PÀGINA WEB DE LA RAMBLA NOVA DE TARRAGONA

Transport Públic

PLAÇA IMPERIAL TÀRRACO

La plaça Imperial Tarraco és un dels llocs de Tarragona més emblematics, la seva situació geogràfica fa que sigui el punt de referència per indicar des d'aquest punt a qualsevol altre punt de la ciutat, sobretot si ets de fora de la ciutat.

Plaça Imperial Tarraco
Foto: Plaça Imperial Tàrraco. Autor: Joan Carles Sànchez

Cap destacar que aquesta plaça està totalment aïllada i rodejada pel transit i només es pot arribar a ella per un únic pas de vianants que queda al costat del començament de la Rambla fins al balcó. Dintre de la plaça resalta el seu salt d'aigua que fa que es vegi des de molt lluny.

La plaça és un autèntic punt de comunicació vial i és el punt de partida cap a València, Barcelona o Lleida, per carretera nacional o Autopista. Està rodejada d'importants Edificis coneguts a la vida diària de la ciutat, com govern civil, caixa tarragona, o la facultat de lletres.

Plaça Imperial Tarraco
Foto: Plaça Imperial Tàrraco. Autor: Joan Carles Sànchez

Un dels edificis que hi ha a la plaça imperial Tàrraco i potser un dels més significatius és l'ex-col·legi de La Salle que ara és la seu de l'universitat de lletres de la Universitat Rovira i Virgili.

Plaça Imperial Tarraco
Foto: Antic Edifici de la Salle. Autor: Joan Carles Sànchez

Aquest edifici consta de d'una planta baixa i quatre plantes d'alçada. Destinat en un principi a ampliació del col·legi La Salle, actualment serveix de locals per a la Delegació Universitària. A la planta quarta hi ha instal·lada la Sala d'Actes, objecte d'un projecte posterior. Construït en fabrica de maó vist amb la planta baixa i el cos central en pedra del Mèdol. Cornisa rematada també en pedra i coberta amb ceràmica amb pendent per peraltat. S'adapta a l'Ordenança Especial de la plaça Imperial Tàrraco. Cos d'edifici amb un tractament absolutament simètric, proporció de finestres sensiblement quadrada, amb un inici ja d'augment de la quantitat de buit d'il·luminació i ventilació, en què contrasta amb l'edifici antic, amb una superioritat sobre el massís (AH).

Lloc ideal per quedar amb amics abans de sortir, o abans d'anar de vancances o d'excursió, és un punt de càrrega i descàrrega de passatgers d'autocars, autobusos o cotxes, escolars, equips esportius o d'empreses.

Bibliografia: Llibre: Arquitectura de tarragona desde el segle XXII.
                       Autor: Josep M Buqueras i Bach
Autors d'aquest article: Cristian Sànchez i Kevin Antón 4t B

| ©2007 Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona |