PÀGINA DE NÚRIA SARSANEDAS

Per triar i remenar

Ambient

És molt important l'ambient d'estudi: us pot ajudar a concentrar, a no cansar-vos, a no adormir-vos, a no patir malalties (mal d'esquena, miopia, tensió a la nuca, mal de cap, etc.) i, fins i tot, a fer que estudiar sigui molt més agradable.


CONDICIONS GENERALS QUE HA DE TENIR L'AMBIENT D'ESTUDI

- Apagueu tots els aparells electrònics. No podreu concentrar-vos al 100 % si teniu l'ordinador, la tablet, el mòbil, la TV o qualsevol altre aparell electrònic obert. Si teniu moltes ganes de connectar-vos, tingueu un rellotge a mà per controlar que feu una hora seguida i després feu una pausa de 10 minuts en què sí que us podreu connectar breument.

- Heu d'estudiar a un LLOC que us sembli AGRADABLE i us hi sentiu còmodes.

- Heu d'estudiar amb POSICIÓ DE "4": columna recta, cuixes horitzontals i turmells verticals. Els colzes també han de fer angle recte amb la taula (més o menys).

- Heu d'estudiar amb el màxim de LLUM NATURAL, però molt millor que sigui artificial abans que estudiar amb poca llum. Per anar bé, que a l'habitació hi hagi un llum central i un a la taula d'estudi (preferentment amb bombeta blava) a l'esquerra pels dretans i a la dreta pels esquerrans (de manera que no us pogueu fer ombra).

- La cadira ha de tenir RESPATLLER que us ajudi a mantenir l'esquena recta (d'aquesta manera s'oxigena molt més el cos i ens cansem molt menys).

- L'habitació d'estudi ha d'estar al voltant dels 20 º C.

- A la TAULA D'ESTUDI hi ha d'haver només el que necessiteu per estudiar. Si teniu un full brut per anar apuntant esquemes, aprofiteu-lo per anotar-hi també l'hora en què heu començat a estudiar i la pàgina on heu començat. És motivador veure com aneu avançant.

- Rendireu molt més si estudieu RELAXATS, DESCANSATS (havent dormit 8 o 9 hores) i BEN ALIMENTATS.

- No estudieu més d'una hora seguida (especialment si estudieu teoria). DESCANSEU uns 10 minuts abans de continuar estudiant.

- Planifiqueu-vos bé abans d'estudiar i intenteu seguir sempre el mateix mètode d'estudi.

Núria Sarsanedas Castellanos: nsarsane@xtec.cat 

Llicència Creative Commons excepte les imatges (que tenen drets d'autor)