PÀGINA WEB DE LA RAMBLA NOVA DE TARRAGONA

Transport Públic

ELS REIS MAGS


Melchor Gaspar i Baltasar arriben el 5 de gener a les 6 i mitja de la tarda al nostre port de Tarragona, a portar-nos els regals aquí a les nostres cases.

Tot comença quan els reis passen per el Serrallo, des d'aquí comença una nova aventura com cada any per als nens, continua per el carrer Reial i des d'allí puja per el carrer Apodaca i seguidament per el carrer Unió, després comença una gran volta per la nostra coneguda Rambla Nova i ja per acabar passa per el carrer Sant Agustí, i tot ja acaba a la Plaça de la Font.

Allà finalitza el recorregut dels reis on hi ha un escenari montat on els espera l'alcalde per entregar les claus de la ciutat als reis i perque així puguin entrar els reis a totes les cases i puguin deixar els regals a tots els nens i grans! La plaça cada any esta plagada de gent ja que els nens no poden falta per veure que aquest pas es molt important que sense aquesta clau els reis no poden entrar a cap casa... es un espectalcle digne de veure i mol important.

reis
Foto: Recorregut de carrosa dels reis.

I amb aquest espectacle que ens dura unes dues hores i mitja, hem deixat tots els carrers plens d'il·lusiò i amb una magia que il·lusiona a nens i grans, tothom te ganes de poguer arribar a casa i trobar ja els regals que han deixat els reis, o esperar als que encara els reis no els hi ha donat temps a arribar.

Al dia següent despès de tots els regals espera un postre molt dolç. Que tant nens i grans menjen amb molt de gust es el típic rosco de reis que consta d'un tipus de massa i de uns ous a la vora del passtís, i dins te una figureta molt mona que no es veu perque està dins del rosco i quan menjes si et toca la part de la figureta et poses un tipu de corona de paper que et ve amb el passtís i també dins del roscò de reis també està la faba que si te la trobes en el teu tros de roscò tens molt mala sort perque t'ha tocat pagar el roscò.

Referència de la fotografia:
http://blocs.mesvilaweb.cat/media/MzU2MDlfZHNjMDQ1MzM=.jpg
Autors d'aquest article: Ainhoa Pescador 4t C

| ©2007 Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona |