Omet navegació

EPUB3

Exportar a EPUB3

Per accedir a aquesta exportació:

Fitxer >> Exporta >> EPUB3

Què és EPUB3?

ePub3 és un tipus de fitxer utilitzat en els e-books, o llibres electrònics. Una de les seves característiques principals és que el recurs generat no té definida una mida de pàgina fixa. 
El contingut s'adapta a la mida de la pantalla, de manera que, si aquesta és més petita, hi haurà més pàgines, i, si és més gran, no necessitarà tantes pàgines. La novetat de la tercera versió ePub és que els continguts són creats en HTML5. Això permet incloure vídeos, àudios, codi javascript i CSS3. La versió anterior estava pensada bàsicament per als llibres electrònics, però aquest nou format permet gaudir dels e-books des de qualsevol dispositiu mòbil.

Cal destacar que, en aquest format, es pot reproduir contingut multimèdia sense estar connectat a Internet.

Si fem servir algunes eines de lectura, obtindrem altres avantatges d'aquest format, com són: la possibilitat de subratllar el text amb diferents colors, fer anotacions, cercar el significat de paraules i compartir fragments del text a les xarxes socials.

Aspectes que cal tenir presents:

  • La imatge que contingui el node inicial serà la que servirà de caràtula del nostre e-book.
  • El camps que s'omplin a Propietats >> Paquet són els que apareixeran a la previsualització del lector.
  • ePub3 no admet iframes o java, per exemple. Si haguéssim d'afegir algun recurs d'aquest tipus caldria afegir un enllaç extern.
  • Els formats compatibles són: .mp4 per vídeo i .mp3 per àudio.