PÀGINA WEB DE LA RAMBLA NOVA DE TARRAGONA

Transport Públic

COL·LEGI TERESIANES

 

Pròleg


L’any 1876, el vinebrenc Enric d’Ossó Cervelló va fundar la Companyia de Religioses Teresianes a Tarragona. L’any 1919 es va comprar un solar situat entre els carrers d’Assalt i d’August. L’edifici es va construir damunt les despulles de l’antic baluard de Sant Joan. L’edificació la va dibuixar un alumne de Gaudí, Bernardí Martorell Puig, fidel difusor dels treballs del seu mestre. La primera pedra es va posar el 28 de març de 1922 i l’edificació va finalitzar l’any 1949.

Edifici de les Teresianes
Foto: Convent de les Teresianes. Autores: Rebeca Borja Espinosa i Marta Tous Garcia 4t B

Introducció

Construcció:
De l’inici de la construcció del convent en queden dues anècdotes: al llarg de la restauració, es va trobar una roca amb una mena de dibuix d’una esfinx; l’altra va ser que mentre netejaven el terreny que ocuparien les instal·lacions del convent, van cercar una pedra amb el nom de Jesús gravat amb lletra gòtica.

Estructura:
L’arquitecte barceloní no va poder veure finalitzar l’edifici, ja que va morir l’any 1937. Primer s’enllestiren les parts central i esquerre de la porteria. L’obra té semisoterrani, planta baixa i tres pisos d’alçada i exposa una marcada simetria provinent d’un cos central el qual sobresurt el pòrtic. El monument es va realitzar amb rajola. La planta més baixa presenta uns arcs parabòlics; moltes de les finestres són rectangulars i allargassades. Totes les obertures dels diferents pisos han estat embellides afegint-hi motllures de tipus geomètric.


Bibliografia:
Llibre: Recorregut per la Tarragona Modernista. Autora: Anna Isabel Serra Masdeu. Editorial: Cossetania Edicions.

Autores: Rebeca Borja Espinosa i Marta Tous Garcia 4t B

| ©2007 Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona |