PÀGINA DE NÚRIA SARSANEDAS

Per triar i remenar

Enllaços per al professorat

Departament d'Ensenyament: Menú: El Departament, Estudis, Centres, Professorat, Beques i Ajuts, Notes de premsa, Organigrama, Sistema d'Atenció al Ciutadà (SAT), Novetats del departament i enllaços.

Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (xtec): Programa d'Informàtica Educativa (PIE), que posa a l'abast del sistema educatiu un ampli ventall de materials i recursos per facilitar i millorar les activitats d'ensenyament i aprenentatge. Activitats de centres, Àrees temàtiques, Formació i serveis, Informació tècnica, Normativa i gestió, Recursos educatius, Webs de centres, Drets Humans i Webs de Ciència. 

Portal Edu365 - Web del Portal Educatiu Edu365.com del del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Agenda, Escriptori, Correu Web, Mapa, Novetats, Cercador, Alumnes: Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional, Altres estudis i Webs d'alumnes, Mares i Pares: Informació i recursos i Webs d'AMPAS, Comunicació: Xat, Fòrums i Comunitats, Estudiar a Catalunya: Informació i orientació, Darreres Novetats, Eduinfo, ... En català.

Associació d'Ensenyants d'Economia i Empresa (eee): Web imprescindible pels ensenyants implicats.

Decret 82/1996, de 5 de març, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments de batxillerat.

Currículum d'Economia (primer nivell de concreció): Introducció, objectius generals, continguts, objectius terminals i orientacions didàctiques de la matèria Economia.

Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu (LOGSE): la famosa LOGSE (no calen comentaris).

Llibres de text homologats fins ara pel Departament d'Ensenyament: es pot fer una recerca per àrees, matèries, autors, nivells, editorials, etc. Posant Economia i prou, surten tots (ídem per E.O.E.).

Centres de Recursos Pedagògics (CRP): Què són, quins recursos ofereixen, normativa, quins CRP hi ha (per zones) i links a les webs de cada CRP.

Educació - MEC - Web d'Educació del Ministeri espanyol d'Educació, Cultura i Esport. Sistema Educatiu, Educació a l'Exterior, Educació a Distància, Cens de Centres Escolars, Web de Centres Escolars, Règim Acadèmic de l'Alumnat, Professorat, Formació Professionals, Cursos d'Espanyol per a Estrangers, Cercador, Legislació Educativa, Investigació i Documentació Educativa, Qualitat i Avaluació de l'Educació, Cooperació Internacional, Programa de Noves Tecnologies, Consell Escolar de l'Estat, Direccions Provincials i de Comunitats Autònomes, BOMEC, Certificacions i Mapa de la Web.

DURSI - Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació - Web del DURSI - Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. El Departament, Universitats, Recerca, Societat de la Informació, Directori d'Estudis, Accés a la Universitat, Consorci de Biblioteques, Manuals i llibres de text en català, Coneix les Universitats catalanes, Notícies, Cercador, Serveis: Documents i publicacions del DURSI, Beques i ajuts, Mobilitat i llengua, Enllaços d'interès, ...

Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives - Web de la Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives, amb enllaços amb totes les Universitats dels Països Catalans. Premis, Debats, Informació General, Actualitat, Xarxa telemàtica, Cercadors universitaris, Documents en Xarxa, Programari en la nostra llengua, Mitjans de comunicació, Activitats externes i Altres Webs. La Xarxa dels Estudiants i les Estudiantes: Beques i Campus Ràdio. 

Accés a la Universitat - DURSI - Pàgina Web del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), que dóna informació sobre l'assignació de places universitàries i notes de tall de Selectivitat de les diferents carreres pels alumnes que han fet la preinscripció. A partir del 17 de juliol del 2001. Es va actualitzant. En català.

Institut de Ciències de l'Educació de la UAB - Web de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Coeducació.

Cursos i Recursos - ICE UAB - Web Cursos i Recursos - ICE UAB, un espai que utilitzen diversos formadors de l'ICE per a recollir informació i compartir recursos. Tutorials, Recursos gràfics, Opinàlia, Tecnicàlia, Filosofia, Enllaços recomanats, Articles, Enquestes, Notícies, Cursos ICE i Cercar.

UNIFF - Unitat de Formació de Formadors - Web de la Unitat de Formació de Formadors (UNIFF) de la Universitat Politècnica de Catalunya que té, com a objectius específics, la investigació educativa i la formació del professorat. Les seves línies de recerca són la formació de formadors, les noves tecnologies i la formació, i la formalització del llenguatge natural. Coordina diversos projectes internacionals sobre formació. En català, castellà, francès i anglès.

Educàlia - Web Educàlia, un projecte virtual sobre Ensenyament, de diversió i entreteniment per als més petits, així com un punt de trobada per a pares d'alumnes i professors de tot Catalunya. Revista electrònica, Jocs, Activitats, Eines, Serveis, Bústia, l'Escola, Què és Educàlia? La Web incorpora diàriament Jocs, Notícies i Novetats sobre el món d'Internet. En català, castellà i anglès.

Educanet - Web de la xarxa d'educació EDUCANET, que té com a missió aportar la tecnologia i els recursos pedagògics necessaris per facilitar als educadors els coneixements i infraestructures necessaris per abordar els futurs plans educatius, en els quals les tecnologies de la informació són una part fonamental.

3i Educa - Web 3i Educa, un complet Directori de recursos educatius d'Espanya i de tot el món, amb versions en diversos idiomes, incloses totes les llengües oficials de l'Estat espanyol. Universitats, Escoles, Instituts, Associacions educatives, Estudis, Estadístiques, Notícies, Llibres i Servei de Novetats per correu electrònic.

Educaweb - Web EducaWeb, amb informació sobre Ensenyament i treball. Serveis i Seccions, Cercador, Novetats, Orientació Professional, Butlletí, La Llibreria d'Educaweb, Notícies, Formació a Distància, Màsters i Postgraus.

Educnet - Web Educnet, un programa a través de la Xarxa que pretén ser una eina d'ajut del col·lectiu de l'educació. Què és?, Per a qui?, Centres, Directius Pares, Alumnes i Professors. En castellà.

EducaRed - Web del Programa EducaRed, un programa creat per facilitar l'ús educatiu d'Internet a l'Escola. Una iniciativa recolzada per diverses institucions, entre elles el Ministerio d'Educación y Cultura i les Fundacions Encuentro i Telefónica. És un Portal educatiu on hi participen més de 5.500 Centres, més de 2 milions d'alumnes i més de 170.000 professors. Novetats, Cercador educatiu, Guia Internet per educadors, Continguts curriculars, Cursos de formació, Concursos de treballs curriculars en format Web, Informacions, Acticitats, Aprendre amb Internet i campionat escolar d'escacs a través de la xarxa. En castellà. 

Eurydice - Web Eurydice, de la Xarxa europea d'informació sobre educació, que vol afavorir l'intercanvi d'informació i d'experiències entre els responsables polítics i, en termes més amplis, informar els actors del món de l'educació a Europa. Està integrada al programa Sócrates.

Pangea - Àrea Educativa - Pàgina Web de Pangea, entitat sense ànim de lucre per a la cooperació internacional. Ofereix accés a seminaris dins el tema de la pedagogia, escoles i instituts de Catalunya connectats a Internet, organitzacions educatives, etc.

Pangea - Edualter - Pàgina Web Edualter de Pangea, Xarxa de Recursos en Educació per la Pau, el Desenvolupament i la Interculturalitat, que ofereix un espai per compartir recursos per portar endavant el compromís amb una educació transformadora cap a un món més just. Accés a cinc seccions per deixar-hi o per recollir informació: base de dades de publicacions, documents i propostes pedagògiques, agenda, direccions, campanyes i actualitat. Permet altres enllaços a la xarxa. 

EduWeb - Cercador - Web del Cercador especialitzat en Educació EduWeb, amb una base de dades amb més de 120.000 pàgines de tot el món. Índex Temàtic, Seccions complementàries, Divulgació i Anàlisi pedagògics.

Expodidàctica - Web d'Expodidàctica, el Saló Professional de l'Educació i la Formació. 10a edició del 18 al 21 d'abril del 2002 a la Fira de Barcelona, recinte de Montjuïc-1. Internet i les noves tecnologies. Educar i formar al segle XXI: Mostra Internacional d'Entorns Educatius en www i Fòrum Multimédia. Mostra Comercial de Material Didàctic. Informació en català i castellà.

European Schoolnet - Web European Schoolnet, la Pàgina d'Educació de la Unió Europea, dedicada a informar d'activitats i plans de col·laboració entre els països membres. Destaca el projecte European Link Treasaury, que pretén oferir serveis multilingües de recerca de materials educatius, especialment seleccionats per a alumnes i professors que apliquen Internet com una eina didàctica més.

PNTIC - Web del Programa de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PNTIC) del Ministeri d'Educació i Cultura. Està dedicada a generalitzar la utilització d'Internet en l'educació infantil, primària i secundària. Diari digital, Informació, Recursos i Directoris útils. Seccions dedicades als alumnes i als professors, amb un alt grau d'interactivitat. Cursos d'educació a distància via Internet.

Institut Municipal d'Educació de Barcelona - IMEB - Web de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB), de l'Ajuntament de Barcelona.

Cibernàrium - Web de Cibernàrium, un espai multimèdia de divulgació telemàtica, dirigit a Empreses, Professionals i Estudiants, que es troba situat al Fòrum Nord, al districte de Nou Barris. Cofinançat per l'Ajuntament de Barcelona, a través de la societat municipal Barcelona Activa, i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). Activitats estructurades a partir de les següents àrees temàtiques : educació, formació, treball, empresa, noves ocupacions, nous negocis i comerç. Es pot navegar per les autopistes de la informació des de cinc espais diferents : Sala de navegació off line, Sala de navegació on line, Formació, Empresa i Idees. Col·laboren La Cité des Sciences et de l'Industrie (La Villette) de Paris i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i rep el suport tecnològic de Cable i Televisió de Catalunya (CTC), Compaq i Epson. Ofereix una adreça de correu gratuïta als visitants. 

AulaFacil.com - Web AulaFacil.com - Selecció de Cursos gratis Online. Cursos d'Idiomes, Cursos "Empresa", Avui a AulaFacil, Enquesta, Els Nostres Cursos, Cursos Varis, Universitats, La Nostra Xarxa, Cursos de pagament, ... En castellà.

eMagister.com - Web eMagister.com - La Plataforma de Formació a Internet del Grup Intercom. Usuari, Centre de Formació, Serveis, Nosaltres, Enquesta, Formació per Sectors, Cursos destacats, Formació, Sites d'Interès, ... En castellà.

Magislex.com - Web Magislex.com - Servei de Legislació Educativa. Normativa legal del sector educatiu, tant les disposicions que surten als Butlletins Oficials de l'Estat com a la legislació de la Unió Europea. Informació, Abonats, Demostració gratuïta, Accés Abonats, Ajuda, Contactar, Serveis gratuïts: Directoris de Legislació i d'Educació i Notícies.

Web sobre Drets Humans - Web del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb el Centre UNESCO de Catalunya i altres ONG. Propostes pedagògiques sobre la Declaració Universal dels Drets Humans, la Declaració dels Drets de l'Infant, l'Apatheid, Xenofòbia i Racisme, ... També la Web sobre el 50è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Web amb Material d'Educació en Valors - Web del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb Materials d'Educació en Valors. Consum, Drets Humans, Educació per al Desenvolupament, Igualtat d'oportunitats d'ambdós sexes, Medi ambient, Mitjans de comunicació, Pau, Sexualitat i Salut.

Recursos Educatius dels Museus de Catalunya - Web sobre els Recursos Educatius dels Museus de Catalunya. Museus, Espais d'Interès, Webs de Museus, Publicacions, Amics dels Museus, Webs de Col·leccionisme, Trobades de Col·leccionisme i Anuncis d'Intercanvis.

Rosa Sensat - Web de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. Presentació, Cursos, Agenda, Grups de Treball, Publicacions, Biblioteca, Escola de Català, Escola d'Estiu, Assesorament, Recursos, etc.

McGrawHill.es - Web de l'Editorial McGrawHill Interamericana de España, especialitzada en edició de llibres d'Informàtica (Microsoft Press), Educació, Enginyeria i Salut. Notícies i Novetats, Catàleg, Adquirir un llibre, Divisions Editorial, Links, Directori, Organirzació, ... En castellà.

Altillo.com - El Portal de los Estudiantes - Web Altillo.com - El Portal dels Estudiants. Beques, Professors particulars, Monografies, Exàmens, Articles, Medicina, Premis, Acudits, Relacions, Xats, Gratis, Temps Lliure, Exàmens, Turisme Nocturns, Links, Premis, ... En castellà.

La Salvación.com - Cercador temàtic d'Apunts - Web La Salvación.com - Cercador temàtic d'Apunts, Treballs, Assaigs, Biografies, Tutorials, ... en espanyol. Enllaç amb altres cercadors de Beques. En castellà.

Contenidos.com - Web de Contenidos.com, Empresa especialitzada en la producció i distribució de programes culturals. Facilita milers de pàgines d'accés gratuït sobre temes d'interès educatiu per a tots els nivells, capacitació docent i professional, jocs didàctics, cursos i tallers en línia. En castellà.

U.P. Aula Magna - Oposiciones.net - Web d'U.P. Aula Magna, amb abundant informació sobre Oposicions i Cursos. Àmbilt Estatal, Autonòmic i Local. Sembla que el 2 de maig del 2001 ha tancat els 19 centres que tenia a tot Espanya. Informació de la situació a la pròpia Web.

Preinscripció Universitària 2001 - Pàgina Web del Consell Interuniversitari de Catalunya del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), que dóna informació sobre la Preinscripció Universitària 2001.

UCe - 33ª Edició de la Universitat Catalana d'Estiu 2001 - Web de la 33ª Edició de la UCe - Universitat Catalana d'Estiu del 2001, que té lloc cada any a Prada de Conflent (Catalunya Nord), organitzada per totes les Universitats dels Països Catalans i l'Institut d'Estudis Catalans. Programa de la XXXIII Edició, Àrea pluridisciplinar, Àrees per matèries. Informació bàsica, Edicions anteriors, ... Del 15 al 26 d'agost del 2001. En català.

Cursos d'Estiu 2001 - Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives - Web dels Cursos d'Estiu de la Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives. Tots els Cursos d'Estiu de les Universitats dels Països Catalans. Sumari: Contingut i ús, Presentació, Relació de Cursos: per àrea temàtica, per localitat on es fa el curs, per la setmana d'inici del curs i per marc organitzatiu, On obtenir més informació, Cursos d'Idiomes, Cursos de Formació continuada i Informació del Programa Drac. En català.

IV Fòrum d'Ocupació de Les Heures - Web del IV Fòrum d'Ocupació de Les Heures - Universitat de Barcelona. Organitzat pel Servei d'Orientació Laboral. Les Heures - Universitat de Barcelona i EmpleoGlobale.com. Les Heures, Barcelona, 11 i 12 de juny del 2001. En català i castellà.

Saló de l'Ensenyament - Web del Saló de l'Ensenyament, adreçat a estudiants, pares i professors i coordinat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 13a edició del 18 al 21 d'abril del 2002 (de les 10 a les 19 h., ininterrompudament), a la Fira de Barcelona, recinte de Montjuïc-1. Estructurat en set sectors, 250 entitats ofereixen informació, documentació i assessorament personalitzat sobre programes educatius, beques, cicles formatius, títols universitaris i altres estudis, tant a Catalunya com a l'estranger.

NEU-E - Novetats Editorials Universitàries - Web NEU-E - Novetats Editorials Universitàries de totes les Universitats de la Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives. Cerca ràpida per Àrees i Editorials. Classificat per Àrees. Cerca d'Autor, Obres més consultades i Novetats.

 

Cursos ICE UAB:

Cursos ICE UB:

Associació de Mestres Rosa Sensat:

Cursos del Pla de Formació de Zona (PFZ)                                   

Llista d'activitats del PFZ

Programa d'Informàtica Educativa (PIE):

La web d'en Jordi: Pàgina molt interessant plena de links, amb les webs de moltes associacions d'educadors, sindicats d'ensenyament...

Comissió d'Activitat Econòmica

Comissió de Formació i Coneixement

Fòrum d'educació de Madrid-Sud: Fòrum molt actiu ple de preguntes i respostes del professorat. És molt fàcil de participar-hi amb qualsevol aportació, pregunta o resposta.

ProfesNet

EduRed2000.net:                  

Recursos per àrees curriculars del CRP: Hi ha enllaços d'interès educatiu per gairebé cada àrea.

Web de l'ACTE (Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa): activitats, cursos i recursos per utilitzar internet a l'aula.

UNESCO - Web de l'Organització de les Nacions Unides en l'àmbit de l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). Extraordinària base de dades. Directori de ciències socials de la Unesco. Permet la recerca per institucions. Informació de persones especialistes en sociologia i informació de les publicacions periòdiques, dels programes i de les actuacions de la Unesco, com també estadístiques i serveis que generen. Seccions d'Educació, amb informació dels programes educatius de la Unesco, Materials educatius i ONG. En castellà, anglès i francès.

Contenidos.com - Web de Contenidos.com, Empresa especialitzada en la producció i distribució de programes culturals. Facilita milers de pàgines d'accés gratuït sobre temes d'interès educatiu per a tots els nivells, capacitació docent i professional, jocs didàctics, cursos i tallers en línia. En castellà.

Portal Edu365 - Web del Portal Educatiu Edu365.com del del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Agenda, Escriptori, Correu Web, Mapa, Novetats, Cercador, Alumnes: Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional, Altres estudis i Webs d'alumnes, Mares i Pares: Informació i recursos i Webs d'AMPAS, Comunicació: Xat, Fòrums i Comunitats, Estudiar a Catalunya: Informació i orientació, Darreres Novetats, Eduinfo, ... En català.

MEC - Ministerio de Educación, Cultura y Deporte - Web del Ministeri espanyol d'Educació, Cultura i Esport. Educació, Universitats, Cultura - Secretaria de Estado de Cultura, Esports - CSD - Centro Superior de Deportes, Novetats, Secretaria General del Consejo de Universidades (Places d'Accés), Publicacions, Biblioteques públiques espanyoles, Estadístiques, Cooperació Internacional, Directori, Altres Webs, Gabinet de Premsa, Informació, INAEM - Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música i Atenció al Ciutadà, Tesis doctorals, Beques i Ajudes per a estudiants i docents, Oposicions, ... En l'apartat d'educació ofereix dades sobre centres escolars, estadístiques educatives, beques, cursos, plans d'educació, publicacions, biblioteques, etc. Accés al Centro de Investigación Ecucativa (CIDE) i a l'Instituto Nacional de Calidad y Evaluación (INCE), entre altres. ISBN - Base de dades de llibres publicats a Espanya des del 1972 - l'ESO a Debat - PNTIC - Programa de Noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació.

Educació - MEC - Web d'Educació del Ministeri espanyol d'Educació, Cultura i Esport. Sistema Educatiu, Educació a l'Exterior, Educació a Distància, Cens de Centres Escolars, Web de Centres Escolars, Règim Acadèmic de l'Alumnat, Professorat, Formació Professionals, Cursos d'Espanyol per a Estrangers, Cercador, Legislació Educativa, Investigació i Documentació Educativa, Qualitat i Avaluació de l'Educació, Cooperació Internacional, Programa de Noves Tecnologies, Consell Escolar de l'Estat, Direccions Provincials i de Comunitats Autònomes, BOMEC, Certificacions, Mapa de la Web.

UNESCO - Web de l'Organització de les Nacions Unides en l'àmbit de l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). Extraordinària base de dades. Directori de ciències socials de la Unesco. Permet la recerca per institucions. Informació de persones especialistes en sociologia i informació de les publicacions periòdiques, dels programes i de les actuacions de la Unesco, com també estadístiques i serveis que generen. Seccions d'Educació, amb informació dels programes educatius de la Unesco, Materials educatius i ONG. En castellà, anglès i francès.

Web sobre Drets Humans - Web del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb el Centre UNESCO de Catalunya i altres ONG. Propostes pedagògiques sobre la Declaració Universal dels Drets Humans, la Declaració dels Drets de l'Infant, l'Apatheid, Xenofòbia i Racisme, ... També la Web sobre el 50è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Web amb Material d'Educació en Valors - Web del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb Materials d'Educació en Valors. Consum, Drets Humans, Educació per al Desenvolupament, Igualtat d'oportunitats d'ambdós sexes, Medi ambient, Mitjans de comunicació, Pau, Sexualitat i Salut.

Recursos Educatius dels Museus de Catalunya - Web sobre els Recursos Educatius dels Museus de Catalunya. Museus, Espais d'Interès, Webs de Museus, Publicacions, Amics dels Museus, Webs de Col·leccionisme, Trobades de Col·leccionisme, Anuncis d'Intercanvis, ... En català.

Rosa Sensat - Web de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. Presentació, Cursos, Agenda, Grups de Treball, Publicacions, Biblioteca, Escola de Català, Escola d'Estiu, Assesorament, Recursos, ...

Zeta Multimedia - Web de Zeta Multimedia. Enciclopèdies, Títols per la família, Aprenetatge, Infantils, Guies didàctiques, Jocs.

The Learning Network - Web educativa de The New York Times - Web educativa gratuïta "The Learning Network" de The New York Times Media Company, desenvolupada conjuntament amb Microsoft Encarta i diversos centres educatius nordamericans, orientada a professors, pares i estudiants de primària i secundària. S'actualitza durant tot el curs escolar. Jocs educatius, Cibertests, Guia, Learning at Home, Ajudes a professors i Arxiu històric. En anglès.

ePALS Classroom Exchange - Web d'ePALS, que ha aconseguit tenir 13.000 aules en línia i versions en espanyol, anglès i francès. ePALS és una comunitat d'aules autoregistrades que reuneix un total de 900.000 estudiants de més de 100 països. El lloc permet a professors i alumnes mantenir correspondència sobre projectes escolars i tenir idea sobre la vida i la cultura d'altres països. Fundada en 1996, ePALS ajuda a connectar professors i estudiants de tot el món, els quals efectuen un intercanvi diari d'informació sobre temes acadèmics i culturals.

Directori d'Ensenyament - Web d'Alphacom amb un Directori d'Ensenyament. Selecció de Links interessants d'Associacions, Biblioteques, Diccionaris, Traductors, Instituts d'Investigació, Organismes Oficials, Institucions i Fundacions, Legislació, Universitats, ...

Edunexo - Web Edunexo, un Portal educatiu interactiu adreçat a la comunitat educativa iberoamericana i que ofereix productes i serveis per a professors, alumnes, pares i gestors educatius. En castellà i portuguès.

Quaderns Digitals - Web de Quaderns Digitals, la Revista de les Noves Tecnologies en l'Educació. Sumari, Novetats, Enllaços, Cursos, Articles, Software, Participa, Concursos, Patrocinadors, ... En castellà.

UCe - 33ª Edició de la Universitat Catalana d'Estiu 2001 - Web de la 33ª Edició de la UCe - Universitat Catalana d'Estiu del 2001, que té lloc cada any a Prada de Conflent (Catalunya Nord), organitzada per totes les Universitats dels Països Catalans i l'Institut d'Estudis Catalans. Programa de la XXXIII Edició, Àrea pluridisciplinar, Àrees per matèries. Informació bàsica, Edicions anteriors, ... Del 15 al 26 d'agost del 2001. En català.

Cursos d'Estiu 2001 - Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives - Web dels Cursos d'Estiu de la Xarxa d'Universitats - Institut Joan Lluís Vives. Tots els Cursos d'Estiu de les Universitats dels Països Catalans. Sumari: Contingut i ús, Presentació, Relació de Cursos: per àrea temàtica, per localitat on es fa el curs, per la setmana d'inici del curs i per marc organitzatiu, On obtenir més informació, Cursos d'Idiomes, Cursos de Formació continuada i Informació del Programa Drac. En català.

Cursos i Recursos - ICE UAB - Web Cursos i Recursos - ICE UAB, un espai que utilitzen diversos formadors de l'ICE per a recollir informació i compartir recursos. Tutorials, Recursos gràfics, Opinàlia, Tecnicàlia, Filosofia, Enllaços recomanats, Articles, Enquestes, Notícies, Cursos ICE, Cercar, ... En català.

UNIFF - Unitat de Formació de Formadors - Web de la Unitat de Formació de Formadors (UNIFF) de la Universitat Politècnica de Catalunya que té, com a objectius específics, la investigació educativa i la formació del professorat. Les seves línies de recerca són la formació de formadors, les noves tecnologies i la formació, i la formalització del llenguatge natural. Coordina diversos projectes internacionals sobre formació. En català, castellà, francès i anglès.

Institut de l'Audiovisual - UPF - Web de l'Institut de l'Audiovisual - UPF. Informació, Docència, Produció, Recerca, Activitats, Recursos, Cerca, Cicles, Corcerts, Seminaris, Eines de Creació Musical, Màster en Arts Digitals, ... En català, castellà i anglès.

Projecte Norm@ Civil - UdG -  Web Projecte Norm@ Civil. Tota la legislació civil catalana a Internet a text complet. Projecte realitzat per l'Àrea de Dret civil de la UdG - Universitat de Girona. Novetats, Legislació civil catalana, Legislació civil estatal, Jurisprudència civil del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Cercador, Altres recursos i Organització. En català.

REBIUN - Xarxa de Biblioteques Universitàries Espanyoles - Web del Projecte REBIUN - La Xarxa de Biblioteques Universitàries Espanyoles de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE). Catàleg General i Catàleg de Publicacions Periòdiques. En català, castellà, euskera, gallec, francès, anglès i portuguès.

IEC - Institut d'Estudis Catalans - Web de l'IEC - Institut d'Estudis Catalans, amb seu a la Casa de Convalescència de Barcelona. Informació de Publicacions, Novetats, Estudis, ... Vincles amb Universitats dels Països Catalans i d'altres centres culturals d'interès. En català, castellà, anglès i francès.

Inter-cat - Web Inter_cat, que agrupa diversos recursos multimèdia per aprendre català. Ha estat desenvolupada pel Departament d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Què és Intercat?, Speakc@t, Guia de conversa universitària, El català a Catalunya, Voluntariat lingüístic, ... En català, castellà i anglès.

2000 Any Mundial de les Matemàtiques - Web de 2000 Any Mundial de les Matemàtiques. Introducció, Declaracions Institucionals, Activitats, Concursos, Grafismes, Comitè Espanyol de l'AMM 2000, ... En català.

AEIC - Associació d'Ensenyants d'Informàtica de Catalunya - Web de l'AEIC - Associació d'Ensenyants d'Informàtica de Catalunya. Interacció, Recursos, Notícies, Enllaços, Escola d'Estiu, ... En català.

Educàlia - Web Educàlia, un projecte virtual sobre Ensenyament, de diversió i entreteniment per als més petits, així com un punt de trobada per a pares d'alumnes i professors de tot Catalunya. Revista electrònica, Jocs, Activitats, Eines, Serveis, Bústia, l'Escola, Què és Educàlia? La Web incorpora diàriament Jocs, Notícies i Novetats sobre el món d'Internet. En català, castellà i anglès.

Educanet - Web de la xarxa d'educació EDUCANET, que té com a missió aportar la tecnologia i els recursos pedagògics necessaris per facilitar als educadors els coneixements i infraestructures necessaris per abordar els futurs plans educatius, en els quals les tecnologies de la informació són una part fonamental.

3i Educa - Web 3i Educa, un complet Directori de recursos educatius d'Espanya i de tot el món, amb versions en diversos idiomes, incloses totes les llengües oficials de l'Estat espanyol. Universitats, Escoles, Instituts, Associacions educatives, Estudis, Estadístiques, Notícies, Llibres, Servei de Novetats per correu electrònic, ...

Educaweb - Web EducaWeb, amb informació sobre Ensenyament i treball. Serveis i Seccions, Cercador, Novetats, Orientació Professional, Butlletí, La Llibreria d'Educaweb, Notícies, Formació a Distància, Màsters i Postgraus, ... En català i castellà.

Educnet - Web Educnet, un programa a través de la Xarxa que pretén ser una eina d'ajut del col·lectiu de l'educació. Què és?, Per a qui?, Centres, Directius Pares, Alumnes i Professors. En castellà.

EducaRed - Web del Programa EducaRed, un programa creat per facilitar l'ús educatiu d'Internet a l'Escola. Una iniciativa recolzada per diverses institucions, entre elles el Ministerio d'Educación y Cultura i les Fundacions Encuentro i Telefónica. És un Portal educatiu on hi participen més de 5.500 Centres, més de 2 milions d'alumnes i més de 170.000 professors. Novetats, Cercador educatiu, Guia Internet per educadors, Continguts curriculars, Cursos de formació, Concursos de treballs curriculars en format Web, Informacions, Acticitats, Aprendre amb Internet, Campionat escolar d'escacs a través de la Xarxa, ... En castellà.

Eurydice - Web Eurydice, de la Xarxa europea d'informació sobre educació, que vol afavorir l'intercanvi d'informació i d'experiències entre els responsables polítics i, en termes més amplis, informar els actors del món de l'educació a Europa. Està integrada al programa Sócrates.

Pangea - Àrea Educativa - Pàgina Web de Pangea, entitat sense ànim de lucre per a la cooperació internacional. Ofereix accés a seminaris dins el tema de la pedagogia, escoles i instituts de Catalunya connectats a Internet, organitzacions educatives, etc.

Pangea - Edualter - Pàgina Web Edualter de Pangea, Xarxa de Recursos en Educació per la Pau, el Desenvolupament i la Interculturalitat, que ofereix un espai per compartir recursos per portar endavant el compromís amb una educació transformadora cap a un món més just. Accés a cinc seccions per deixar-hi o per recollir informació: base de dades de publicacions, documents i propostes pedagògiques, agenda, direccions, campanyes i actualitat. Permet altres enllaços a la xarxa. En català, euskera, galego i castellà.

EduWeb - Cercador - Web del Cercador especialitzat en Educació EduWeb, amb una base de dades amb més de 120.000 pàgines de tot el món. Índex Temàtic, Seccions complementàries, Divulgació i Anàlisi pedagògics.

European Schoolnet - Web European Schoolnet, la Pàgina d'Educació de la Unió Europea, dedicada a informar d'activitats i plans de col·laboració entre els països membres. Destaca el projecte European Link Treasaury, que pretén oferir serveis multilingües de recerca de materials educatius, especialment seleccionats per a alumnes i professors que apliquen Internet com una eina didàctica més.

http://platea.pntic.mec.es/~egonza1/todo.htm Recursos per matèries. Enllaços molt interessants pel professorat de biologia, geologia, grec, llatí, educació física, física i química i anglès. 

 

Núria Sarsanedas Castellanos: nsarsane@xtec.cat 

Llicència Creative Commons excepte les imatges (que tenen drets d'autor)