PAGINA WEB DE LA RAMBLA NOVA DE TARRAGONA

Transport Públic

CORREFOC

 

Informació

El Correfoc es celebra a Tarragona el dia 24 de setembre, amb motiu de la setmana de la festa de la patrona de la ciutat(Santa Tecla, 23 Setembre). Després hi ha diferents barris que a les pròpies festes truquen a colles i es organitza el tradicional ball de diables. No s'ha de confondre el correfoc al ball de diable, ja que el correfoc vindria a ser una cercavila on els diables ballen al ritme de la música mentre segueixen un recorregut, en canvi el Ball de Diables una espècie d'entremès on està present el foc. El correfoc s'inicia el dia 24 de setembre a les 22:30 i finalitza a les 0.15 amb la traca final.

El terme correfoc apareix per primer cop el 1977 a Barcelona, a mans de Diables del Clot, quan van realitzar per primer cop una cercavila amb foc, on un grup de gent vestits amb sacs embeinaven un pal amb un artilugi al capdamunt. Inspirant-se amb els vells balls de diables de les comarques tarragonines, els correfocs prenen una embranzida durant la dècada dels 80, 90 i d'inicis del segle XXI, majoritàriament per les comarques de Girona, Barcelona i Lleida.

Espurnes per a tothom
Foto1: Correfoc Santa Tecla

Grups al correfoc de santa Tecla

Ball de diables de Tarragona, Sitges i Torredembarra, ball de dimonis d'Alaró, drac del Morell, drac El Cabrot del Vendrell, drac de sant Roc de Tarragona, bou de Tarragona, Víbria i Colla Diables Voramar del Serrallo.

 

Recorregut 24 Setembre

 

Plaça de la mitja lluna, carrer Unió, pujada per la Rambla Nova fins al balcó per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l'altre lateral fins a l'estàtua del despullats.

 

 

Fotografies

Pluja d'espurnes
Foto2: Correfoc Santa Tecla

Ball sota el foc
Foto3: Correfoc Santa Tecla

Referència de la fotografia: http://www.unaplauso.com/index.xsql?ID1=FPOPULAR&ID2=FPDIABLES
www.diablesdetarragona.com
Bibliografia: www.wikipedia.org
Autors d'aquest article: Pablo Bartolomé Calderón i Ismael Martínez Alpiste4t C

| ©2007 Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona |