La funció principal de l'aparell 
          digestiu és transformar els aliments en substàncies assimilables 
          a través del recorregut que fan des de la boca fins a l'intestí.
                La digestió es realitza al 
          llarg del tub digestiu per processos físics (masticació, 
          deglució, trituració, progressió per peristaltisme...) 
          i químics (la saliva i els sucs de l'estómac, el pàncreas, 
          l'intestí i la bilis). En aquests sucs hi ha ferments capaços 
          d'hidrolitzar els nutrients, és a dir, convertir les molècules 
          grosses que constitueixen els aliments en elements de mides molt més 
          petites que siguin capaços de travessar la paret intestinal i 
          poder així ser aprofitats per l'organisme.
                Un cop han estat treballats a la 
          boca i l'estómac, els aliments passen en forma de bolus a la 
          llum del duodè (primer tros de budell prim), on conflueixen les 
          secrecions biliars i pancreàtiques que actuaran sobre els glúcids, 
          els lípids i les proteïnes respectivament permetent-ne l'absorció.
                La fibra alimentària, juntament 
          amb les partícules que no han estat totalment digerides, continua 
          pel budell fins a ser eliminada per la femta.
        
        
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          