PÀGINA WEB DE LA RAMBLA NOVA DE TARRAGONA

Transport Públic

FOCS ARTIFICIALS

 

Focs Artificials, Platja del Miracle 2006
Foto: Focs Arificials de Tarragona, Platja del Miracle 2006

Focs Artificials de Tarragona

Els focs artificials es celebren anualment i com a tradició especial de la ciutat de Tarragona. Primerament es celebra un concurs de focs artifials a la platja del Miracle a començaments d'estiu. Cada participants provè de llocs diferents de tot el món, per exemple el participants proven de Japó, Estats Units, València ( es un dels participants que no pot faltar en aquest concurs) i altres països pirotècnics d' arreu del món. A cada participant se li otorga un dia de la setmana per poder exibir el seu espectacle pirotècnic durant 30 minuts, dels quals la millor part són els ultims 5 minuts on comença la traca final que sigui el participant que sigui sempre és espectacular.

Peró aixo no deixa de sert una prèvia del que acabarà sent la gran festa; ja que això només serveix per determinar el campió i per tant, el que tindrà el privilegi de poder oferir a la ciutat de Tarragona a altes hores de la matinada els seu espectacle pirotècnic el últim diumenge de festes despés de una llarga nit de correfocs pels carrers més emblemàtics de la ciutat com per exemple la Rambla Nova. I la fsta es dona per finalitzada quan un cop a la rambla s'inicia una traca que finalitza a la estàtua del Roger de Lluria amb els espectaculars focs artificials.

Correfocs i Traca

El correfoc presumeix de portar els millors balls de diables de Catalunya, enmig d'una cort de bèsties que fa por i enveja als de fora. En el correfoc hi intervenen, a més dels grups convidats,  el Ball de Diables, el Drac, el Bou i la Víbria com a membres del Seguici de la ciutat; també la Colla de Diables Voramar del barri del Serrallo. El Correfoc, l’inici aeri de la traca, la traca, que les ciutadanes i ciutadans corren per davant, el rètol del Glòria a Santa Tecla -vítol- i el final aeri que el segueixen són el comiat ciutadà a onze jornades pletòriques.

Referència de la fotografia: http://www.geocities.com/misterteleco/imatges/fireworks2.jpg
Bibliografia:: http://www.santatecla.ajtarragona.es/bloc1_guia.htm
Autors d'aquest article: Joan Doménech Vidal i Gerard Calvó Tuset 4t A

| ©2007 Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona |