|
L'absorció
|
|||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||
S'entén
per absorció el fenomen de passar els elements que contenen els
aliments i que la digestió ha preparat en partícules adequades
a través de la paret intestinal. La mucosa del budell és
regada per vasos sanguinis, que capten aquestes substàncies, i
així a través de la sang són transportades a totes
les cèl·lules de l'organisme, que en el seu interior les
aprofitaran per a la producció d'energia o per ser convertides
en altres elements necessaris a moltes funcions.
Tot això passa majoritàriament en el budell prim perquè més endavant en el budell gruixut (còlon) ja no hi ha possibilitat de treballar amb enzims digestius. En el còlon es reabsorbeix part de l'aigua continguda en els aliments, els electròlits i vitamines, però no en els nutrients energètics. També les restes no païdes en aquesta darrera fracció poden ser transformades per fermentacions que corren a càrrec dels bacteris que hi viuen i que, a part de constituir una defensa, van preparant les restes per ser evacuades.
|
||||||||||||||||||||||||||