PÀGINA DE NÚRIA SARSANEDAS

Per triar i remenar

Enllaços d'educació

El Batxillerat (web de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (xtec)): Hi ha informació detallada sobre totes les matèries del Batxillerat, les PAAU, itineraris, treball de recerca,, normativa, etc. 

Proves d'accés a la universitat (PAAU): Estructura de les proves (informació general) i detall de concreció de continguts, estructura, enunciats i pautes de correcció per cada matèria.

Web d'un professor de biologia de Móstoles: Hi ha moltes tècniques d'estudi (diferenciant les matèries on hi ha molts exercicis i les que són més teòriques) i consells per estudiar, fer treballs, fer bé els exàmens. També hi ha molts enllaços i un test (i els resultats) per saber si sabem estudiar bé o no. Les tècniques d'estudi que hi ha són les de tota la vida (n'hi ha d'altres de més modernes que no hi són). Els consells per estudiar i fer treballs estan molt bé.

Aprendre a aprendre: Pàgina on s'expliquen moltes tècniques d'estudi i d'on es poden treure moltes idees. Detalla les teories sobre PNL, mapes conceptuals i mapes mentals, etc. i la seva aplicació didàctica. De moment és una web més maca que útil (sembla un projecte inacabat).

edu365.com: Portal educatiu amb apartats per alumnes, mares i pares, comunicació, estudis, xats i serveis del departament (euro, mapes de Catalunya, noves tecnologies, etc.). Hi ha un servei de consultes personalitzades on els estudiants poden demanar informació sobre els estudis que els interessin.

Web d'Economia de Batxillerat de Tomás Guajardo (professor):  Hi trobareu una mica de tot, especialment sobre l'economia al batxillerat.

Educaguia: Portal de recursos educatius. Hi ha informació sobre centres, cursos, associacions d'alumnes i estudiants, treballs, apunts, borsa de treball, agenda, xats, fòrums, material didàctic, links, software educatiu, webs de professors, etc. 

Web de Tony Buzan (en anglès): Pàgina del creador del concepte de "Mapa Mental". Hi ha 7 apartats: seminaris i cursos, notícies, materials, associació i col·laboradors, concepte, aplicacions i usos dels mapes mentals, centres Buzan i botiga.

5 campus: Apunts, cursets telemàtics i moltes links d'economia, empresa, tutorials, per trobar feina, etc. Molt útil i plena d'informació.

Treball de Recerca: Més consells per fer el treball de recerca. Ara des de la web de l'edu365. Hi ha els apartats següents: què és, com escollir el tema, com presentar l'informe i com desenvolupar el treball.

Tècniques d'estudi: Llistat de tècniques d'estudi que ens dirigeixen a la pàgina de mujerweb. Es parla sobretot sobre la memòria, l'organització del temps d'estudi, la presa d'apunts, la concentració i la lectura ràpida.

Portal d'educació de J. Gil: Hi ha textos educatius, enllaços a webs educatives molt recomanades, cercadors i programació.

Decret 266/1997, de 17 d'octubre, sobre els drets i deures dels alumnes dels centres de nivell no universitari de Catalunya.

Conferència Nacional d'Educació - 2000-2002 - Web de la Conferència Nacional d'Educació - 2000-2002. Presentació, Novetats, Activitats territorials previstes, Què és la Conferència Nacional d'Educació?, Fòrums, Seccions: Descentralització i autonomia de centres, Importància i funció social del professorat, Ensenyaments artístics, La formació i inserció laborals, Autoavaluació d'aprenentatges i orientació, Atenció a la diversitat i Competències bàsiques. En català.

Departament d'Ensenyament - Generalitat de Catalunya - Web del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Estudis : Guia pràctica per a estudiants, Centres : Ensenyaments i localització, Professorat, Serveis Educatius, Novetats, Llibres de text homologats Oposicions, Estadística, Normativa d'ensenyament, Beques i ajuts, Transport i Menjador escolar, Calendari escolar, Publicacions, Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, Comunicats de premsa, Programes de Garantia Social i La Nova Formació Professional.

XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya - Web d'XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Programa d'Informàtica Educativa (PIE), que posa a l'abast del sistema educatiu un ampli ventall de materials i recursos per facilitar i millorar les activitats d'ensenyament i aprenentatge. Activitats de centres, Àrees temàtiques, Formació i serveis, Informació tècnica, Normativa i gestió, Recursos educatius, Webs de centres, Drets Humans i Webs de Ciència.

DURSI - Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació - Web del DURSI - Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. El Departament, Universitats, Recerca, Societat de la Informació, Directori d'Estudis, Accés a la Universitat, Consorci de Biblioteques, Manuals i llibres de text en català, Coneix les Universitats catalanes, Notícies, Cercador, Serveis: Documents i publicacions del DURSI, Beques i ajuts, Mobilitat i llengua i Enllaços d'interès.

Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives - Web de la Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives, amb enllaços amb totes les Universitats dels Països Catalans. Premis, Debats, Informació General, Actualitat, Xarxa telemàtica, Cercadors universitaris, Documents en Xarxa, Programari en català, Mitjans de comunicació, Activitats externes i Altres Webs. La Xarxa dels Estudiants i les Estudiantes: Beques i Campus Ràdio. 

Infocurso - Web d'Infocurso - Cerca de Cursos de Formació a Internet per: Nom del Curs, Província, Modalidad o Temàtica. Cerca per Navegació: Centres, Temes, Tipus o Províncies. Serveis: Oposicions, Banc de Treball, Ajuts, Beques i Subvencions, Financiació, Fòrum d'Experts. Utilitats: Registre, Afiliació de Llocs Web, Notícies, Destacats, Enllaços d'interès, Estudis i Anàlisi del Mercat Laboral. En castellà.

TuMaster.com - Web del Cercador de Màsters i Postgraus a tot el món TuMaster.com - Selecció per Àrea. Màsters destacats, Afegir el teu Màster, Beques, Contacta, Qui som?, Anuncis de pagament, Exàmens d'admissió, ... En castellà i anglès.

Sòcrates - Web de Sòcrates, que és la continuació i ampliació del programa Erasmus, una iniciativa d'actuació de la Unió Europea en l'àmbit de l'educació.

PNTIC - Web del Programa de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PNTIC) del Ministeri d'Educació i Cultura. Està dedicada a generalitzar la utilització d'Internet en l'educació infantil, primària i secundària. Diari digital, Informació, Recursos i Directoris útils. Seccions dedicades als alumnes i als professors, amb un alt grau d'interactivitat. Cursos d'educació a distància via Internet.

Institut Municipal d'Educació de Barcelona - IMEB - Web de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB), de l'Ajuntament de Barcelona.

Cibernàrium - Web de Cibernàrium, un espai multimèdia de divulgació telemàtica, dirigit a Empreses, Professionals i Estudiants, que es troba situat al Fòrum Nord, al districte de Nou Barris. Cofinançat per l'Ajuntament de Barcelona, a través de la societat municipal Barcelona Activa, i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). Activitats estructurades a partir de les següents àrees temàtiques : educació, formació, treball, empresa, noves ocupacions, nous negocis i comerç. Es pot navegar per les autopistes de la informació des de cinc espais diferents : Sala de navegació off line, Sala de navegació on line, Formació, Empresa i Idees. Col·laboren La Cité des Sciences et de l'Industrie (La Villette) de Paris i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i rep el suport tecnològic de Cable i Televisió de Catalunya (CTC), Compaq i Epson. Ofereix una adreça de correu gratuïta als visitants. En català, castellà, anglès i francès.

Terra - Educació - Web d'Educació de Terra. Agenda setmanal, Reportatge de la setmana, Actualitat, Novetats, Congressos i activitats, La Universitat, Altres vies, Gabinet psicològic, Projectes, Arxiu, Curs actual, Xats, Foros, ... En castellà.

BuxaWeb - Web BuxaWeb, amb molta informació especialment de recursos sobre Educació i Història. També sobre Treball, Entorn (Granollers), Favorits - Directori general d'enllaços d'interès general, Barça, ... En català, castellà i anglès.

AulaFacil.com - Web AulaFacil.com - Selecció de Cursos gratis Online. Cursos d'Idiomes, Cursos "Empresa", Avui a AulaFacil, Enquesta, Els Nostres Cursos, Cursos Varis, Universitats, La Nostra Xarxa, Cursos de pagament, ... En castellà.

Magislex.com - Web Magislex.com - Servei de Legislació Educativa. Normativa legal del sector educatiu, tant les disposicions que surten als Butlletins Oficials de l'Estat com a la legislació de la Unió Europea. Informació, Abonats, Demostració gratuïta, Accés Abonats, Ajuda, Contactar, Serveis gratuïts: Directoris de Legislació i d'Educació, Notícies, ... En castellà.

Informació educativa sobre la sida - Web de l'empresa catalana Prous editores. El seu últim servei, Timely Topics in Medicine, inclou una revista electrònica de caràcter educatiu i científic sobre la sida.

El Rincón del Vago - Web El Rincón del Vago. Sota aquest divertit nom hi ha una Web plena d'apunts, escrits i textos sobre les més diverses matèries acadèmiques : Ciències, Lletres, Pràctiques Problemes, Textos, Català, Oposicions, Links, ...

InfantilWeb - Web "InfantilWeb". Un lloc perquè els més petits comencin la seva aventura a Internet. Recomanable també per a pares i professors. Jocs, Novetats, Agenda, Llibres, El Teu Profe, Temps Lliure, El Club, Fòrum, etc. En castellà.

Wanadoo Campus - Web del Portal d'Educació Wanadoo Campus. Estudis: Carreres, Màsters i Doctorats, En viu: Agenda i Associacions, Mou-te: Beques i Ajuts, Premis, Seminaris i Conferències, Orienta't: Pisos d'Estudiants i Coneix la teva nova ciutat i Punt de Trobada. En castellà.

McGrawHill.es - Web de l'Editorial McGrawHill Interamericana de España, especialitzada en edició de llibres d'Informàtica (Microsoft Press), Educació, Enginyeria i Salut. Notícies i Novetats, Catàleg, Adquirir un llibre, Divisions Editorial, Links, Directori, Organirzació, etc. En castellà.

Altillo.com - El Portal de los Estudiantes - Web Altillo.com - El Portal dels Estudiants. Beques, Professors particulars, Monografies, Exàmens, Articles, Medicina, Premis, Acudits, Relacions, Xats, Gratis, Temps Lliure, Exàmens, Turisme Nocturns, Links, Premis ... En castellà.

La Salvación.com - Cercador temàtic d'Apunts - Web La Salvación.com - Cercador temàtic d'Apunts, Treballs, Assaigs, Biografies i Tutorials. En castellà. 

freeENGLISH.com - Web de freeENGLISH.com, que està dissenyada per oferir ensenyament gratuït d'anglès com Idioma Estranger per alumnes de tot el món. Necessita una aplicació que es pot baixar des d'Internet (ENGLISH PRO Web Edition). Té una serie de jocs interactius dissenyats per millorar el vocabulari, la comprensió, la gramàtica i l'ortografia. Xat multilingue disponible en Espanyol, Anglès, Xinès i Portuguès.

Aprende jugando - Web Aprende jugando.com, en la qual, com el seu nom indica, s'ensenya als infants a aprendre jugant. En castellà.

Saló de l'Ensenyament - Web del Saló de l'Ensenyament, adreçat a estudiants, pares i professors i coordinat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Del 20 al 24 de març del 2003 a la Fira de Barcelona, recinte de Montjuïc-1. Estructurat en set sectors, 250 entitats ofereixen informació, documentació i assessorament personalitzat sobre programes educatius, beques, cicles formatius, títols universitaris i altres estudis, tant a Catalunya com a l'estranger.

EduWeb - Cercador sobre Educació - Web del Cercador especialitzat en Educació EduWeb, amb una base de dades amb més de 120.000 pàgines de tot el món. Índex Temàtic, Seccions complementàries, Divulgació i Anàlisi pedagògics.

La Salvación.com - Cercador temàtic d'Apunts - Web La Salvación.com - Cercador temàtic d'Apunts, Treballs, Assaigs, Biografies, Tutorials, etc. Enllaç amb altres cercadors de beques. En castellà.

TraduceGratis.com: Selecció dels millors traductors, diccionaris i cursos d'idiomes gratuïts a la xarxa. Fàcil d'usar i per tots els idiomes. 

Buxaweb: Recursos per a estudiants: sistema educatiu, apunts, selectivitat, universitats, treball de recerca, etc. Ple d'enllaços d'interès.

Selectividad.tv: Més de 500 problemes resolts de les últimes convocatòries de selectivitat de matemàtiques, física, química, biologia, dibuix tècnic, història, llengua i literatura, filosofia i història de l'art. 

Canalcursos.com: Buscador de cursos.


Núria Sarsanedas Castellanos: nsarsane@xtec.cat 

Llicència Creative Commons excepte les imatges (que tenen drets d'autor)