Introducció
Una mica d'Història
Conceptes Estudiats
31.01.2002
Què entenem per Fractals? OPINIÓ PERSONAL
Geometria Fractal
Concepte de Dimensió Fractal
Atractors
La realització d'aquest treball, ha sigut dura en alguns moments i divertida en d'altres. La valoració final, dintre de tot podria ser positiva, tot i que considero que no és just que Catalunya sigui la única comunitat de tot l'estat on s'ha de fer el treball de recerca del Batxillerat.

En un principi semblava que fer aquest treball seria un pal. No pel tema que jo havia triat, sinó per el fet de ser un treball obligatori d'aquestes característiques. De totes maneres quan l'he anat fent tampoc m'ho he passat tant malament. He après moltes coses, força sobre matemàtiques, i altres sobre com fer un treball d'investigació, i el que cal fer perquè quedi prou bé.

Una de les coses més fascinants que he descobert fent el treball de recerca, ha sigut explorar el conjunt de Mandelbrot. Trobo al·lucinant que d'una funció senzilla puguin sortir formes tant complexes, i que es vagi repetint tants cops l'estructura del principi. I també m'ho he passat molt bé veient imatges d'aquest conjunt i del conjunt de Júlia, i d'altres fractals: les trobo flipants.

 

Alguns Fractals
Aplicacions
Fractals que podem observar a la Natura
Dimensió Fractal de la Costa Brava
Mesures de les diferents parts de la Costa Brava
Calculs de la Dimesió Fractal de la Costa Brava
Fotografies de la Costa Brava del Baix Empordà
Conclusions
Opinió Personal
Bibliografia
   
La meva intenció era fer el treball a l'estiu, però també em temia, que sabent que tenia tant de temps per acabar-lo l'acabaria fent durant el primer trimestre, però el que més por em feia era no tenir-lo acabat fins el dia abans. Això per sort, no ha passat i l'he pogut tenir redactat, sense comptar els retocs finals, una mica abans del dia d'entrega. M'agrada la feina que he fet, tot i que sóc molt perfeccionista, i mai n'estaré contenta del tot. Per altra banda, també penso que un treball que tingui una maqueta, o una cosa per l'estil no té perquè ser millor ni pitjor que un altre, que com el meu no en tingui, i que alguns professors es podrien estalviar certs comentaris referents als que són més teòrics.

Una de les coses per les que considero que està bé fer aquest treball, és perquè és necessari redactar. Encara que sembli impossible, no tothom que està fent 2n de batxillerat redacta d'una manera correcte, i amb poques faltes d'ortografia. Penso que fer aquest treball pot ser una de les poques oportunitats que els queden a algunes persones per aprendre a escriure una mica bé.

Finalment, em sembla que encara que molts cops hagi estat enfadada si no trobava alguna cosa que buscava per el treball i coses per l'estil, penso que hi ha coses pitjors que haver de fer un treball de recerca, i que en molts moments m'ho he passat bé.