Ves a l'índex
 
Clica per saber els objectius del treball
Necessitats nutritives i alimentàries
L'alimentació
La nutrició
Additius alimentaris
Additius autoritzats
Les dietes
Què és una dieta?
La dieta equilibrada
L'engany de les dietes
Anàlisi de dietes

INTRODUCCIÓ
 

 

         El meu treball de recerca es titula "Alimentar-se amb Salut" i amb ell pretenc demostrar a tots aquells que el llegeixin la importància d'alimentar-nos bé i de forma conscient, sabent gairebé a cada moment el que ens aportarà allò que menjarem.
        Fa referència a diversos temes que estan molt relacionats entre sí com ara l'alimentació, la nutrició, els additius alimentaris, les dietes...i, estudiant-los, he intentat arribar a una sèrie de conclusions que determinin el que ens convé i el que no a cada moment i a cada època de la nostra vida.
        La veritat és que inicialment no era exactament això el que volia fer; jo volia tractar el tema de l'alimentació i la nutrició des d'un punt de vista químic, però fer-ho resultava una mica difícil i no estava gaire segura d'obtenir uns bons resultats. Per això el meu tutor em va proposar canviar alguns dels aspectes del meu treball que em van semblar interessants. Així finalment el que he fet bàsicament ha sigut una recerca d'informació teòrica que necessitava per a la bona elaboració del treball i un recull de dietes que després he analitzat, una per una, per tal d'establir si són equilibrades o no i, en cas de no ser-ho, els problemes que podrien portar-nos. La major part de la informació l'he tret de llibres que ja tenia o bé que m'ha proporcionat el meu tutor i també, per acabar d'aclarir alguns dubtes, vaig anar a parlar amb una dietista, la doctora Anna Pibernat. Llavors, he fet també diverses enquestes sobre aquests temes per veure una mica la ignorància de la gent i la preocupació de la població per la seva pròpia salut i, per acabar, he recollit dades sobre el pes i l'alçada d'alguns alumnes de l'institut per estudiar una mica la situació dels adolescents en general.

Els objectius bàsics que pretenc assolir són:
      - Conèixer què ens aporten els aliments i saber què fan dins el nostre cos.
      - Relacionar el tema de l'alimentació amb la salut.
      - Demostrar la importància d'una bona alimentació.
      - Analitzar diverses dietes per diferenciar les que són equilibrades de les que no.
      - Valorar una mica el coneixement de la població en aquest temes.
      - Estudiar la relació pes-alçada dels adolescents de forma general.
      - Conscienciejar als demés per tal de que tinguin cura de la seva alimentació.

        Personalment, jo intento cuidar-me i, em va semblar interessant realitzar aquest treball perquè em sembla que la gent no és conscient dels greus problemes que pot portar una alimentació inadequada sobretot per aquells nens en edat de creixement.         Considero que la forma d'alimentar-nos quan som nens i, fins i tot, adolescents, pot influir molt en la formació i consolidació del nostre cos una vegada som adults i, amb això, em refereixo, a que un nen que des de petit ha menjat sempre productes massa ensucrats o greixosos té un percentatge de possibilitats molt alt de convertir-se en una persona obesa, o bé a l'inrevés, aquell nen que sempre ha menjat molt poc i que sempre ha tingut mancances d'algun tipus, fàcilment es convertirà en una persona extremadament prima i molt dèbil.
        El centre del treball són bàsicament les necessitats alimentàries i nutritives dels ésser humans, és a dir, quins aliments hem d'ingerir i en quines quantitats per tal de que aquests aportin al nostre cos els nutrients necessaris per a què funcioni bé el nostre metabolisme i per a poder considerar-nos persones sanes.
        Bé, tot seguit us demostraré tot allò que he après i que he anat observant amb la il·lusió de que resulti útil, encara que sigui per una sola persona, intentant conscienciejar-vos de que és important tot allò que mengem.

Torna a la benvinguda