARI DE
EL BAILE: CONJURO ANTE LA MUERTE
 

Comentari del llibre de Francesc Massip i Lenke Kovács, El Baile: Conjuro Ante La Muerte

Publicat a la Revista de Girona, maig-juny 2005.

     
UN ALTRE COMENTARI DE
EL BAILE: CONJURO ANTE LA MUERTE
 

Comentari del llibre de Francesc Massip i Lenke Kovács, El Baile: Conjuro Ante La Muerte, amb especial atenció a la part que parla de la Dansa de la Mort de Verges

Publicat a País Petit, juliol-2005.

     

FILLS DE TRENTO

Comunicació de Jordi Roca i Rovira per al Centre d'Estudis de Setmana Santa.
Publicada al programa de la Junta de Confraries de la Procesó de Girona.
Any 2008

     
ORÍGENS I EVOLUCIÓ DE LA PROCESSÓ DE VERGES

Col·laboració a la Revista del Baix Empordà de l'abril del 2011.